Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019
Вече се мота и при вас в Чикаго, децата онзи ден са се мотали баш в това каунти.

Нед Мар 01, 2020 5:50 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Да се апелира за човечност е супер глупаво и наивно. Казалин са го много точно - better safe than sorry :).

Не се заяждам - това сериозно ли го мислиш? Само за Щатите или света като цяло? Е за чий се трепем тогава?
За едните пари и предмети? Или да възпитаме тия след нас в същото?

Ако от Януари няма маски - ами значи лошо планиране, липса на резерви и липса на инициативност и материали.
Ако в една от най-големите икономики не може да се организира допълнително или ново производство за месец, в който се вижда какво става... какво остава за другите.

На мен ми е достатъчо ясно, че още 20-50 случая тук - и положението вероятно ще стане същото.

Нед Мар 01, 2020 6:21 pm
Профил
Аватар

To това Кук каунти е цялото Чикаго ленд. Ако помниш първия случай въобще в щатите беше пак тук при нас в Хофман истейд. Вчера въобще не искаха да кажат къде е болния, само казаха Кук каунти, ама то в това каунти има 5 кусур милиона човека и е второро по население каунти в щатите, след ЛА каунти и в него живее 40% от населението на Илиной :) .

Нед Мар 01, 2020 6:23 pm
Профил
Аватар

Груби, абсолютно сериозно го мисля и си нямам идея ти за какво точно се трепеш - аз се трепя за семейството ми и другите слабо ме интерисуват. Не по принцип, а точно защото съм убеден, че ако настане истерията на никой няма да му пука за мен. Много е лесно и възвишено, докато всичко е мирно и кротко да се правим на много човечни, ама като настане хаоса и всеки много бързо забравя човечността. Пак ти казвам, достатъчно е да прочетеш какво е ставало по време на урагана Катрина и да си направиш сам за себе си изводите.

А маски няма от януари, просто защото почти всички маски се правят в Китай и там правителството един вид национализира маските. Та за какво точно планиране говориш идея си нямам. Вчера казаха, че 3M са обещали да почнат да правят маски тук и да доставят по около 35 милиона на месец. Ама кога и как точно ще стане това кой знае. Отделно населението е 300+ милиона и сам можеш да сметнеш колко време ще им трябва да доставят маски за всеки поне по маска на ден за поне месец.
Пак ти повтарям - ти ако искаш се остави някой друг да ти планира живота, моя смятам да си го планирам сам :D .

Нед Мар 01, 2020 6:27 pm
Профил
Аватар

Дядото много гледа руска телевизия (и добре прави), ми разказа как в Украйна посрещали завръщащите се от съмнителни дестинации с град от камъни и улични вълнения. Възможно е да е пропаганда, но чак пък с директни репортажи и като им знам манталитета на ония краища (не само украинските)...
В такъв свят определено не ми се живее!

ПС Интересно ако блокадата на Ленинград се беше случила в САЩ дали на германците щеше да им се наложи изобщо да стрелят :finga:

Нед Мар 01, 2020 6:39 pm
Профил

Дано да не се стига дотам - щото колкото и да си подготвен гаранция няма и ще е въпрос на време да дойде някой с повече муниции или повече мускули. Да планираш за такъв свят е твърде трудно, и при вас май е сериозна индустрия. Имам предвид че няма край потъването в тая посока - що само 3 месеца продукти, що само 1000 патрона...
Стигне ли се дотам мисията е загубена. Струва ми се че в такъв момент ще го ударим на бягане - към някъде, дето може да има какво да ядем. Ако има кой да ни спре да стоим в изолатора то ще е някаква институция, дето се надяваме поне хляб и вода да ни дава. Ако няма такава хващаме пътя/гората/европата/русията - я стигнем, я не.
И както казва бонго, в тоя свят куршумът не е толкова лош избор.

