Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
Руснаците мнооооо отдавна имат ваксина срещу коронавируса (и други), но на троловете си предпочитат да плащат с копейки :)
Бамааму, срам-несрам, чак сега изгледах за риболова, иначе ловът го знам. Добре, че излезе коронавируса и да намразя телевизията завинаги.
https://www.youtube.com/watch?v=AViIX_LiZSA
Между другото: само малко над 10М гледания и то не заради "препоръките" на гугле. За този линк, де.

Съб Мар 14, 2020 1:47 am
Профил
Аватар

Grubi написа:
не е проблем, сметката за 3 членно семейство в МакДоналдс тук, обикновенно е към 100-120лв., 200 с тест ще е направо промоция

Какъв е тоя Макдоналдс бе - тук за такива пари се вечеря с телешки стейк 8O .

Съб Мар 14, 2020 2:12 am
Профил
Аватар

Шведски :) Като оная анимация с Уди кълвача - искам само Шведския канал, а на него шведски готвач.
Скъпотия, сър!

Ето ви една конспиративна теория - създали са вируса да разчисти дядовците най-вече, тъкмо да изравнят малко женското и мъжкото население...

Съб Мар 14, 2020 2:29 am
Профил
Аватар

Аз пък му повярвах на Груби: у наше село си нямаме ДъкДоналдс, но когато посетим друго село поне веднъж закарвам малкия на такова извращение - да не си мисли, че там е раят. Понеже го обичам никога не съм му поръчвал от промоциите, оставям го да си избере сам (с леки насоки) и за едно леко похапване + бира за мен не ми е излизало под 25 лева.
В нормален ресторант за толкоз пари поне щяхме да се наядем. И да ни обслужат :)

Последна промяна bongo_x2 на Съб Мар 14, 2020 2:55 am, променена общо 1 път

Съб Мар 14, 2020 2:46 am
Профил
Аватар

Ти остави, че е скъпо - но е и гнусно. Едно време Маковете в София бяха интересни, чисти...сега май всичко е по дяволите. И пак има разлика от място до място...
Но понеже ги мързи да готвят, тия местенца и кебапите/пицарии са най-посещаваните заведения, и не от разни съмнителни типове, а от семейства с деца. Луда история...

Съб Мар 14, 2020 2:55 am
Профил
Аватар

Grubi написа:
.....

Аджеба! И после: първи инфаркт на 27 години...
За коронавируса да не говорим - Китай не е Европа. Витамини в шоколада с палмово масло нЕма!

А за филма от линка ми по-горе: още като дадоха кадър от селския път по който отиват за супермаркета си казах: тези пак объркаха държавата! Трябваше да се досетя още при вида на виличките, ама знам ли по оня край мутрите к'во строят...

Съб Мар 14, 2020 2:57 am
Профил
Аватар

Незнам дали е Корона, или някакво друго изчадие - но всички в къщи вече сме заразени и не си подаваме носа навън.

Хронология, за да спестя паниката на който друг му се случи. Малкия е на 8.5, ние сме на по 43-45.

1. Сряда сутрин -малкия се окашля, но никакви други признаци. Големите сме добре, нулеви признаци.
Работя от вкъщи. Сряда вечер - малкия се събужда с пристъп / задух, ужасно зачервено гърло с лезии, суха кашлица, носа започва да тече. Тежка нощ. Спасява ни стероиден препарат, който има за задуха.

2. Четвъртък - шефа пише писмо на всеки, който усети някакви симптоми, да си стои вкъщи.
Работя вкъщи, нещата с малкия са нагоре/надолу - температура, кашлица, гърло. Парацетамола този път
помага повече от ибупрофена. Големите нямаме симптоми.

3. Петък сутрин - малкия е по-добре, нощта е по-спокойна. Аз започвам да се окашлям, жена ми
разправя за някаква обща отпадналост. През деня малкия е по-добре, има суха кашлица, боли го гърлото
- но нищо което не сме виждали. Вечерта аз вече заповам да кашлям осезателно.
Нощта за малкия е добре, аз се събуждам в 3 - гърдите / дробовете са като в менгеме, имам треска - но не е 40 градуса или нещо такова - пия един Алведон и лягам. Няколко пъти ставам, не ми е добре.

4. Днес сутринта - малкия е добре, вече започва да чисти гърлото / дробовете. Няма температура.
Аз кашлям неприятно, но не е трагично. "Менгемето" вече го няма, но се усеща че нещата не са съвсем наред. Жена ми - обща отпадналост, тя май ще е следващата жертва.

Съб Мар 14, 2020 10:33 am
Профил

И при нас е подобно - на жена ми и направиха преглед по телефона, пратиха и 25 евро сметка + 7 дни карантина. Няма температура но има една суха кашлица - дано ни се размине и да няма усложнения. Хладилника е предвидливо зареден още от преди да обявят извънредно положение.

