Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
И к'во стана с ония двамата излекувани по Здравна каса? Сигурно вече са двеста :)

@HCL Пък при мен е половин шише олио, малко домашен ябълков оцет, другото е в бурканчета и солнички по рафтовете, шише ракия и туба в мазето...
Виж, с лекарствата сме напред щото жената е манЯчка, затова всяка година изхвърляме някоя-друга торба.

ПС: В супера дето е на 50 метра все още нищо не е изчезнало, нито поскъпнало. Днес даже сапунче за тоалетното казанче си купих :D

Пет Фев 28, 2020 6:21 pm
Профил
Аватар

И при нас е спокойно. Не се вижда някой да пазарува повече от нормалното.

Пет Фев 28, 2020 6:28 pm
Профил ICQ

Добре е, удобен случай да научим децата да стрелят.

Пет Фев 28, 2020 6:33 pm
Профил
Аватар

То това е гадното: да трябва да учиш децата да стрелят!
Другата "крайност" не е най-крайността, просто най-разумната, е: https://www.youtube.com/watch?v=HL4J3-WXJwg

Пет Фев 28, 2020 7:17 pm
Профил

А що да е гадно, няма нищо гадно. Голямата исках още като малка да я уча, ама тук в БГ е простотия, не я пускат в стрелбища, а от както се върна в САЩ аз повечето време не съм там. Малкото сега е момента, и без това съм го планирал. Не смао ще ги уча да стрелят, ами и да ловуват, ама нещо все го отлагам. Да знаят като гръмнат свинчо, как да му отрежат тиквата, да го изкормят, това са си основни неща, момче, момиче полезно е да се знаят, и без коронавирус тоя свят отива на катаклизми... пък то днес заек, утре сърна, после свинчо ... след това и двукрако агне ако се наложи ....

Пет Фев 28, 2020 7:27 pm
Профил
Аватар

И аз като не съм стрелял от казармата к'во, инвалид ли съм?
Погледни линка ми отгоре.

Пет Фев 28, 2020 7:30 pm
Профил

Всеки решава за него си. Моето мнение е че трябва да предадеш на децата колкото се може повече умения да се справят и оцеляват, и колкото се може по-малко предразсъдъци и стереотипи, особено породени от нечия съвест. Тук не е въпросът само да могат да стрелят или да знаят как да си разфасоват животно, това включва и много други неща, как да си смени кранчето на чешмата или тоалетната, да си смени спуканата гума и всякакви от този род, с две думи утре като се хване с някой дето не знае от де му влиза и от де му излиза и и каже че не може да смени крана в банята или крушката в хола, да му тегли един бой, да му отреже едното ухо, пръст или каквото там си хареса, и да си свърши работата сама .. ако с еналожи и да изкопае дупка да го зарови, зависи колко е рязала :)

Пет Фев 28, 2020 7:45 pm
Профил
Аватар

Обаждали се някакви "познати" от Добрич, че трябвало да си купуваме маски, храна, вода...
Тук всичко е ОК, даже термокамери няма по летищата. По магазините - мъртвило и пълно с храна.

Допълнение - но се очакват май карантини и временни забрани. Май някакъв зарезан в пътувал във влака и ще настане купон.

Последна промяна Grubi на Пет Фев 28, 2020 8:28 pm, променена общо 1 път

Пет Фев 28, 2020 7:48 pm
Профил
Аватар

бушони отдавна е забранено да си сменяш сам. кранчета мисля, че също е забранено да си ги сменяш, поне в някои части на света.
тонер касетите практически също не можеш да си ги смениш сам - големия брат гледа, и ако не му кихнеш $10 за 150 листа на месец ти спира принтера. това, че не можеш да си ползваш принтера, ако не е вързан в нетя е друг 'фютър'.
наскоро забраниха да си поправяш колата сам, особено ожесточено се гонят фермерите да не човъркат по техните трактори. даже закон приеха.
та крушките като влязат в нета, и тях ще забранят да си ги сменяш.

Пет Фев 28, 2020 8:01 pm
Профил

То хубу забраняват да се ремонтират коли по улиците, ма да вземат и да упражняват стриктен контрол на сервизната дейност. Щото аз като си сменям колелата 2 пъти годишно и нямам проблеми, но последният път, когато това ми го извършха в сервиз, докато си пиех кафето, щях да се пребия на магистралата. Оказа се, че всички болтове са хлабави а някои бяха изпаднали. Добре че се усетих навреме.

Пет Фев 28, 2020 9:03 pm
Профил

Е у щатско няма много забранени неща в тоя аспект, така че ще си сменяме на воля. Хората там здраво майсторът, къде по качествено къде не... е сега градския чада по не са свикнали, ама ние сме на село, Индиана си е фермерски щат така че....ша пуцаме по двукраки, ше си ремонтираме сами кочинките и.. иихаааа.. е това по на юг ама.

Пет Фев 28, 2020 11:27 pm
Профил
Аватар

По прасе да ги учиш да стрелят не е добра идея. Баща ми навремето се опита да спести на дядо коленето и след половин пълнител дядото се смили и закла горкото животно набързо. Та може да стане грозна картина и ефектът да е обратен. Заирците са по добра идея, а и вероятността да се наложи да дерат заек е по-голяма от тази да колят прасе.

Това с практичните умения като цяло е много добра идея. Аз излязох рано от вкъщи и всичко това се наложи да го уча сам и тъй като съм с две леви тъжи, то не бяха падания на колата от крика (при свалена джанта, ауч), наводняване на съседите от незатегнат кран на пералня и тем подобни. Само ток не че удрял, ама не бързам да се радвам. Иначе и тук е спокойно, но малко опредвидшивост не е навредила на никой

Съб Фев 29, 2020 1:16 am
Профил WWW

Абе тоя ги говори едни, дали е вярно дали не.
https://www.youtube.com/watch?v=3vk3lJJ8tiY

Съб Фев 29, 2020 1:32 am
Профил

Е ти па по прасе, ученето да стреляш и клането на прасе са две различни дисциплини. И по прасе става ама опит трябва. Първо да се научат да стрелят, после зайци, сърни, прасето е за дипломна работ. Те ако се научат да стрелят ще е добре, голямата няма да стреля по животно и да я карам, виж с малкото по-има шанс ама не се знае. Но те да се научат да стрелят, като дойде момента ще стрелят по каквото е нужно. Разфасоването си е отделна дисциплина, и там за голямата шанс няма но малкото може да попие нещо. Като дойде момента и 2+2 става 5 ... всякакви имения са полезни, в определен момент се навръзват според нуждата. Малко време съм с тях, иначе досега да ги бях обучил, а и повече време отделям на по-практичните, но има полза. Хвали се малкото че оправила тоалетно казанче, тия дни имаше мерак да лепи тръбата на спринклера като се беше спукала ...ще видим.

Съб Фев 29, 2020 4:56 am
Профил
Аватар

всички на евтиния бензин, две туби на цената на една, молим...
https://m.dnevnik.bg/sviat/2020/02/28/4 ... na_pod_49/

Съб Фев 29, 2020 9:29 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 403  Следваща