Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 225 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Следваща
кое куца в България? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Отговори с цитат
Мнение Re: кое куца в България?
Хъм, хъм, и Бугати произвеждат интересни автомобилчета...
Ако заплатата позволява да си купя такова на изплащане за 2 - 3 месеца няма да е лошо...

Вто Май 05, 2020 9:32 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Хубави ама колко да са хубави.... гледам, че не ги карат много :D

Вто Май 05, 2020 9:38 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ако си купуваш бугати, да знаеш че много им се разваля моторчето дето накланя ъгъла на възглавницата за глава. И също моделите дето нямат вграден хладилник не си струват парите. Та да знаеш да гледаш :)

Вто Май 05, 2020 9:45 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Аз пък искам вълшебна пръчица.

Вто Май 05, 2020 9:50 pm
Докладвай
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Съжалявам, тук не е форум за футболисти, баскетболисти, хокеисти и други -исти, плюс че не е форум за холивудски артисти. Но Кьонигсег си търсиха инженери, поне там може да карате бързи коли.

Вто Май 05, 2020 9:50 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Grubi написа:
Съжалявам, тук не е форум за футболисти, баскетболисти, хокеисти и други -исти, плюс че не е форум за холивудски артисти. Но Кьонигсег си търсиха инженери, поне там може да карате бързи коли.

Издребняваш. Тук е форум за специалисти, хобисти и инженеристи. Значи има шанс...

Вто Май 05, 2020 9:58 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мнение Чак сега се включвам, късно
К'во иска Бонго - достойно заплащане и отношение.Edit: в гръчко това не му беше проблем.
Аз отказах работота най-вече заради един "куфарджия" (ама и други помогнаха) който за два месеца ми се подигра поне 20 пъти. Чак сега като се замисля, той май беше като бай Тошо: появяваше се няколко пъти в годината и то в съпровод на чуждестранна делегация, иначе разчиташе на "надзирателите". Чакай бре, ти имаш една мизерна фабричка, защо се големееш?!

Стигна се до там, че дългогодишни работници напускаха масово, а отговорът бе да се организира автобус от няк'во циганско село. Да, ама работата изобщо не беше "мога и да копам...".

Последна промяна bongo_x2 на Вто Май 05, 2020 10:08 pm, променена общо 1 път

Вто Май 05, 2020 10:02 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Имаш право, мой пропуск...шансове имаме, като гледам за колко продават нов Мак, със сигурностимаме шансове...тафтологията не е случайна

Вто Май 05, 2020 10:03 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Бонго - добре, значи

-40 часа работна седмица, ходенето до работа и обратно включено в тях
- 30 дни платен отпуск
- застраховка живот, злополука и частен доктор т.н. за да не чакаш опашки и да не отсъстваш от работа дълго
- гъвкаво работно време, плюс 160, минус 40 часа
- право, не задължение за извънреден труд - след 20.00 - х1.5, след 0.00 - х2, събота/неделя х2
- профсъюз и колективен трудов договор
- заплата 2000Е бруто / 1400Е нето (това разбира се е заплата за студент, но така се чувстваш по млад. лесно може да се стигне до 5-8-10кЕ)
- служебна Тесла или баничарка , ако си майстор
- 300Е на година за фитнес , очила и т.н.
- служебен фитнес и сауна
- безплатен паркинг и карта за градския транспорт, ако не обичаш колите
- свежи плодове и закуски в 10 и 14, всеки ден
- безплатно кафе,чай, мляко и Danish Butter Cookies
- ако ли не секретарка, и рецепционистка става
- телефон до 500Е и неограничени обаждания
- комп до 2000Е, и ергономична маса и стол
- масаж един път седмично ( с предварително записване)
- разговор как искаш да се развиваш - всяка година, какви цели имаш и колко да ти се качи заплатата, с прекия ти началник и проф-съюза
- безплатен профилактичен преглед за основни параметри, всяка година
- проф-съюзен вестник за новости в техниката, безплатен...т.е ти си го плащаш с членството
- подробни статистики за заплатите в бранша, по ценз, възраст, пол и т.н., т.е. да не се объркаш да взимаш по-малко, той проф-съюза и без това няма да го позволи...
- застраховка за безработица, мин 30 дни предизвестиe, за всяка прослужена година се добавя пo един месец, но не повече от 6 месеца обезщетение, освен ако имаш специален договор/парашут - ако си шеф имаш и такъв

така ок ли е? Ако да - започвай да учиш шведски, може и датски или норвежки, в краен случай финладски. Иначе английския от Занзибар също става за начало.

Последна промяна Grubi на Вто Май 05, 2020 10:55 pm, променена общо 7 пъти

Вто Май 05, 2020 10:13 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Grubi написа:
Бонго - добре, значи
-40 часа работна седмица, ходенето до работа и обратно включено в тях
- 30 дни платен отпуск
- застраховка живот, злополука и частен доктор т.н. за да не чакаш опашки и да не отсъстваш от работа дълго
- гъвкаво работно време, плюс 160, минус 40 часа
- право, не задължение за извънреден труд - след 20.00 - х1.5, след 0.00 - х2, събота/неделя х2
- профсъюз и колективен трудов договор
- заплата 2000Е бруто / 1400 нето

така ок ли е?

