|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:58 pm
Държавата ни е много зле.
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
@Цецо,
вярвам ти, такива неща се случват... И на когото му се случи му е меко казано кофти.
Но това е рискът на живото предаване както се казва и би следвало да бъде предвиден. Имам предвид, че или тези хора не са предвидили правилно пазара на който ще предоват, или става дума за много яко китайско копие.
И в двата случая смятам че това е изключение от правилото.
Аз също имам някакъв опит и мога да кажа че когато се прави специализирано устройство, което естествено се продава с много голяма надценка има 2 варианта:
1) Ако е mass-market - е грешка да се залага висока надценка, и да не са китайците пак нямаш шансове, повярвайми лично съм се прецаквал няколко пъти по тоя параграф...
2) АКо е специализиран пазар, китайците са ти малка конкуренция, защото клиентите не зависят от цената, а от качество, надеждност, обслужване и т.н. Клиентът обикновено знае че цената е надута далеч над себестойността, но той затова идва при теб... Той не е глупак, просто се надява че ти няма да си много глупав и няма да спестиш някой друг цент за да прецакаш качество и надеждност. Клиентите които гониш, обикновено няма да вземат китайско изделие, дори и да им го подаряват...
Не защитавам китайците... просто има толкова много други причини поради които може да се провалиш и които не могат лесно да бъдат предвидени. Докато жълтата причина си остава лесно предвидима. Проблемът за мен, е че областите в които знам че китайците ще ме прецакат и с които не се занимавам стават все повече 
|
| Сря Май 31, 2006 12:35 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Как ще ни е държавата зле ? Я вижте какви работи стават в банановите републики по света: http://dnes.dir.bg/2006/06/06/news260944.html 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Юни 06, 2006 2:55 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Добре че е в бананова република, а не у нас... Оп, я пак да прочета статията  Прочетете и оригинала - много интересно. Не мога да разбера що само суетата на света привличаме на родните ширини...
|
| Вто Юни 06, 2006 4:40 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
От статията разбрах следното:
1. Не се знае кой е града.
2. 3 милиона лири не стигат за един добър хотел, камо ли за цял град да купи.
Това са глупости от типа на оня лаф за износа на компютри за СССР. Или пък оня филм "КИТ".
Все си мисля, че град е място където се събира собственността поне на 1000 човека. Как ще навиеш 1000 човека да си продадат имотите? И то за 3 милиона лири сумарно? А как ще откупиш от държавата улиците и инфрастуктурата (ток, вода и пр.). Просто няма как да стане. А пък да прекръстиш град е съвсем невъзможно.
Който е прочел английската статия вероятно е разбрал, че става въпрос не за град, а за курортен комплекс.
Ама то не случайно 24 часа е най-тиражния вестник в БГ. Българина по дефиниция верва, той не мисли. И всичката преса се е нагодила към това. На практика в БГ всичката преса е жълта. От светло до лайняно жълто.
Ако ви е интересно може да разгледате картата на черноморието. Вижте колко "градове" които може да се изтъргуват за тия смешни пари ще намерите.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юни 06, 2006 5:07 pm |
|
 |
|
3aek
|
хехехе 1000 къщи на морето да купи за 3 000 000 лири айде стига бе идете питайте как вървят имотите по морето
3000 лири на къща, във Варна квадрата е по 1500 евро, тез къщи по 3 квадрата ли са ?
|
| Вто Юни 06, 2006 5:25 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
То май ще стане като онази приказка за хилядата български компютъра, изнесени за Япония - дето не били 1000, а 100 000, не били компютри, а компоти, и не сме ги изнесли, а са ни ги били върнали. Пише в английската статия, че си е купил курорт човекът, ама какво точно разбират под това, никой не ти казва. И цифрите идват гнили, да... Май ще е някакъв род кьорфишек това.
|
| Вто Юни 06, 2006 5:53 pm |
|
 |
|
SpyReal
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Вто Юни 13, 2006 8:13 pm Мнения: 9 Местоположение: bulgaria
|
 :)
Държавата ни не е много зле.
