|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:28 am
| Автор |
Съобщение |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Коронавирус 2019
Grubi, ти се майтапиш ама на мен преди малко ми се наложи да правя преглед на малкия по телефона... педиатърката е под карантина, както и всичкия мед персонал, който е бил в южна италия по празниците, а това в Бавария си е традиция. Та така, снимки с висока разделителна способност на окото (месец вече бори конюнктивит), мерене на температура и рецепта по пощата. Следващият "преглед" е след два дена и така. Да си кажа честно, върши работа. Аз самият вече втора седмица бачкам от къщи, че след два случая във фирмата и пуснаха няколко хиляди души и не намирам никаква разлика в продуктивността от работата в офиса. Конферентни връзки и прочие работи безотказно на 100 Мбпс.
|
| Вто Мар 10, 2020 5:12 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Може да се прочели за българските рецепти за кренвирши без месо - там си трябва пълнител, т.е. толетна хартия. Так се ползва от двете страни.
|
| Вто Мар 10, 2020 5:14 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Не, не се майтапя - даже се чудя как да се свържат допълнителни сензори към телефона. Добър проект за института, а може и нещо полезно да излезе.
Иначе, при мен, в Шведско е самоирония - щото ги знам като отида на място какво е, а пък по телефона съвсем. Хубаво, че са ви оставили да работите от вкъщи.
Знам това с конюктивита, грозна работа. Ако не си пробвал - то борова вода май вече не продават, но лайка прецедена през марля и манинкото да си бърше очите само.
|
| Вто Мар 10, 2020 5:24 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
За друго не знам, но покрай тоя вирус, webex, ще направят пачката 
|
| Вто Мар 10, 2020 5:41 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
За пачките незнам, но някои работодатели и работници ще осъзнаят че май офиси не им трябват. Не всички - но една сериозна част.
|
| Вто Мар 10, 2020 5:50 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Проблема не е в конкретното дете, а в обществения имунитет. При повечето ваксини той е много по-важен от индивидуалния. Реално ако масовата ваксинация за някой болести падне под 80% вече е компроментирана. Защото има много хора, които не могат да се ваксинират по здравословни причини, а има и много хора, които са ваксинирани, но не са развили имунитет. Тези хора разчитат на обществения имунитет да седи като чадър над тях. А той като е пробит... Например с морбили, във БГ мисля покритието е над 70%, обаче видя какво стана миналата година... боледуваха и ваксинирани хора. Аз например бях много учуден да разбера, че ваксината срещу грип имала ефективност между 30 и 70%, ама по-скоро клони към долното... За мен при такива проценти е направо странно да се говори за ваксинация като цяло, то направо си отива на 50% - или ще се разболееш или не 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Мар 10, 2020 6:00 pm |
|
 |
|
Цецо
|
HCL, незнам как го лекувате тоя конюктивит, но щом е толкова продължителен, вероятно не е вирус, а бактерия. Пускахте ли му посявки? Силно вероятно е да трябва здрав антибиотик, ама като знам в Германия как ги отпускат, все едно от заплатите им ги взимат... Другото е да има някаква алергична реакция, абе кофти е момента, ама според мен не си за педиатърка, а за специалист. Не го неглижирайте, може да станат по-големи проблеми, един месец е много нещо...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Вто Мар 10, 2020 6:07 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Мар 10, 2020 6:04 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Жива (алкална) вода Как.... Google
_________________ main[-1u]={1};
|
| Вто Мар 10, 2020 6:06 pm |
|
 |
|
nik
|
не е съвсем сигурно дали са били ваксинирани, кой родител ще признае "аз фалшифицирах имунизацията на детето" друго обаче е интересното, че като гръмне епидемия е в един регион, т.е. ако някой доктор се разчуе да взема рушвети, след време обществения имунитет намаля като бройка, нормално е после точно там някъде нещо в региона ще изгърми
от друга страна и ваксините са си компрометирани от всякъде, няма стриктен контрол, т.е. уж има ама срещу рушвети вече няма, уж еднакви ваксини дефакто са различни, оказва се че някой нещо различно прави по веригата, и заради корпоративната лакомия често стават издънки, които наистина са опасни за хората та нож с 2 остриета
|
| Вто Мар 10, 2020 6:09 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Аз да ви питам, ако я приживеем тая чума, ще се ваксинирате ли догодина, а?
|
| Вто Мар 10, 2020 6:14 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
|
| Вто Мар 10, 2020 6:29 pm |
|
 |
|
Grubi
|
за какво да се ваксинирам... като беше свински или птичи грип, сума ти народ тук се имунизира някой влязоха по болници, други кълняха всеки който не се е имунизирал. ние не се имунизирахме, но не се и разболяхме пак беше така - спиртове, сапуни, народа си работеше от вкъщи ако смъртността не е над определен процент и не е задължително според закона, избора си е твой ако си над 70-80 статистически има сериозна вероятност да се гътнеш, особено ако си и болен от друго - тогава по-добре да се имунизираш, АКО има ваксина има имунизация за кърлежи (болестта която пренасят) - която не е задължителна ако ходиш в Африка - има пожелателни, има и задължителни гледам - друго в момента излиза на мода - да запазваш евтини полети и почивки от сега. Може би за Електрониката в Мюнхен или някоя почивка за по-нататък, чиста проба риск - но пък ако е толкова евтино, защо не? Lufthansa няма особени намаления за периода, като гледам. а може би е добро време човек да си вземе самолетен билет за Китай, скоро там ще е най-безопасно 
|
| Вто Мар 10, 2020 6:30 pm |
|
 |
|
nik
|
прекалено е рано да се прецени за имунизация груби, тва дето казваш не съм го забелязал, но като цяло неспособността да се различи опасност от медийни "сензации" може би помогна за сегашния проблем, свинския грип никога не е бил фактор, но с помощта на медиите отслаби вниманието на хората, сега заради това много си мислят - и туй ще е кьор фишек като свинския грип, да ама не, чист късмет че смъртността е относително малка, с тая степен на заразност определено свари света неподготвен иначе за свински и птичи грипове никога не съм обърнал внимание, просто защото съм го виждал че освен по медиите другаде го няма докато сега работата е различна
|
| Вто Мар 10, 2020 6:44 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
За всичко, що е с под 50% летален изход, не се имунизирам 
|
| Вто Мар 10, 2020 6:55 pm |
|
 |
|
Grubi
|
има неща като детски паралич, заушка и т.н. които не е задължително да те убият, но ще те оставят трайно страдащ или инвалид за цял живот. Жълтениците също.
Няма смисъл да откриваме топлата вода - за това си има доктори и учени, и статистика. Всеки който може да се чете и да слуша, претегля за и против и решава за себе си и за децата си.
|
| Вто Мар 10, 2020 7:13 pm |
|
|