Нед Мар 01, 2020 6:52 pm
Профил

Бонго малко бъркаш нещата, ако обсадата беше в САЩ най вероятно изхода щеше да е същият. Само че е добре да си при помниш че изхода на битката при Ленинград не е бил такъв заради руснаците а въпреки тях, ако го е нямало Сталин и наказателните взводове там битка може и да е нямало. В САЩ все още има достатъчно болни мозъци макар и да намаляват, не съди за САЩ по филмите и педалитв, там има съвсем друг тип хора които обаче никой не отразява. Не отразява защото нямат политически коректно поведение, защо са онова срещу което педалитв демократи и педералисти се борят от десетилетия. Точни тия хора гласуват за Тръмп, и много от тях са готови да ходят и да се бият за страната си.
От друга страна обаче едно е като имаш външен враг, друго е когато врагът е съседа. Ако и а война имаш враг и всички се бият срещу немци, японци, руснаци или китайци. Епидемията обаче е различно, и въпросът е не ще защитиш ли страната си а семейството, и същите тия хора Най-вероятно биха пригризали гърлото на съседа за да си защитят семейството.
Аз лично не бих се поколебал за секунда, ще грабя, ще убивам, и с най чиста съвест мога да оставя другите да умрат гладни, жадни и болни. Не ми дреме за обществото по принцип, а в подобни ситуации още по-малко.
Гичо, винаги може да има по подготвен, шанса да оцелее обаче е пропорционален на твойта подготовка. Бягането няма да спаси никого. Точно сега се надявам да не се стигне до там защото не съм с децата, много сериоз о мисля дали да не си хвана самолета.

Нед Мар 01, 2020 6:59 pm
Профил
Аватар

Бахти, вие изкукахте ли бре? Вируса е безобиден сравнено с вас.

Бахти заради някаква настика ще гризе гърлото на съседа, а другия се въоражава все едно ще заминава за Сирия. Много важност му придавате, света се е сблъсквал с къде по-сериозни драми.

Нед Мар 01, 2020 7:15 pm
Профил ICQ
Аватар

Явно аз не разбирам - но не мога да се поздравявам с някой всеки ден, да му оставям ключовете или да му вярвам че ще вземе децата от училище, и в същото време ако нещата се озъбят - да съм готов да се отнеса с него като с последната отрепка.
Просто различни Америки и различни общества - опитвам се да разбера, и мисля че го видях 2016 пресичайки пеша от един блок в друг в Силиконовата долина.

Айде, дано да се смеем след месец колко изплашени сме били и всичко да е само спомен.

Да продължим с някои интересни неща
- в Матушката нищо се не случва...
- Африка и Южна Америка са доста тихи, също
- много е интересно как ще се развият нещата на Канарските острови - слънце, постоянна температура 19-25 градуса
- Обединените Арабски Емирства, Кувейт и т.н. - там е топло и слънево, но случаите се увеличават
- Италиянците го отнесоха сериозно, а изглежда че и в Германия, както и другите наоколо случаите се увеличават. Вероятно максимума в Европа ще е април, ако топлото време не пресече нещата преди това. Но в Италия не е мноooго студено...
- В Южна Корея ще излеже, че някакви сектанти са го направили. В тоя свят е пълно с достатъчно луди, за да има и такива които да го разпространяват нарочно... например като в Япония, преди години с газовите атаки

Нед Мар 01, 2020 7:23 pm
Профил

не съм изкукал цецо, аз винаги съм бил такъв, вируса ще нанесе много по-малко щети от паниката ако такава настъпи. Дали заради вирус, комета, или просто защото съм свършил парите няма да се замисля и за секунда. Ето зарди такива като кен е добре хората да са въоръжени, не мисли че съм единствения без задръжки иморал.

Нед Мар 01, 2020 7:43 pm
Профил
Аватар

Вчера съм чакал 2 часа на опашка да си взема пушките. Имаше поне 7 продавача, които обслужваха клиенти паралелно. И това е съвсем нормален според тях уикенд. Представете си какво ще настъпи ако хората само за момент си помислят, че трябва да се запасяват с пушки и амуниции :D. Съседа, дето ти взема децата от училище няма нищо общо, макар че това че се поздравяваш с него всеки ден и му оставяш ключете си няма кой знае какво значение. Пак ви казвам - трябва да си бил тук и да го видиш :) .

Нед Мар 01, 2020 7:50 pm
Профил
Аватар

И в такъв момент какво правят - дават ти пушките и патрони, по едно и също време, на едно и също място?
Няма ли голяма вероятност някое хахо да си вземе нещата, да ги зареди и да се върне - предполагам
е имало такива ситуации, затова питам дали не разделят нещата по някакъв начин - географски, с опаковки,
по-време или нещо такова?

И добавка - съседите с които се поздравяваш всеки ден, вършите работа заедно, оставяте си ключовете и т.н. - вЕрвай ми,
имат мноого сериозно значение. И тук има хора, които са "нормални", но няма и за секунда да си помисля че може да им имам такова доверие. Разбира се има и изключения.