Според мен трябва да се мисли по избори и подобни.
Иначе привет на Форумчето.
_________________www.spyreal.com
|
| Вто Юни 13, 2006 8:16 pm |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
 Re: :)
Ми то хубаво, да мислим... Ами като са все едни и същи, кво да мислим!? "Със стари курви нов бардак не става" - това не съм го измислил аз и е верно...
|
| Вто Юни 13, 2006 8:34 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
моя дядо имаше друга приказка:
когато в бардака нещата не вървят, оправянето на леглата не помага
ние сме се добутали дотам, че не само оправяне на легла и изпиране на чаршафи ни трябват... трябва да сменим и леглата, да направим ремонт на стаите, да сменим дограмата, да ремонтираме тоалетните, асансьора, на басейна да сменим плочките, да сложим китки по балконите...
тъжното е, че има пари за тази работа...
тия дни ни из-Ибаха... смениха ни любимите 10 цифрени номера на сметки с новите, много по-удобни, 24 буквено-цифрени и-бани. които вече даже не могат да се продиктуват по телефона. и никой мръц не каза... само тази година това ще е втората смяна на софтуери по банки и счетоводства. кой го плаща това? НИЕ, дето ги изкарваме парите. ще има и трето при отпадането на любимата на цял народ ДДС сметка.
в япония имат само 3 купюра: 1000, 5000 и 10000 йени. много им е неудобно, но никой и не помисля да добави нови или да ги сменя. защото ще реформата ще има огромна цена. не за държавата, кояйто ще напечата нови хартийки, а за индустрията. там ВСИЧКО е на автомати, които приемат банкноти. дори на касата в магазина, продавачката пъха парите в едно слотче (заедно, на пачка) и касовия апарат връща рестото сам. сигурно има милиони автомати (най-парадоксалния автомат, който съм въждал е за продажба на букетчета от живи цветя). и никой не мисли да ги пипа, щото ще струва адски много пари.
у нас лобистите биха прокарали закон всяка година да се прави такава смяна на два пъти поне. и те доволни, и държавата доволна... сега какво ще прави печатницата на БНБ? отговора е много лесен - нови паспорти с чипове. после нови лични карти с чипове...
|
| Вто Юни 13, 2006 9:39 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Много си прав.
Макар, че е тъжно.
|
| Сря Юни 14, 2006 1:08 am |
|
 |
|
HCL
|
Не сьм много запознат с "банковите истории", но последния пьт, когато ми се наложи да правя превод (защото за сьжаление в БГ да се пазарува с кредитна карта или [ebay] е все още лукс) ми искаха около 30ина евро за транзакцията. Когато попитах дали след евентуалното ни членство в ЕС ще мога да прехвьрлям пари безплатно (както ми се случвало с банки на други страни членки) ми разясниха, че в момента имало някакви проблеми с някакви номера, та предполагам именно за това ставаше вьпрос.
Така че в цялата история има известен +.
|
| Сря Юни 14, 2006 1:17 am |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Взели са ти пари, защото могат.
Монополен пазар
|
| Сря Юни 14, 2006 1:22 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
още един факт от вчера:
самолетен билет токио-осака-атина/рим-осака-токио струва $500, или приблизително 750лв.
авиокомпанията е Emirates Airline. забележете, че маршрура е асиметричен
самолетен билет софия-варна или бургас струва 300лв на посока 
|
| Сря Юни 14, 2006 11:15 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е дядо, това е некоректно сравнение.
Знаеш до Виена можеш да летиш за 30 евро и за 300 евро.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юни 14, 2006 12:09 pm |
|
 |
|
HCL
|
Да ама БС - СФ не можеш да го летиш за 30е и за 150е.
Впрочем крайно време е да се приключи с монопола на този пазар, гадовете не са способни да предложат качествена услуга на конкуретна цена и това е.
|
| Сря Юни 14, 2006 12:17 pm |
|
|