Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
кАде си правите курсовите проекти 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
75% от медиците в БГ са пълни знахари. Още по лошото е че са и много добри търговци - т.е. успяват да си продават некъдърността на много добра цена. Е има и изключения в гилдията. То и качествени политици имало.... май.

Абе кво да си говорим. Техническото образование в БГ се е принизило до ниво самообразоване и кръжочна дейност. Здравното образование е на ниво "бацила" ми в армията. За икономическото да не говорим. Качествените счетоводители в София не могат и един футболен отбор да съставят. Висшето в БГ е просто една хартия.

Ти да не си вечерял пак вакса?

Вто Юни 13, 2006 11:04 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
а в хамерика как е?

Според зависи 8) .

Вто Юни 13, 2006 11:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Навсякьде е според зависи. Моите впечатления се различават от казаното по-горе. По един или друг повод сьм слушал лекции по различни специалности при преподаватели в СУ, БФУ и ВХТИ Бургас. С едно изключение :) при всеки един сьм оставал с впечатлението, че това са хора които освен солидни знания имат и особено голям интерес в областта, в която преподават.
В два от случаите предмета, по който профа четеше лекции явно му беше сложен за "бройка часове" веднага си пролича, както и си проличаваше на всеки 10ина мин с какво точно се занимава вьпросната личност :) Ако сте чували лафа за Иванчо дето бил учил за краставицата ...
Вероятно истината е някьде по средата, но според мен в БГ университетите работят много кадьрни хора, самият факт че 3-ма от вьпросните преподаватели дьржат или са дьржали лекции в университети на запад, а за други 2-ма знам, че са работили на отговорни постове в големи чуждестранни предприятия говори положително.
Явно има и такива, които са или неспособни или безотговорни, но не подобава да слагаме черен етикет на всички.

Сря Юни 14, 2006 12:06 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
zz_stefanov написа:
Мерхаба Дениз. Бу гюн биринджи нисан мъ? :)
Успех :D

Уат из диз ? Транслейт, please, иначе добре звучи :D

Сря Юни 14, 2006 12:09 am
Профил WWW
Ранг: Новодошъл

Мнение 
¶ написа:
zz_stefanov написа:
Мерхаба Дениз. Бу гюн биринджи нисан мъ? :)
Успех :D

Уат из диз ? Транслейт, please, иначе добре звучи :D

здравей дениз днес първи април ли е

:D

Сря Юни 14, 2006 10:56 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Цитат:

Kато го чуя само тва изречение и веднага мога да ти кажа, че си от ТУ-София .... :twisted: .... да не говорим за заданието ... :wink:

Сря Юни 14, 2006 11:11 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Популярен

Мнение 
Цецо не си прав за кръжоците. Те бяха на доста по-високо ниво от някои дисциплини в ТУ в момента :lol:
И вината не е на преподавателите. Кръжоците едно време се събираха децата интересуващи се от нещо. А като гледам сега студентите, половината не знаят къде са попаднали, другата половина не знаят защо. Да ме извинят тия 5-10 човека от випуск дето се интересуват от занаята...

Чет Юни 15, 2006 9:14 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ами то това е ролята на преподавателя, да отсее само тия дето стават за нещо. А не като при нас - пиши му три да не пада бройката, че ще спадне субсидията от държавата. И какво 80% са абсолютен брак.

Може би решението е премахване на безплатното обучение. В някой страни тази форма работи, но в БГ определено се изродява до голямо, безплатно нищо.

Lupus, къв ти е проблема? С кое от казаното от мен не си съгласен. За медиците ли? Ами всеки ден съм сред тях, виждам и чувам такива неща, на такава мърлявщина и некомпетентност съм свидетел, че понякога ми идва да хвана сопата.

Чет Юни 15, 2006 10:07 am
Профил ICQ

Мнение 
BrainStorm написа:
Цитат:

Kато го чуя само тва изречение и веднага мога да ти кажа, че си от ТУ-София .... :twisted: .... да не говорим за заданието ... :wink:

и аз мога да ти кажа че си от ТУ софия, ние колегите се надушваме :)
информатика??? :lol:

Чет Юни 15, 2006 10:41 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Аз само не разрах ... бъзикаш ли се с тая тема дето си пуснал или ???? ... :lol: ... щото ако е второто положението е много ама много зле ... :D

Чет Юни 15, 2006 3:58 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
За медиците ли? Ами всеки ден съм сред тях, виждам и чувам такива неща, на такава мърлявщина и некомпетентност съм свидетел, че понякога ми идва да хвана сопата.
Абе тове е защото те са крещящо технически некомпетентни затова ти се струва така. Аз съм попадал на доктор който не осъзнава как работи он оф бутона. Потресаващо е че поверяваш живота си на такъв човек.

Чет Юни 15, 2006 8:09 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2