Нед Мар 01, 2020 7:59 pm
Профил

от човешката глупост по-голям враг няма, било съсед та дори и роднина
тия хора сами си го правят, колкото и да го маскират зад фалшивите оправдания че видиш ли "за семейството" го правели, просто когато разума перманентно и масово недостига, малоумието надделява в кризисни моменти
да не говорим че повечето кризисни моменти точно от малоумие са предизвикани
като някаква патица дето се хвалила в туитър как имала температура и успяла да излъже термометрите на летището с някакви силни хапчета, и как пристигнала в европа без да я засекат...
сигурно и тя за семейството си го е направила...

Нед Мар 01, 2020 9:24 pm
Профил
Аватар

Груби, аз съвсем не казвам че свестните съседи нямат значение. Ако не живеех в щатите, а в някоя държава като вас, където почти никой няма оръжие или пък трябва да минеш през ада за да се сдобиеш с такова повярвай ми, никога нямаше да тръгна да си купувам пушки. Аз по принцип даже не знам дали бих стрелял по човек и единствената причина да си купувам пушкала до сега е, че се кефя да ходя по стрелбищата да стрелям. Сега обаче като се замислих осъзнах че нямам никакво оръжие което да става за защита у дома, затова купих и помпата. Бойната карабина и пистолетите, дето имах до сега не стават за такова нещо, а само да си пуцаш на стрелбището. Та с две думи - важна е реалността около теб. Ако никой няма оръжие и на теб не ти трябва, ако обаче всички са въоръжени до зъби и на теб също ти трябва нещо защото в крейзи ситуации не можеш да разчиташ, че кроткия съсед, с който си разменяте ключвете ще остане кротък, ако нещо застрашава семейството му и той има няколко пушки в мазето. Като гледам за теб нещата са малко черно-бели, но реално има доста нщанси и просто тия нюанси трябва да се вземат предвид. Аз нещата ги разбирам като застраховките - най-добре да си подготвен и да имаш най-добрата застрайовка и в същото време се молиш никйога да не ти се наложи да я ползваш, вместо да си викаш на мен застраховка не ми трябва, защото съм внимателен и комшията ми е приятел :D .

ПП. Много показателен пример е когато има инцедент със самолет - винаги ти казват в такъв случай да зарежеш всичко и да излезнеш по най-бързия начин от самолета, за да могат всички без паника да направят същото. И винаги в такива ситуации по видеата се виждат как поне половината си мъкнат куфарите на излизане от самолета. Ама докато си седите заедно на седалката всички са много любезни и готини съседи по седалка. Същото и с истинските съседи :D .

Нед Мар 01, 2020 9:33 pm
Профил
Аватар

Цитат:
И в такъв момент какво правят - дават ти пушките и патрони, по едно и също време, на едно и също място?
Няма ли голяма вероятност някое хахо да си вземе нещата, да ги зареди и да се върне - предполагам
е имало такива ситуации, затова питам дали не разделят нещата по някакъв начин - географски, с опаковки,
по-време или нещо такова?

Зависи от щата. В някой щати (основно на юг) ти дават всичко наведнъж и ти трябва само шофьорска книжка. При нас ти трябва специална карта, която отнема 30 дена да се издаде и после е валидна за 10 г. Купуваш си оръжие, демек плащаш и започва да тече 72 часов период през който не можеш да го вземеш и също ти правят бек граунд чек . Като изтекат 72-то часа отиваш и си го вземаш. Мога да взема оръжието и амунициите заедно, но оръжието има заключлка, което не мога да махна вътре в магазина, а като излезна от магазина трябва да държа оръжието и патроните на различни места в колата, докато го транспортирам. У нас вече мога да си правя каквото си искам. В Калифорния примерно не можеш да купиш пълнители за повече от 10 патрона и изчаквателния период е не 72 часа а 21 дена и ако примерно купиш няколко оръжия наведнъж за всяко се чака отделно, демек първото го вземем след 21 дена, второто след 42, третото след 63 и т.н. ако си ги купил заедно. Това знам че е за пищовите и бойните карабини. Нормалните пушки може да са с малко по-лек режим. Демек там са направо луди на тая тема и понеже е доста трудно да се вземе оръжие съответно цените на черния пазар са тройни. Примерно пищов дето е новмално $5-600 в магазина на черно върви по $2к. Затова по статистика едно 30-40% от пищовите биват рапортувани като откраднати до 6 месеца след като са купени. Просто ги купуват за $600 и ги продават за $2к и казват че е откраднат. С две думи ограничителния режим почти нищо не прави за това лошите да не могат да се сдобият с оръжие и страдат само тези, дето спазват закона.

Нед Мар 01, 2020 9:46 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 403  Следваща