Отговори на тема  [ 1396 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 94  Следваща
Лаптопско проблемно видео 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Лаптопско проблемно видео
Опаковането и разопаковането ще ми отнеме най-много време - това на снимката е незначителна част от цялото.
Освен това чемширът е живо същество: как да го опаковаш под слънцето, пък и тоя летлив препарат дали ще му понесе...
Иначе идеята е добра, стига да имаш подходящ препарат и екип от хора, за да стане бързо: битува мнението, че гадта умира
трудно. Цък, и от лош поглед умира, въпросът е, че се укрива много здраво с паяжини и боклуци във вътрешността на без това гъстия чемшир, и не можеш да я погледнеш :) Затова е къпането и пръскането с яки дози.
А къпането се отразява доста добре на чемшира. Преди това обаче го тръскам и чистя от мъртвите останки. Мноооо работа!

А бе кастря го яко - от 2014г. не е оформян заради гадовете. Сега обаче ги изпреварвам аз :D Лъсват пораженията, грозотия, но до месец ще се замаскира и ще расте далеч по-правилно. Отделно, че по-лесно ще се пръска.

Пон Май 18, 2020 3:43 pm
Профил
Аватар

Домочадието взе една ударна доза село и утре - пак в курника. Днес ги водих на Малък Преславец.
Прикачени файлове:
IMG_20200524_M1.jpg
IMG_20200524_M1.jpg [ 242.73 KiB | Прегледано 3805 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_20200524_M2.jpg
IMG_20200524_M2.jpg [ 373.04 KiB | Прегледано 3805 пъти ]
Качеството е калпаво заради ефтинджос телефона ми.

Прикачени файлове:
2020-05-24-M1.amr.zip [173.9 KiB]
145 пъти
Пон Май 25, 2020 1:06 am
Профил

Малко да разнообразим темата. Те какво си гледам в оранжера при кактусите, 20 птеродактила модел Бройлер.

Прикачени файлове:
IMG_20200604_042404.jpg
IMG_20200604_042404.jpg [ 763.92 KiB | Прегледано 3694 пъти ]
Чет Юни 04, 2020 4:28 am
Профил
Аватар

Начи, за Петровден сме у вас. Дедо ще домъкне конвектомата. :)

То и аз имам мерак за някоя кокошка: гюрлюк за яйца, но за зимата трябва да се колят и става сложно.

Пет Юни 05, 2020 12:11 am
Профил

Трябва да взема нови колчета за добатите, старите дървени изгниха. 40-на броя. И се чудя какви -
- поцинковани/метални - притеснява ме че ще се нагряват и ще прецакат растението.
- метални с пвц обвивка.
- ПВЦ - дали са стабилни във вертикала а и дали няма да отделя пласмасата вредни неща
- бамбукови - не можах да намеря хубави, тези на 180 см. са нещо доста тънки
- дървени, най-ми се харесват но намирам само чамови 3х3 см.
На какво да заложа? Цената за тази малка бройка не е определяща. Ако някой има наблюдение от първа линия да сподели, най-вече колегата pipilica, за бонго съм сигурен ;)

Пет Юни 05, 2020 8:13 pm
Профил

Моя опит е от преди 30-на години но едва ли нещо в дървото се е променило, изпозлвахме дървени години наред, от както се помня едни и също и ни служеха вярно докато не спряхме да гледаме. Не бяха чамови, дори не знам какво дърво бяха, очевидно бяха дялкани клони, кръгли, средно прави, чат пат ги заостряхме с брадвата. Най-вероятно са от както дядото е купил къщата, т.е. някъде средата на 70-те, до 92-93 си бяха ОК, след това спрях да ходя до село но предполагам са си били ОК защото майка ми и баба ми продължаваха да ходят и да садят, основно домати.
Поцинкованите ще изгният, едва ли ще са от дебела ламарина, цинка в долната част ще падне и за нула време са изгнили. Метални с ПВЦ не знам ама за чий ... чисто ПВЦ ако ги напее слънцето шанса да се сгънат не е малък, е освен ако не са по-дебелички ама тогава пък де илия на кирия. Може CPVC, това кеото е за топла вода, ама слънжето по принцип на пластмасите не им понася добре. За бамбука трбява да е ОК ама какво им е на простите дървени колчета, държиш да е хайтек ? :)

Пет Юни 05, 2020 8:41 pm
Профил

Чам не става. Трябва да са от салкъм.

