Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019
да в грешка съм, изкарват от 1 до 6 литра като концентрацията варира според дебита, 90% е при 1 литър. Иначе някои уреди идват с интересни екстри като генератор на озон и атомизатор. Тони, като по-опитен, възможна ли е тази концентрация при тоя дебит?

Съб Мар 14, 2020 4:34 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
едно време Рейгън ли беше мобилизирал операторите въздушен контрол?

Беше ги уволнил всички щото стачкували.
И аз от два дена бухам като гламав, ама други симптоми за сега нямам. Тук ако си нямал контакт със заразен не тестват ако нямаш и температура и остра кашлица.

Съб Мар 14, 2020 5:08 pm
Профил

Ами малко трудно да се гадае, но може би е възможно, зависи от филтрите. Има индустриални азот генератори, което е същото ама е другият изход, които ако ги гледаш като дебит на kW са доста далеч от това, в смисъл повече kW за такъв дебит, там обаче причината най-вероятно е в по-простите филтри, или с по ниско КПД, защото филтъра е консуматив е явно се цели баланс изразходвана енергия/цена на обслужването. При системите за безопасност обикновено се прави доста добра херметизация на помещенията за да се сведе до минимум утечката. Там се прилагат по-ефективни филтри, въпреки че там никому не е нужно да получи чист кислород или чист азот като при индустриалните. Това за което говориш е нещо такова, та може и да е възможно. Ако интерполираме с малкия юнит горе долу се доближава, въпреки че 90% чист кислород, то тук вече се появяват други проблеми, тази концентрация е ужасно корозивна, не съм виждал от какви материали са тия устройства ако се погледне може да се прецени могат ли изобщо да оцелеят при 90% кислород на изхода. То това е и един от проблемите с рекуперацията в този случай, кислорода започва да става горещ и то там доста по-агресивен.

Съб Мар 14, 2020 5:18 pm
Профил
Аватар

Незнам до колко е достоверно.

http://6nine.net/2020/03/12/covid-19/?

Съб Мар 14, 2020 5:20 pm
Профил ICQ

ToHu написа:
90% чист кислород, то тук вече се появяват други проблеми, тази концентрация е ужасно корозивна, не съм виждал от какви материали са тия устройства ако се погледне може да се прецени могат ли изобщо да оцелеят при 90% кислород на изхода.

ами аз си харесах един, специално показват че кислородният изход е от неръждавейка, кой знае обаче какво има вътре, има атомизатор и йонизатор.
Тук намерих в тубата един китаец как демострира концентрацията с цигара, чудех се дали да не го сложа в "Хумор"

Съб Мар 14, 2020 6:08 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Яко Бачкане батки му е майката
Къв вирус ?

Съб Мар 14, 2020 7:09 pm
Профил

тъй де, вчера откарах до 4 тази сутрин, днес се субудих още в 9 и допреди малко се трудих, така вируса не мое ме издебне да ме хване :) сега ще поспя малко и утре пак, така и да е болен човек не го усеща. Значи тоя вирус има едно голямо предимство, повечето хора са или в отпуска или работят от вкъщи, в офиса няма никой и никой не ме занимава, мога да си работя на спокойствие, иначе през 20 мин някой те дърпа за нещо ...лошото е че ако не се оправят нещата ще си ос,тана само с работата, файда от нея няма да има :)

Съб Мар 14, 2020 7:29 pm
Профил
Аватар

Е какво се занимавате с обогатители. На работа има поне 10 бутилки с чист кислород. Имам и една малка от линейка. Ще трябва да хвана колегите в понеделник да измислим един преливник. AirLiquid си разнасят газове и между другото продават ИПА и казаха че са заредили и дезинфектанти. Иначе и аз съм заседнал да поработя малко, ама няма да ми се размине ходенето на работа, щото все има някой дето да строши някоя машина, пък от понеделник сме пак на линия.

Съб Мар 14, 2020 8:02 pm
Профил ICQ
Аватар

ха дано от Понеделник..., ама надали
треската почти ми видя сметката,
но и аз май и намерих начина
не е толкова висока темп., колкото те боли и трепери всяка фибра на тялото
все още нямам хрема, гърло, или затруднено дишане - което си е успех. домашните и те покашлят, но са в добро разположение на духа, т.е. не са се трупясали като мене.

Съб Мар 14, 2020 8:29 pm
Профил
Аватар

Ти е съвсем възможно да си караш грип Б.

Съб Мар 14, 2020 8:32 pm
Профил ICQ
Аватар

Абсолютно...нямам начин да разбера, ако не ходя до инфекциозната болница, но засега не се налага. Не съм виждал такова чудо от 2015, ако изобщо. Гадна история

Съб Мар 14, 2020 8:44 pm
Профил
Аватар

Аз пък открих едни лечебни кристали... в мастиката!
Не чувате, бре! Примерна рецепта: поне 200мл от 60%-товата дестилирана вода, поне 500мл вряла вода с 1/2 кубче пилешки бульон и доста чер пипер, може и малко лимонов сок. Пиеш, ривеш, пак пиеш и като ти дойде много се гътваш и се завиваш с юргана. Важно е да го приложиш още при първите симптоми, а ако ти хареса - поне още седмица.

Последна промяна bongo_x2 на Съб Мар 14, 2020 9:10 pm, променена общо 1 път

Съб Мар 14, 2020 8:59 pm
Профил
Аватар

Не съм много спец по симптомите, но щом почваш първо с температурата, може би е грип. Някъде бях чел, че коронката първо почва с кашлицата и гърлото.
Грипа обикновенно удря така, като с парен чук,болки в мускули, треска и прочие.Короната бил подмолен...

Съб Мар 14, 2020 9:01 pm
Профил ICQ
Аватар

да с парния чук най-вече - темп. стои на 37-38. и имаш чувството се главата ти се е подула и ще се пръсне. малкия беше подпухнал като балон в лицето.

разни колеги страдаха много около Нова година - децата им бяха с по 40 градуса за една седмица, изобщо се чудя как издържат толкова

Съб Мар 14, 2020 9:06 pm
Профил

те за това го подцениха много короната щото в същото време има и много грип, а короната при много хора протича по-леко и от грип
ето един лекар който се е заразил, без особени проблеми го е изкарал, коварното е че никой от заразените не осъзнава колко бързо го е прихванал и разнесъл
https://youtu.be/7cOExWfYqr0?t=129

Съб Мар 14, 2020 9:37 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 403  Следваща