| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Коронавирус 2019
благодаря за разясненията, даваш ми материал за размисъл
|
| Нед Мар 01, 2020 9:58 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мдам, думи на човек който с пяна на уста защитаваше правото на свободно носене на оръжие Бъзик или не: к'во оръжие, вие поне полиция имате (уж), а престъпникът винаги ще е по-въоръжен, вЕрвай ми!
|
| Нед Мар 01, 2020 10:00 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, аз пак го защитавам - не знам къде виждаш противоречие в думите ми.
|
| Нед Мар 01, 2020 10:15 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Сиреч се кефиш да живееш в уестърн? Продължавам да не го разбирам аз това, да има в околията 6 застреляни всеки ден, от които поне 1-2 сигурно непровокирано или поне по начин, в който не им е дадена възможност за самозащита. И това да се има за ОК.
И това в относително бял град като Чикаго. А какво да говорим за по-оцветените места....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Мар 01, 2020 10:29 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Това само в чикаго  , там май държт рекорда по престъпност, 60 за уикенд не е бъзик. Това няма общо с носенето на оръжие, хората лесно изперкват, затова и хич не е лошо да си имаш в къщи. Има си специфика, в Инди примерно почти няма, а каунтито в което сме ние пък съвсем. В чикаго са много народ, изглежда ми съвсем нормално.
|
| Нед Мар 01, 2020 10:41 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А като нямам пистолет с к'во ще го застрелям? Със спрей за прозорци?!
Начи, аз имам няколко парчета високоволтов алуминиев кабел с дебела изолация - ей така, за защита от наркомани и изтървани от лудницата. Предложих едно на вуйчо си и той отсече: "Ама аз с това мога да го убия!!!".
|
| Нед Мар 01, 2020 10:48 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Няма който не иска, в БГ разрешително но се вади трудно, трудното е като застреляш някого с легалното ти оръжие, но начини,има. И нелегално има достатъчно, който не търси не намира.Аз пък не разбирам разсъжденията на Цецо и Груби, ако разчиташ че обществото и законите ще те предпазят, и разчиташ всички да са човеци поне колкото вас ....няма подобни илюзии, никога не съм ги имал. Имам 10-на съседа, не повечето от тях дори не съм ги виждал, имена не знам на нито един, не ме интересува, не искам да знам, и съм много щастлив така. Разчитам на това за което мога да си платя, да свърша сам или да принудя някой друг да свърши, не чакам помощ от никого за нищо.
|
| Нед Мар 01, 2020 10:57 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е то всичко е въпрос на вкус в крайна сметка.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Мар 01, 2020 11:27 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Цецо, тук дето живея няма никакъв уестърн. Толкова е спокойно че чак е скучно. Тия дето се трепят всеки ден са в гетото в саут сайт, което на около 35 мили от мен и там са все черни. Така че какво правят чернилките между тях си слабо ме интерисува. Ако се появят тук полицията ги спира ей така превантивно без нищо да са направили. Тук наоколо за последно е имало стрелба преди 6-7 години един беше излезнал на терасата и гръмнал във въздуха един път. Дойдоха поне 20 полицейски коли, хеликоптер и суат тима. Нали сме говорили и друг път за хиладото Америки 
|
| Нед Мар 01, 2020 11:58 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Не, не е уестърн, там е просто, чифт пистолети и по-бързия печели всеки спор - жена, кон, бутилка.
А ти се въоражаваш до зъби... за самозащита, от иначе миролюбивите си съграждани. По - зле е от уестърн, това повече мяза на Тарантино.
|
| Пон Мар 02, 2020 12:15 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Щом ти мяса на Тарантино, купувай пуканки и гледай шоуто  .
|
| Пон Мар 02, 2020 12:26 am |
|
 |
|
Цецо
|
Дам, забавно би било ако е измислица на изкукуригалия режисьор.
Трагично е, че един относително безобиден световен проблем може да истеряса хората до такава степен и подобно поведение да се приема за нормално.
|
| Пон Мар 02, 2020 10:29 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Не бива да се пречи на естествения подбор ... дали ще е вирус, пушкала или пък приз за наградите Дарвин - разликата е само в нашите глави за значимостта на собствения ни живот или този на близки и познати.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Мар 02, 2020 10:40 am |
|
 |
|
ToHu
|
Мда, точно естествен подбор, това е което липсва последните 100-на години. Цецо, твърде рано правиш заключения за безобидността ми се струва, това ще може да се каже след не по-малко от 2-3 месеца. Лично аз не виждам нещо страшно във вируса поради възрастовата група където е съсредоточена смъртността, това си е баш естествен подбор, сигурно не е хуманно, но старите и болните са в тежест на всяко едно общество, без значение колко развито и богато. И не го казвам защото съм млад, след 10 години и аз ще съм в тази възрастова група и ако дойде време да се мре ще се мре. Само, че проблема според мен ще отиде далеч извън смъртността и временната нетрудоспособност, ама да видим, силно се надявам в европа количеството толерасти и малоумници да е по-малко от това с САЩ, все си мисля, че това в европа е по-скоро престорено от колкото осъзнато ама да видим.
|
| Пон Мар 02, 2020 10:50 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Единствената връзка между пушката и естествения подбор която знам е, че драконите и елфите изчезнали с появата на барута  То и тук един беше пуцал по децата от близкото училище щото много викали - напълно естествен подбор.
|
| Пон Мар 02, 2020 11:27 am |
|
|