Забрави да споменеш секретарката. Мисля че за бонго това е от съществено значение :D

Вто Май 05, 2020 10:15 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
груби,
забравил си добавката за клас прослужено време. и за нАучни степени...

секретарките ги оставете на Цецо :roll:

Вто Май 05, 2020 10:20 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Допълних всичко, стягайте багажа...

Вто Май 05, 2020 10:25 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Само дето темата е "Кое куца в България?". Аз от чужденеция се върнах.
Но за една шведска секретарка не бих се дърпал много!

Вто Май 05, 2020 11:46 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
ToHu написа:
И да му го дадат на сила все тая. Бонго в сервиз си работил, от електроника разбираш, кола имаш .. защо не подхванеш нещо а чакаш някой да ти предложи работа. По вашия регион все сигурно има ресторанти, кухни ... па и не само там, автомивки и всякакви други, ако не друго поне може да опиташ да поддържаш, ремонтираш, знам че клиенти не се намират лесно, ама ако стоиш и чакаш нищо няма да се случи. И в някои от нашите бизнеси е така, една от фирмите като се хванах с нея никой не ги знаеше, работа само от познати, 2 години след като ги оставих да продължават сами клиенти ми звънят, дай да направим тоя проект, дай да видим оня проект, сега малко доброзорно се включих щото пък имат нужда и не върви да ги оставя, 10 години от живота си съм вложил там.
Ако не опиташ няма как да се провалиш, пък ако се провалиш просто опитваш пак, ако не едно друго.

Ценков, много си прав, но всъщност това време мина, сега сме 2020, тези които 89 са били на 30 вече са на 60, тях едва ли и някой се опитва да ги учи. Хората които сега работят не са виждали комунизъм, и какво от това ? Тук не е въпрос че не са научени, въпрос е че не искат. Едно време казваха ти ли ще ми кажеш, а знам, сега казват не ме интересува не ме занимавай, и за чий си ми дошъл като не те интересува... Аз си губя времето да им обеснявам неща които се предполага че са ги научили ако не в училище в университета, почва от това що е ток и напрежение, как се мери, какво е пул ъп и пул даун, и що е то отворен колектор и общ емитер, пуш пул ... и до там, защото за техника повече не му трябва да разбере как действа входа и изхода, нищо че идва с диплома на магистър, а той казва мен това не ме интересува, аз в университета не го научих сега ли ще го уча ... учиш го как да мери и да анализира някаква тъпа повреда а той го кара на проба грешка ... да на мен в очите никога не са ми го казвали защото не смеят, но то затова има камери и микрофони :)

Това в момента е проблема .. това е проблем на обществото от една страна и на държавата от друга. Поколенито което израстна или завърши началото на 90-те от към образование е добре, обаче много от тях израснаха с идеята че нещата ще станат от самосебеси след промяната. Тия 5-10 години след тях пък още по-зле, образованието взе да запада, казармата изчезна, никакво уважение към нищо вкл. към самите себе си, никаква дисциплина, това беше времето на свободията. Следващите пък вече са жертва на тотално изкривеното общество и липсата на образование, идолите са им чалгари, пишман мутри изявяващи се като музиканти, изкривяването на навлизащата цифровизация, а след това са децата на тия предни поколения, израстващи в една полу анархия, с някакви наченки на правила, но родители увредени от предходните 10-15 години и тоя хора днес идват при теб да работят. Те нямат ценности, тук не говоря дали ценностите са им обо приетите, нека да са парите, нека да са властта, нека да са техният личен успех, ако ще ценност да им е удоволствието да удушат малко дете ... въпроса е че те нямат никакви, това в болшинството са едни празни личности, очакващи да получат, не научени да дават.

Не казвам че всички са такива, но това е мнозинството, а тези които пък са различни са най-зле, защото те са получили някакво възпитание, научили са се да уважат дали по-силния, дали по-умния, по богатия няма значение, имат някакви ценности, може би и цели но са поставени в общество което ги смачква.
Промените в тези 30 години бяха толкова резки и разнопосочни че за период за който се сменя едно поколение успяха да генерират поне 3 ако не и 4 съвсем различни поколения, но уви не за добро.

И след този пост - над темата се спусна редовната, форумна, розова мъгла.

Сря Май 06, 2020 9:34 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
мога само тъжно да кимам с глава... същите наблюдения и в моя ареал.
като динозавър, видял Метеорита, мога само да си додъвча (последната) свежа трева.

груби,
споменаваш за профсъюзи, вестник и проф-председател, но нищо за партийния секретар? има ли бонуси към заплатата, ако членуваш в 'правилната' партия?
по профсъюзна линия организират ли се мероприятия тип шведски тройки? и ако 'да', в какъв формат - FFM, MMF, MMM? и последното води ли до значителен репутационен рейтинг :|

с други думи казано, ако рутиш платки на розов МАС PRO и си припяваш шведския еквивалент на 'гъза ме боли', ще ми/ти удвоят ли часовата ставка.

Сря Май 06, 2020 10:46 am
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 225 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Следваща