|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:58 pm
Лаптопско проблемно видео
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Лаптопско проблемно видео
Grubi, сигурен ли си, че догодина ще имаш време да влезеш в оранжерията? Гледай да е евтино и лесно - и без това вече трябва да сееш. На другото село найлонът кара 10-та година, вярно че е доста дебеличък. За отвън (да не се раздува от вятъра) - летви и ленти от дебел найлон, тук ги има купешки, в единия край заковани, на другия край с тежест (може тъпа пластмасова бутилка с вода, боядисай я ако ти е грозна) - "гравитационна пружина".
|
| Нед Апр 05, 2020 11:20 am |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Дребен парник , доде се стопли. Спретнах днес от 'кото имаше в чекмеджето' . Тръба ППР Ф20 парче към 40-50 см , заострено в единия край се забива в почвата , остава да стърчи към 10-15 см. На метър забивам друго такова. Това са 'основите/пилоните' за дъгата която е тръба ПЕ май Ф25 . Дъгата като дължина е 1.5м , та найлон 2 м да я покрие и да се затисне . Дъгата се надява на тръбата в земята , после (кат се стопли) се разкарват дъги / найлони.
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Нед Апр 12, 2020 11:42 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Те за тия доматки правих термометъра по 90 метра жица. Домързя да запоя едно ОУ та съм ръгнал кабела в един ИЗОТ 9206 Д и си вадя 500 от показанието.
Последна промяна pipilica на Пон Апр 13, 2020 5:06 am, променена общо 1 път
|
| Пон Апр 13, 2020 4:52 am |
|
 |
|
pipilica
|
Тия лентии дето ги пишеш са https://www.google.com/search?q=%D0%BF% ... 32w50Ib6YMАз връзвам гуми щото имам и са по тежки. Има специален найлон с UV защита за оранжерии, ама много трябва да се внимава да се сложии с правилната страна към слънцето, щото иначе става на юфка за две години.
|
| Пон Апр 13, 2020 5:00 am |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
какъв сорт са и колко лехи садиш 
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Пон Апр 13, 2020 5:52 am |
|
 |
|
pipilica
|
Ми няколко сорта са розови домати, за лехите не питай много са, лани бяха почти декар, ма ся с тоя вирус няма мангусти и не знам колко ще насадим.
|
| Пон Апр 13, 2020 6:31 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Споко, до началото на май (по-рано не ти препоръчвам тази година) карантината ще олекне, а мангустите ще са толкова изгладнели... Мен тук всеки ден ме питат за работа, друг път насила не щат. На другото село който не си завива вечер засадените домати вътре в парника - измръзнали, изхитрило се да падне слана Моите домати на балкона взели да цъфтят, накарах жената да го играе пчеличка. За Велик ден ще си ги взема. А лентата е като тази, най-отдолу: http://www.phk.bg/products/polietilen
|
| Пон Апр 13, 2020 8:11 am |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
От септември досега синигерите са опукали около 100 кг. белен слънчоглед. Кестените вече се разлистиха, от идната седмица прибирам хранилката и минават на листоминиращ молец 
|
| Пон Апр 20, 2020 4:38 pm |
|
 |
|
Jack
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Вто Май 07, 2019 9:16 pm Мнения: 434 Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
|
.
Последна промяна Jack на Пон Апр 20, 2020 7:49 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Апр 20, 2020 5:43 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Пък аз като по-прост толерирам врабчетата Далеч по-евтино ми излезе (за ефективността им не говорим), а вече са толкова нахални, че кучката почна да ги гони. Единственото лошо: цяла зима спаха в гнездата на лястовичките, а като дойде пролетта взеха да им разбутват гнездата за да си правят свои (гяволи!). Ся лястовичките нещо се чудят, дори в къщи влизат да си търсят ново място.
|
| Пон Апр 20, 2020 6:05 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Преди седмица имах пратка от Комет-а , даже и от Фарнел някой чаркове . Та ще...
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Пон Апр 20, 2020 7:50 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Бонго, тук, където съм сложил тази хранилка, кьораво врабче не идва. Само синигери и чат пат някоя сойка.
Comet доставят, без значение обема на поръчката и са точни, както винаги. Със speedy излиза почти двойно по-евтино. Еконт нещо са надули цените.
|
| Пон Апр 20, 2020 7:55 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Комет работи, и от Фарнел също, живи и здрави да са 
|
| Пон Апр 20, 2020 7:56 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
хубаво дръвче, тук в БГ освен хранилка за котки друго няма какво да сложа  , в инди имаме всякакви гадинки, в момента катариците сигурно сноват като луди, и пилета всякакви но храним само колибрита, другите сами се хранят. Друго си е да имаш дворче, аз за 20 год не се наканих една къща да построя да му се не види, с право ме гълчи жената ....иначе в апартмента по-лесно ...
|
| Пон Апр 20, 2020 10:40 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
 Пипер
Набързо и с к'вото има за една бройка преди големия дъжд и евентуалната градушка: Нашето село нали е опако - чак вечерта заваля тих и хубав дъждец, напразно бързах толкова, но на следващата вечер се усили и резултатът от мрежата беше забележителен. Той пиперът държи на замърсен дъжд, освен това обича слънце, но е крехък и мнооо ме беше страх да не го "набие". Когато няма да вали ще махам мрежата.
|
| Вто Май 05, 2020 11:24 pm |
|
|