|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:15 pm
Лаптопско проблемно видео
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Лаптопско проблемно видео
Чекай малко, не се харчи за глупости! Излиза, че вече всички пикаят на антипиратските ограничения за HDMI, както стана и с DVD едно време. Гуглосах и варианти мноооо! Ей го първият излязъл: https://www.amazon.com/dp/B07VDFF9LQ?ta ... th=1&psc=1А с лаптопа ще трябва да се примириш, после ще си ми благодарен  На ти и Recorder, още по-евтин: https://www.amazon.com/DIGITNOW-Capture ... 42FX96QF5AМалей, колко съм изостанал 
|
| Чет Фев 27, 2020 2:55 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
а ти си нямаш напредстава аз колко съм изостанал... а DVD-то ми хареса, щото е антика и го намерих под 100Евро но може и да ме убедиш - с тоя бутон за запис, който са сложили. даже за бъншно копче са сложили конектор ако сложат и другите бутони, цена няма да имат
|
| Чет Фев 27, 2020 3:07 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
С DVD ще си имаш проблеми, вЕрвай ми! Като каза "антика": дръж си я за музея, не за работа. Знайш ли, че голяма част от съвременните дискове не тръгват на антики? И не можеш да сравниш USB флашка с DVD почти по нищо. А в линка споменаваха 300 долара за нещо, което след седмица може да стане за боклука...
Колкото до копчалъка: тези са геймър-ориентирани. Като нищо ще има по-универсални с дистанционно. Аз потърсих "HDMI Input Recorder" и това ми беше първия резултат.
|
| Чет Фев 27, 2020 3:25 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Агрофорума , имате ли идея как да разбера дали даден разсад(за домати) е от хибриден вид? Тез хибриди , само веднъж ли дават плод ? Миналата година събирах семена от разни домати дет ми харесаха на вкус , сега имам покарали 'тревички'. Кофтия сценарии - стават по 2 м стебла , домати нъцки...
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Пон Мар 02, 2020 11:29 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Няма как по разсад, да познаеш какъв е сорта, хибрид или друго. И тъста сади една година семе от хибридни домати и нищо не върза плод. Тва им е идеята освен разните устойчивости на болести да купуваш всяка година семе. Виж от пипер или картофи може да ползваш и за догодина, миналата година тъста ся семе от едни гигански червени чушки от фантастико и стана добра реколта, въпреки че не бяха толкова големи. Зависи какъв е хибрида, някои видиве могат да се ползват семената но се разпада хибрида и няма много общоо с оргинала, други изобщо не дават плод въпреки обилния цъфтеж. Преди време сяхме много шарени лалета, холандски хибриди, на втората година излязоха по-малко шарени а пък на третата само червени, разпада се хибридизацията и надделява гена от някой родител. Аз имам такива кактуси мой си хибриди, тая година цъфти едноо догодина друго. Та ако искаш да береш и ядеш домати купувай това дето ти е харесалоо лани, не оставяй семе от хибрид. Ако си намериш семе от стари сортове домати, едни големи и грозни ама много вкусни не ги сей близо до хибридни ще се опрашат и ще съсипеш семето и сорта. Ще видя кви сортове е сял тъста тая година и щи пратя ако искаш по неколко корена.
|
| Вто Мар 03, 2020 3:31 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Хибридите още на втората година няма да ти харесат, а на третата ще се чудиш к'вой туй нящу (pipilica го е казал по-подробно). Ако пазиш опаковките виж дали пише F или H последвано от някво число - значи е хибрид. Ако не си сигурен по-добре не го сади, щото ще разбереш чак наесен. Още не е късно за сеене, особено ако подържиш семената няколко дена във вода. Пък после може и готов разсад да купиш, но от доверено място, не от пазара.
Напр. аз си отгледах 10-на корена хибридно ранно домати (да има), другото е от изпитано семе. Пиперът половината е ранен купешки (нехибрид) и другият мои сортове. Идеята е да си отгледам мое семе както правеше баба ми. Отделно като му дойде времето ще ми донесат още 6 корена ранно домати от оранжерия. А за семе се оставят първите по-красиви - така се намаля кръстосаното опрашване.
|
| Вто Мар 03, 2020 4:26 am |
|
 |
|
mitko_el
|
Ей туй сковах от ППР 20 , мяташ му найлонката... Имам една коприва (живна бая , цяла зима в оранжа, вдясно на снимката ) , как да я завъдя ?
|
| Вто Мар 03, 2020 5:31 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
 А тученица искаш ли? Мии пресади я под отделно покривче, не цял парник, ама някъде по-надалеч! Просто от тук нататък не се очаква върла зима, пък и дивата е взела да се показва. Със сигурност ще си е направила доста корени, а 2/3-ти от листната маса я режеш и ръгаш в поредната супа. Edit: имай предвид, че точно това изчадие може да нагарча, но важна е идеята... Подобни парничета (водят ги за разсад) ги има по-големи за напр. 40лв, ама със фсички екстри. ПС Вече можеш да си набереш лапад за една чорба - зимата беше мека, засега.
|
| Вто Мар 03, 2020 5:50 pm |
|
 |
|
pipilica
|
Копривата е на коренище и лесно се развъжда. Вадиш малко корен и така, ама оставия тая сама ще се развъди като се стопли малко. Те глей https://agro-sdelka.bg/9428?slink=agro-produkciahttps://gardenshop.pro/%D1%81%D0%B5%D0% ... 0%BD%D0%B0Имай предвид че се развъжда като троскот и колко я копаеш само я размножаваш. Браво за оранжерчето.
|
| Сря Мар 04, 2020 4:48 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
А аз се чудя защо втора година не мога да се справя с копривата в двора  Въпреки, че се опитвам да я скубя, но винаги остават някакви коренчета.
_________________ Хайде де!
|
| Сря Мар 04, 2020 9:20 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Ползваш еко-меко Раундъп, по-скоро няква модификация от друга марка, че е поне два пъти по-евтино. За двора, де! Всъщност, копривата, троскота и най-вече поветицата се требят най-трудно. И гледай да не дишаш по време на пръскане щото е канцерогенно!
ПС: За кофти бурените: мажеш директно с високо концентрирано, напр. 1:1.
|
| Сря Мар 04, 2020 6:04 pm |
|
 |
|
pipilica
|
Лошото е че в момента Раундъп почти не действа на растението, гледай за Глифозат това е активното вещество. За такива дребни неща се ползва хербецидна фуния много по-ефикасно и бързо става пръскането.
|
| Сря Мар 04, 2020 9:41 pm |
|
 |
|
mitko_el
|
...Подобни парничета (водят ги за разсад) ги има по-големи за напр. 40лв, ама със фсички екстри. Я дай линк нещо си
|
| Чет Мар 05, 2020 9:05 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Брата на жената ги донесе, не помня откъде ги е купувал. Сега гуглосах, тази е близо като външност, но няма пълен набор от мрежички и прозорчета. Опа, жената каза, че преди няколко дни ги гледала в Лидл.
|
| Чет Мар 05, 2020 12:21 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Покрай терзанията на pipilica попаднах на автоматичното капково на един руснак: https://mastergrad.com/forums/t171858-s ... hoda-vody/Схемата му е калпава, но идеята е ценна. Аз съм решил проблема с варели, но това е друга бира.
|
| Нед Мар 08, 2020 11:37 am |
|
|