|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:56 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
Схематични означения на специфични компоненти
| Автор |
Съобщение |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
 Схематични означения на специфични компоненти
Абе рисувам си тука RJ45 конектора с вграден траф и си мисля как по принцип се прави означението му в официална докуманетация на такова нещо.
Аз си му начертах вътрешната схема в един жълт правоъгълник и си го означих с текст че е RJ45. Специфирано ли е някъде как се означават такива custom елементи.
Не че правя официална документация но ми стана интересно как е прието да се прави такова чудо.
|
| Вто Юни 06, 2006 9:43 pm |
|
 |
|
velio
|
Аз имам чувството, че за всичко по-различно от резистор и кондензатор всеки се спасява както си му е удобно...
Понякога е добре например да има визуална прилика с конектора (USB, DB9, DB25)...
|
| Вто Юни 06, 2006 11:12 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
След появата на CAD системите, няма някакви кой знае какви изисквания и стандарти за означения на компонентите. Още повече, че те вече са толкова много и най-различни и толкова бързо остаряват, че докато се стандартизират и той компонента изчезнал от пазара. Затова всеки се спасява поединично  .
|
| Вто Юни 06, 2006 11:50 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Най-хубавото на стандартите е, че са толкова много, че човек може свободно да си избира измежду няколко  И няма изгледи да се оправят нещата.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Юни 07, 2006 12:02 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Абе и аз не бях срещал нещо по въпроса и предполагах че няма ама друго си е да се консултираш и с някои друг.
Мерси.
|
| Сря Юни 07, 2006 12:26 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|