|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:45 pm
Икономическата криза 2020
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Икономическата криза 2020
Това е баси и смешката пак - само преди две седмици, когато печатаха като луди курса на долара се качи. Ходи виж графиките. Отделно като говориш за дефлация на долара спрямо кое точно имаш предвид, щото аз по-горе ти казах - златото пада от $800 до $250 точно във времена на сравнително висока инфлация. Вземи първо си оправи икономическите понятия и после пак ела да пишеш за икономика, щото сега само показваш как просто си лаларстваш. Тоя долар и САЩ ги чакате да умират от незнам си колко години и постоянно уж им забивате пирони в кофчега пък те си стоят все там и това дето постоянно умира са ви любимите комунистически империи  . Ето и сега - 30 млн безработни, фирми фалират и маркета хвърчи нагоре. Снощи казаха че оня дебелия севернокорейски свинчо бил загазил нещо и маркетите се срутиха  .
|
| Вто Апр 21, 2020 2:31 pm |
|
 |
|
nik
|
айде пак специално за теб понеже нали си големото разбирач  обясни тогава изчезването на зеленото, пък ха дано по някое време ти светне и защо никога няма да се появи повече зелено... или пак ще игнорираш което не ти пасва на фантасмагориите?
|
| Вто Апр 21, 2020 2:35 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тая графика нищо не значи, защото инфлацията я смятат както дявола чете евангелето. Ще ти дам един пример пък ти пак ни обяснявай глупости - 2009 г купих къщата на половин цена спрямо колкото е била 2006 г (ама това не влиза в смятането на инфлациите особено пъкй от такива като теб, дето я смятат само като се вдига цената на въпросната къща), бензина в момента е двойно по-евтин от само преди два месеца. Мога да ти давам и други примери, които да ти покажат как във времена на такива кризи това, дето се случва е дефлационен натиск ама няма смисъл щото ти пак ще тръгнеш да ми показваш графики дето ходят до 1800 година и ще продължаваш да лаларстваш за златния стандарт без въобще да си имаш ни най-малко понятие за какво точно говориш. Централните банкери имат таргет за средно 2% годишна инфлация щото не знаят как точно да оперират ако няма инфлация. Това обаче не означава, че не съществува дефлационен натиск и то най-вече във времена като сегашните. Не съм му бил обръщал внимание - и що трябва да ти обръщам внимание? За да можем да се въртим нон стоп в един и същи кръг и да споря с латерната, дето е заучила 3 фрази на кръст и ще ги повтаря докато свят светува.
|
| Вто Апр 21, 2020 3:21 pm |
|
 |
|
nik
|
не знам как дявола чете евангелието ама като те слушам май грам идея си нямаш каква е разликата между инфлация и флуктуация на пазара за изолирани стоки цената на петрола ако падне наполовина за 3 месеца щото имало вирус и щото се скрали руснаци и араби, това не е дефлация на долара, особено ако всички останали цени продължават да вървят нагоре как не те досрамя да пишеш такива малоумия незнам... пазара не винаги е остойностен по същия начин както напечатаните хартийки, понякога има катаклизми които го изкарват извън равновесие, и това най често е за кратко, а дори и за по-дълго да е, няма нищо общо с инфлация или дефлация на долара когато уцелиш някаква флуктуация в цената на къщата и я купиш по-евтино от колкото е била преди 3 години това не е дефлация, това е спукан балон, т.е. по-правилно е да се каже че не си я купил на двойна цена, а си изчакал да се спука балона и да я купиш на нормална цена а за инфлацията не гледай кратки пикове от поредния балон, гледай тренда https://pricedingold.com/charts/CSUS-USD-1975.pngи ако изключим балона 2008-ма графиката си следва същия курс... а случайно тук са пуснали и цена в долари и цена в злато - т.е. къщата ти в злато не си мени много цената през годините, колкото е струвала преди 30 години толкова струва и сега, но в долари лети постоянно нагоре, говори после пак за дефлация как не ти омръзна да се излагаш незнам 
|
| Вто Апр 21, 2020 3:34 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Аз му обяснявам че къщата я купих за 50% от доларите, дето е струвала само преди 3 год - той пак намила идиотщини и ми сравнява за 100 години назад. По твоята графика за цената в злато - къщата 2010 е струвала 20% от това през 2005. Това са 5 години - за какви кратки флуктоации ми дрънкаш. Какво ме интерисува какви са били цените преди 100 и след 100 г. аз живея сега. Кои са тия тия цени, дето в момента летят нагоре? Преди няколко седмици казах, че очаквам дефлация сега във времата на криза. Не казах че очаквам дефлация за всяка една от следващите 100 години. Извади си главата от задника и престани да вадиш думите на другите от контекста им.
|
| Вто Апр 21, 2020 3:40 pm |
|
 |
|
nik
|
извинявай моята глава не е там където е твоята говориш за някакви кратковременни моментни изолирани флуктуации, и бързаш да се радваш колко бил силен долара, на туй му викат на гол тумбак чифте пищови... ама ако нещо не ти изнася удобно го пропускаш все едно не се е случвало нема толкова заблуден човек... всъщност по маниерите ти и за човек не те броя ама тва е друга тема...