Съб Мар 14, 2020 10:43 am
Профил
Аватар

да, сухата кашлица ще се окажа май най-честия синдром заедно с температурата. То и статистиката е такава.
При мен няма и помен от гърло и нос,уши и т.н. Нито някаква сериозна обща отпадналост.
При всеки е различно.

Но според това, което чета серизоните проблеми при по-възрастните (не се изключвам) - настъпват
ако имунната реакция е твърде силна, и тогава покрай болните, си заминават и здравните белодробни клетки.
И трябва да си в болницата...

Даже заглеждах един кислороден концентратор, портативен до 26% О2 - но засега остава в списъка с пожеланията.

Съб Мар 14, 2020 10:48 am
Профил
Аватар

Някой да знае с какво пръскат при дезинфекция в офисите - предполагам не става с воден или спиртен разтвор, някакви газови смески?

Съб Мар 14, 2020 11:22 am
Профил
Аватар

Пичове, съвсем настоятелно ви моля: ако някой вече е хванал вируса, или има основателни подозрения, че е, да казва веднага! Ще измия със спирт монитора там, където е писал той.

Съб Мар 14, 2020 11:32 am
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Хубаво е при всякакви първи симптоми като температура, задух и прочие да се потърси лекарска помощ. Не знам в Шведско как е, но по не в България можеш да идеш при джипито и тя да те прегледа. Бездействието или самолечението е толкова опасно, колкото и хистерията. Желая ви скорошно оздравяване на цялото семейство.

Съб Мар 14, 2020 12:18 pm
Профил
Аватар

Ами големия шеф четвъртък вечер дишал трудно (той и не е млад) и се дигнали към ВМА. Там му казали че най вероятно не е корона, ама все пак му взели проба и сега чакаме резултати. Вчера се е прибрал и сам си е карал колата. Тази сутрин го боляло гърлото. Вчера малкия шеф ни разпусна всички принудително, до второ нареждане - ама ние сме една камара народ в офиса на фирмата и всички сме контактни, пък на всичко отгоре в четвъртък шефовете на бригади бяха на оперативка пък те после на свой ред са си контактни с хората си - та реално може да се каже цялата фирма от около 150 човека. На свой ред бригадите са по разни обекти и те там контактни с други хора - как се спира такова нещо.

Иначе голямата щерка от сряда я боли гърлото ама вече се оправя. Малката е ОК. Гърлото го оправихме с Трахизан - казва че вече била по-добре. Жената нищо и няма - то при нея има и отежняващи обстоятелства - диабет. Аз от известно време имам една лека кашлица дето е нещо малко по различно от друг път ама нищо сериозно. Температура никой не е имал. Абе явно всички ще го изкарат без да разберат и без да бъдат отчетени в статистиката.

Жената ще и се наложи да работи от вкъщи - две седмици дечурлигата ще си седят вкъщи и няма как. Сега от училището на голямата организират онлайн обучение - не ми е много ясно как ще се случи, ама те вече тая година са с около 3 седмици назад с уроците. И сега още минимум 2 и ще трябва да нямат лятна ваканция.

п.п. : тя паниката май ще нанесе повече вреди отколкото вируса. Вчера след обед тука било лудо пазаруване. И тука изкупували тоалетната хартия - сигурно става за ядене...

Съб Мар 14, 2020 12:39 pm
Профил ICQ
Аватар

Cekins написа:
......... И тука изкупували тоалетната хартия - сигурно става за ядене...

Употребяваната дори има няк'ва хранителна стойност :idea:

Съб Мар 14, 2020 12:58 pm
Профил
Аватар

всякакви ПАВ лесно минават през липидните бариери на вирусите. така че - сапуни от колкото се може по-прост вид са по-ефикасни от спирта дори. все пак, трябва да има някакво време за въздействие, поне 20-30 секунди след насапунисването. за дезинфекция на повърхности, поне аз ползвам ИПА, щото имам достатъчно. не намирам данни за устойчивост на хлор, но би трябвало белината да си го трепе наред с всички други бактерии.

личния ми лекар не си вдига телефона, и на мейлове не отговаря от две седмици. мислех да го уговоря да се видим на някоя полянка, на слънце, да ми удари една слушалка. интересно, в тази 'кризисна' ситуация, доставят предпазни средства само за (държавните) болници, а GP докторята трябвало да се спасяват сами. та може и да са се 'спасили'...

аз съм си се самоизолирал и десоциализирал доста отдавна - суха кашлица (от цигарите), дедо (старческа немощ), хипертония и диабет. пък и минах през температура малко над 40С. да видим какъв ще е ефекта от дефектите.

ПС: груби, че ти си бил млад бе, щом още си на фазата 'боядисвам си косата'. аз това го минах преди петнайсетина години.

---

млад и красив мъж със запаси от макарони търси контакти с жена с тоалетна хартия.
(не се уточнява жената дали трябва да е млада и красива. за това си има Ракия)

---

само вчера Наредбата на здравната мисирка претърпя три редакции. да видим днес колко ще са.

Съб Мар 14, 2020 1:04 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 403  Следваща