Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
НЕКАДЬРНОСТ и БЕЗОТГОВОРНОСТ 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение НЕКАДЬРНОСТ и БЕЗОТГОВОРНОСТ
http://dnes.bg/article.php?id=24205

Сега фирмата кьм която работят вьпросните работници показно да и наложат такава космическа глоба и обезщетение, ей така да дава пример на останалите.
Преди време гледах една карикатура един работи 5-ма надзирават, сега си мисля защо пьк карикатура. Ако се спазваха някакви норми и имаше кой да надзирява щяха ли да ПРОПУСНАТ МАРКИРОВКАТА :evil:

Чет Юни 15, 2006 11:49 am
Профил WWW

Мнение 
А за това какво ще кажете:

http://www.standartnews.com/bg/article. ... cle=149677

Чет Юни 15, 2006 12:29 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
По последната тема редовно се появява някоя друга статия. Добре е медиите да продьлжават да вдигат шум, за да не се потулят нещата. При подобен договор би трОбвало да са предвидени неустойки, не е лошо да се знае, в какьв размер са тези неустойки, при какви условия е предвидено да се изплащат и кой е отговорен да ги тьрси.
В случайай, че някой реши да се облагодетелства или да си клати краката на работното място.

Чет Юни 15, 2006 1:14 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Koleto написа:
А за това какво ще кажете:

http://www.standartnews.com/bg/article. ... cle=149677

Горе долу знам за какво става дума. Не само ще падне тавана, ами до 2-3 г. ще се срути цялото. Самият факт, че проводниците по пистата ( някъде с kV напрежение ) не са в бетонни тръби, ами директно замазани в асфалта, означава, че при първото слягане на асфалта ( кацат тежки летателни машини ), проводниците ще се прекъснат. "Щрабаг" намали парите или спря плащанията още преди 2г. на българските фирми подизпълнители, при което те се изтеглиха, предпочитайки да загубят 2-3 млн. лв., отколкото да загубят след това 20-30 млн. лв. С една дума, "Щрабаг" са се развихрили в една бананова република и правя каквото си искат, те ще си вземат своето, след което пак с наши пари ( от данъците ) ще се прави всичко наново, което си е типично нашенска черта - ако може едно нещо да се направи по най-сложния и скъп начин е най-добре.

Според мен, "Щрабаг" се прикриват от предпоследния министър-председател и неговия транспортен министър-юпи, защото трябваше още 2004г. "Щрабаг" да се отрежат и да се изгонят с ритници у дирника.

Чет Юни 15, 2006 1:17 pm
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
"нашият начин" включва и същото като всяко долнопробно производство

Да се скапва по-често и лесно. (примерно като спестяване на един диод за предпазване от обратно свързване +/- ***)

Та така и с летището. Ще се скапе бързо, пак ще се дават пари.
Така и с пътищата/дупките - плаща се като за 'ново' , слага се 'скапано'. И не след дълго пак се плаща за ново , и пак се слага 'скапано' и така.

Така че кофти, но факт. Въпреки ТОВА аз лично бях очуден на толкова отговорно място да се постъпва така.
Ще кажете, че нещо си противореча - ми не , просто "надеждата умира последна" или "чак това не бях очаквал".
Но после като се замислиш - "защо не ? " :lol:

*** - всякакви такива номера лично според мен от страна на производителя са направо ... цигански (като нарицателно).

Чет Юни 15, 2006 2:13 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]