|
| Вто Апр 21, 2020 3:43 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Казах ти и ти го повтарям за последен път - престани да ми вадиш думите от контекста, за да си доказваш тъпите тези.
|
| Вто Апр 21, 2020 3:44 pm |
|
 |
|
nik
|
нищо не ти вадя от контекста, просто посочвам моментите в които не знаеш на кой свят се намираш, защо аз съм ти виновен че тия моменти ти се сливат в едно неясно ежедневие? ако сега си купя петрол за 1млн лева, и утре цената на петрола скочи щото руснаци и араби се разбрали за още 2 години, за следващата ми покупка срещу 1млн лв ще получа наполовина по-малко петрол, значи ли че лева е претърпял 100% инфлация и се е обезценил?!? явно мозъчните промивки са ти спрели логическата мисъл за всичко що е свързано с долари и хамериката, ама що продължаваш да се излагаш незнам
|
| Вто Апр 21, 2020 3:52 pm |
|
 |
|
Stoi
Ранг: Професионалист
|
Иначе блядките са най-добре ! Толкова са и свикнали на кризата последните години, че тази изобщо няма да я отразят почти. Калена работа ! Виж на запад не са свикнали и 1-2 години ще им е гадно.
_________________www.ev-bg.com
|
| Вто Апр 21, 2020 6:12 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Днес за пръв път от как съм в щатите (15 години) видях бензин под $1 галона - $0.97 на Костко. Предишната криза 2008-2009 най-ниско мисля, че стигна $1.65. Да са живи и здрави другаря Путин и арабите - следващата кола мислих да е електричка, ама май ще е с V8  .
|
| Пон Апр 27, 2020 1:03 am |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Ха-ха - тя газта (LPG) тук е двойно по-скъпа от бензина в САЩ. Ама това е защото тук кризи няма 
|
| Пон Апр 27, 2020 1:34 am |
|
 |
|
nik
|
абе аз като ви казвам че тоя е един псевдо патриот... докато фалират хамерикански компании един "патриот" се кефи че спестил някой долар за да си напълни резервоара  ама все пак е от фен клуба на тромпетчо, т.е. такива изцепки са очаквани
|
| Пон Апр 27, 2020 1:47 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Въобще не ми пука за американските компании, нито за които и да е компании. Всеки е дал клетва да се оправя. Едни ще фалират, други ще останат и ще купят активите им и живота продължава. За клиента е важно да плаща по-малко за стоките, които пазарува. Ти се кефи ако искаш на десеторните цени, дето плащаш за бензина, а аз ще се кефя на яката инфлация, дето ти я предрече тук. Дайте още такава инфлация - ниски цени на горивата водят до ниски цени на всичко  . Лалар - пак вместо да коментира по темата, латерната коментира коментиращите.
|
| Пон Апр 27, 2020 2:38 am |
|
 |
|
nik
|
аз ли съм виновен че някои индивиди са по-голяма "сензация" от "сензацията" която се опитват да рецитират? между другото нали твоя идол препоръча ваксиниране с дезинфектант, що не го послушаш, може да ти дойде акъла вече като доказал се незнаещ що е туй инфлация, и най вече не виждащ по-далеч от носа си, що се напъваш? няма смисъл, за да говориш за прогнози трябва да виждаш по-далеч от утрешния ден, а ти рядко асимилираш днес какво се е случило ето ти по темата - кризата тепърва започва и ще се сгомняса здраво, не говоря за утре, говоря за начало на сгомнясването след 2-3 месеца, доста по-далеч от колкото можеш да си представиш и още по-дълго ще продължи, след всички години надуване на балони и сега след като източат наши и ваши парите предназначени уж за спасяване на тия балони, тогава ще дойде сгомнясването, твърде далеч в бъдещето за да се асимилира от една тръмпосана главица, и тогава цените на горивата изобщо няма да са в състояние да компенсират сгомнясването, да не говорим че след като отмине вируса и фалират фракерите петрола е много вероятно да се върне към старите цени, тъй че за толкова кратко цените на които се радваш може изобщо да не рефлектират върху нещо друго ама що ли са ти на теб прогнози като си имаш илюзии
|
| Пон Апр 27, 2020 3:54 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Лалар - последния път дефлацията трая 5 години (твоята графика дъщо го показа) и както вече казах си купих къщата на половин цена. Само това е достатъчно, щото и сам можеш да се сетиш колко пари ми спести. И пак - дори и да е временно пак е по-добре от там, където си ти, дето и временно няма. Кризите пак да повторим са нормални и засега щатите излизат от тях много по-бързо от колкото другите. Та дето се вика - лаларствай си, не ми пречиш. Дай още такава инфлация.
|
| Пон Апр 27, 2020 4:12 am |
|
|