Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
Не се шашкайте то това. Тайната е да се спре да се гледа телевизия и да се четат глупости по въпроса.
Btw, аз в момента я карам короната и засега върви :rolleyes:

Съб Мар 14, 2020 2:43 pm
Профил

Потвърдено ли е корона?

Съб Мар 14, 2020 2:47 pm
Профил
Аватар

понеже тестовете не стигат и е безумно да ходиш до болницата, ако не умиргаш - дайте един ападжия да направи локална или глобална доброволна регистрационна карта със симптоми и членове на семейството. Ако процента превиши еди колко си за определен квартал, властите да пратят тестващи. Защото иначе е пародия.

GDPR е проблем, но подробни координати и детайли може да не се разкриват

Съб Мар 14, 2020 2:50 pm
Профил

аз имам много по сериозен проблем, тъй като вече няма къде да се яде го карам на кроасани и ядки ...шанса да умра от отравяне с някой боклук или задушаване от затлъстяване май е доста по-голям от това да ме утрепе корона, вчера тъкмо с колегата тука мислехме дали да не извадим едно барбекю на паркинга ама тук не е много подходящо мястото. Сега се чудя, ако отдавам барбекюто под наем дали се смята за ресторантьорска дейност, тук мтелци ще се избият :D
Не знам каква е тая паника, днес излязох в 10, спрях в някаква аптека до пирогов и си купих аналгин и талцид, нямаше грам човек, малко по-късно спрях до магазина до офиса и си купих въпросните гадории, освен мен имаше само още един клиент, магазина изглеждаше зареден, имаше дори тоалетна хартия, даже си купих че сутринта забелязах че е свършила, ама си взех само едно пакетче, не 10 ... тук гугъл ми показва някакви новини за опашки, за празни магазини ... почвам да си мисля че живея в паралелна вселена :)

Съб Мар 14, 2020 3:00 pm
Профил
Аватар

груби, и св. Валентин мина, така че и розовото можеш да го пропуснеш :roll:
пиеш ли нещо и как въздейства?

аз по принцип си купувам ИПА в бидонче по 20 литра, в момента е малко над средата. не съм купувал извънредно, но винаги мога да отскоча до колеги, които го купуват с варели по 200л.
за изпаренията - не че са съвсем безвредни, но другите алтернативи за дезинфекция (хлор или амоняк) са по-брутални, особено за белите дробове.
по афропата продават един оцет за дезинфекция, оцветен в зелено. специално за места, където са неприложими горните две. в Метро на-близкия еквивалент би трябвало да е бидонче от 3л с надпис 'кисел продукт' на щанда с оцетите. или лимонтузу, разредено с вода, примерно.

но тези средства са нормални за трепане на бактерии. не съм намерил данни въпросния корона вирус каква му е зоната на оживяване - температура, влажност, UV, кисела/алкална среда. това е първото нещо, което правят при посявките за характеризиране, защо информацията не е набиваща се на очи, не мога да преценя. не че съм търсил задълбочено.

ПС: намерих публикация на СЗО:
Цитат:
Furthermore, these viruses can be effectively inactivated by lipid solvents including ether (75%), ethanol, chlorine-containing disinfectant, peroxyacetic acid and chloroform except for chlorhexidine.

с други думи - всичко, описано по-горе трябва да действа що-годе ефективно.

Съб Мар 14, 2020 3:03 pm
Профил

Вчера прочетох някъде - издържал до 54 градуса

Съб Мар 14, 2020 3:06 pm
Профил

Ами значи трябва профилактично да се минава през сауната :) преди пишеха че не е толкова дръжлив. Мен друго мие чудно, ясно си миеш кунките, ама и 5 пъти да ги измиеш после хващаш същият талафон който си държал преди да си ги мил ... дали не е по-добре да да наслагат пунктове за заразяване, ходиш, хващаш, минава ти и всичко се приключва ...

Съб Мар 14, 2020 3:10 pm
Профил
Аватар

взимам Alvedon 500mg засега, витамини C, D. Имам Ибупрофен 400mg и опаковка течен Аналгин ампули, ако нещата загрубеят.
Компреси, чайове, вода
темп е 38.3...гърлото взе да ме драска. другите фамилни са добре, или поне така изглеждат.
взех да превъртам лентата назад за възрастни хора с които съм се виждал, но няма какво да ги паникьосвам. жената на шефа е бременна с близнаци... но май жените не ги хваща така

Съб Мар 14, 2020 3:14 pm
Профил
Аватар

хубаво - свалих темп. с компресите, отивам да поплувам в морето :)
стана слънчево и хубаво, а снощи беше замръз

Съб Мар 14, 2020 3:33 pm
Профил
Аватар

тони, аз всеки ден си минавам фенерчето с ИПА

Съб Мар 14, 2020 3:48 pm
Профил
Аватар

bateAz написа:
Пичове, съвсем настоятелно ви моля: ако някой вече е хванал вируса, или има основателни подозрения, че е, да казва веднага! Ще измия със спирт монитора там, където е писал той.

Не, че всявам паника, ама като кихнах срещу монитора и битдефендера се включи.

Относно ИПА-та, тя не е за миене бе! Аз я пия.

Последна промяна Цецо на Съб Мар 14, 2020 3:57 pm, променена общо 1 път

Съб Мар 14, 2020 3:55 pm
Профил ICQ

Grubi написа:
Даже заглеждах един кислороден концентратор, портативен до 26% О2 - но засега остава в списъка с пожеланията.

И аз се заглеждам по тия концентратори, някои ми се виждат с доста нереални параметри - 6 литра в минута 90% концентрация и то при 200W консумация, как е възможно?

Съб Мар 14, 2020 3:56 pm
Профил
Аватар

Не може ли да се ползват алпинистки бутилки... или акваланг?

Относно тоалетната хартия - някой да обясни на тия идиоти, че вируса на влиза през задника!

Съб Мар 14, 2020 3:58 pm
Профил ICQ
Аватар

А бе рецептата срещу коронавируса е: еденье, пиенье и е*нье!
Който не вярва - да види във Викито защо дефакто са изчезнали мааим динозавърска!
Упс, то и тук май имаше "динозаври" :oops: И к'во ся, аз ли да ви хващам за...?!
Ай наздраве! Кога друг път ще видим пир по време на чума?! Така или иначе ще си платим всичкото, поне да е весело!

Съб Мар 14, 2020 4:07 pm
Профил

Да, да .... 90% на 6 л... мармота с него ли върви ? Ние обратното правим, ама то е същото, вадим кислорода за да пада под 15%, въобще не е 200 W, малкия юнит е 1.6 kW и на изхода където е кислорода е въздух обогатен до 30% дали не беше 0,15 куб.мин. Това повишава кислорода с 10%, за да стане 90% трябва да се повиши с 80%, или при тази мощност все едно 8 пъти по-малък дебит, съвсем грубо, т.е. около 20 л/мин. С 200 W ми се вижда невъзможно да изкарат 6 при 90%, освен това то процеса е доста по-сложен. Ако това трябва да стане с един филтър ще трябва много по-висока мощност, трябва да е много стъпално, или с по-сложна рекуперация ... абе доста рекламно звучи.

Съб Мар 14, 2020 4:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 403  Следваща