| Автор |
Съобщение |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Мисля че нагледно ти демонстрирах какъв боклук е в сравнение с истински компилатор.
2 и 6 байта ми беше кода там де протона изкарваше доста
и на реалната програма с доста сериозна загуба отиде зад IAR.
Гледай си работата.
А за твое сведение и пълната версия я е кракнал руснак,
но човека не иска да плъпва крака по нета от колегиалност към създателите му.
|
| Чет Юни 01, 2006 12:32 pm |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Кракването е възможн ако преди това го е купил.
Част от програмата липсва намира в USB- то.
Естествено че като си направи пълна версия на програма за да не размотава разни тапи по различни компютри.
Това не е проста работа евала.
Няма да я пуска в нета пари е давал.
Пусне ли я няма да може да си ъбдейтва и т.н.
А ти защо не пуснеш кода който си писал и сорса и хекс, асм да видя аз какво си спретнал.
|
| Чет Юни 01, 2006 12:48 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ей не си сяда на задника.
на първия пример дето изкарах 2 баита асемблерския код беше
GOTO A:?C_EXIT ; Overlay area size: 0
на 6 те баита беше реализация на празен цикъл в 6 баита.
Ако си накараш протона да се усети че кода ти не прави нищо,което е 100 процента задължително да го прави един компилатор пак ще направя реалния пример ще го компилирам и ще ти писна сорса.
А протона са го кракнали с един съвсем дребен патч.  Само приказките има са големи на Proton-ците  . Но нали клиентите им са предимно ученици могат да си приказват каквото си искат 
|
| Чет Юни 01, 2006 1:35 pm |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
 |  |  |  | rumen написа: Прясната Загорка ли така влияе Ето историята: Открих Протона споделих си радоста от откритието Наплюхте го без да сте го виждали. Настоявах за аргументи. Получих ги. Минах на Шуменско Преместех си го в другия крачол. П.П. Ако имаха дистрибутор вече щях да съм го купил 250$ какво му плащаш? |  |  |  |  |
Само за протокола - загорка по принцип не пия;) Значи на теб проблема не ти е в загорката. Щом ти харесва Протона, ползвай си го. Не ми е ясно само как можеш да програмираш без индиректно адресиране с указатели , union и другите възможности, които предлага С, ама това си е твой проблем. То за 16-ки разликата няма да се усети особено, при тях и индексирането на масиви, и указателите стават все през fsr-indf. Ама сега да обясняваш колко хубаво нещо е бейсик... да си умре човек от смях направо 
|
| Пет Юни 02, 2006 2:55 pm |
|
 |
|
rumen
|
Ти го каза възможностите на С не се използват от пиковете.
|
| Пет Юни 02, 2006 3:21 pm |
|
 |
|
nickich
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
Колеги, н'дейте така...
Човека си е написал първата програма на Бейсик и ...о чудо! - тя тръгнала. Нормално е да възхвалява Бейсика. Все пак не е толкова лош. Можеш даже и диодчета да си мигаш, даже и с RS-a се справя... Ще дойде времето (дано, все пак е добре човек да се развива), когато ПИК16 няма да му стига, и изразните средства на Бейсика ще са, меко казано, нищожни, и ще трябва да се преоткриват някакви по-нормални средства за изразяване.
Не случайно целия свят пише на С (става въпрос за по-сериозни приложения).
Ако някой ми покаже нещо сериозно написано на Протон и убедителни аргументи защо е писано на Протон-а а не на С - има бира от мен 
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Пет Юни 02, 2006 3:24 pm |
|
 |
|
rumen
|
С е за системно програмиране.
Мощните му изразни средства ебават мамата на оскъдните ресурси на микроконтролера
с около 20%.
|
| Пет Юни 02, 2006 3:40 pm |
|
 |
|
nickich
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
|
| Пет Юни 02, 2006 3:47 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Руменчо
Е тука вече прекали с простотиите.
Това да си тъп само по себе си не е лошо.
Толкова ти е дала природата. И аз в много отношения съм тъп като всеки човек.
Ама да го демонстрираш при всеки удобен случаи вече дразни околните.
Не мислиш ли че някои ден ще ми попаднеш в обсега на шамарите и ще съжаляваш дето не си разбирал ни от дума ни от факти и примери?
|
| Пет Юни 02, 2006 3:51 pm |
|
 |
|
rumen
|
Това със шамарите е силен аргумент в полза на С-то.
А за примери и факти има какво да се желае
|
| Пет Юни 02, 2006 4:01 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Това с шамарите не е аргумент а лечение от магарешки инат.
Един фолософ е казал "Болката прояснява съзнанието"
Може би известно проясняване ще ти е нужно за да видиш това което ти се тика пред носа ама се правиш че не го виждаш.
Пък ако случайно не се правиш че не виждаш от инат а просто си тъп проясняването на съзнанието ще ти помогне да осъзнаеш че не си си на мястото 
|
| Пет Юни 02, 2006 4:08 pm |
|
 |
|
nickich
|
Докарай подобни резултати с Протона и продължаваме темата....
До тогава мисля, 4е няма смисъл - фактите говорят.
|
| Пет Юни 02, 2006 4:09 pm |
|
 |
|
rumen
|
Явно ще трябва да спрем насред пътя.
Пртона компилира всичко което е синтактично правилно.
Без значение дали ползваш резултата.
|
| Пет Юни 02, 2006 4:17 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Явно трябва малко интелект да му вкарат и пак ще продължим. Дотогава предлагам да наблегнем на С-то  .
|
| Пет Юни 02, 2006 4:34 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
ииии шамари!!!!!!!!!!
Ало детската градина - няма ли жени, че ви скача така тестостерона? За един компилатор ще почнете влакове да взривявате.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юни 02, 2006 5:00 pm |
|
|