Пет Юни 05, 2020 8:48 pm
Профил

Има чамови, но се отказах от тях. Траят 3-4 години. Взех арматурно желязо ф10 - най-евтино е и със сигурност ще ме изкара. Нарязаха ми го на 2 м и стана готов кол. Нищо им няма на доматите от желязото. От две години обаче покрих доматите с оранжерия и сложих едни второупотребни винкели над тях. Пускам сезал от тях и привъзвам долния край на домата. После с растенето на домата го увивам около сезала. Това е най-мързелияия и евтин начин. Случва се, ако
стъблото не е повито хубаво и се отрупа с плодове, да се изхлузи надолу, но не е болка за умиралка. Ако трябва утре мога да снимам как изглежда градинката с доматите.

Пет Юни 05, 2020 8:52 pm
Профил

Дървените колчета трябва да са от плътно дърво. Аз имам от бук, половината от които изкарват вече 5-6 години. Половината се начупиха защото имаха чепове или стеснявания (правят се от гърбове). Ако купувате, имайте предвид че тежат... ама тежат много. Повече от 100 не може да се носят с лека кола ;-)
Тъщата ми има едни от нещо като ПВЦ, не знам какво точно е, но са произвеждани специално за тая цел навремето. За съжаление вече не се произвеждат, иначе са си практически вечни, щом от комунизма досега още се ползват. Бих си купил, но не се намират...
Иначе аз минах на колчета от див орех. Когато си направи горичка това расте тънко и право. Супер меко е и се сече лесно. Единстеният недостатък е, че няма трайност и всяка година трябва да правя упражнението. По-дебелите издържат и 2-3 сезона, но аз предпочитам тънките, че се забиват лесно.

Пет Юни 05, 2020 9:02 pm
Профил
Аватар

Ба маа муй колчета от бук 8O И салкъмът (акация) стига.
Ама нема нужда на всеки домат - колче. Прайш там нЕква конструкцийка от 3-4 колчета (крайните с подпорки) и опъваш тел (евтина е) или едра мрежа ако си ларж.
На мен почти цял "оранжер" от салкъмови колчета ми издаяни над 5 години. Без да ги прибирам зимата.

А за зеленият боб / късните краставици колчетата са от навреме засята царевица :idea:

Пет Юни 05, 2020 11:35 pm
Профил
Аватар

Миро - ти си луд да въдиш див орех бе човек. Аз това нещо 5 години не мога да се оттърва от него - няма да ти кажа колко бензин, ток и после още колко химия сме изхабили за да ги докарам до 1-2 издънки да отскубна напролет... И за горене не става - смърди и изгаря докато му покажеш огън.

Съб Юни 06, 2020 12:26 am
Профил ICQ

Cekins написа:
Миро - ти си луд да въдиш див орех бе човек.

Не го въдя аз, той сам си се въди... гранича с 200 дка общинско място дето е запустяло и има всякакви храсти, дървета и каквото се сетиш ;-)

Между другото за по-лесно забиване първо пълня вадите с вода и като боцна прясно отсечено колче понякога пуска листа ;-)

Съб Юни 06, 2020 9:31 am
Профил
Аватар

Мии те колчетата от ябълките даже цъфтят, а едно дето е случило на капковото и до ден днешен си е добре.
От години се каня и най-накрая ще го направя: разсад от "колчета" :idea: . Щото имам почти изкуфели и нападнати от кълвачи "Златна пармена" и "Червена превъзходна" - в днешно време май са позагубени.

Съб Юни 06, 2020 5:08 pm
Профил
Аватар

Има всичко... А дивия орех е напаст - аз почти успях да се очистя от него. Сега където беше див орех и други пущинаци имам акациева горичка.

Съб Юни 06, 2020 5:42 pm
Профил ICQ
Аватар

Така презреният "Раундъп" върши превъзходна работа за упорити гюрлюци. А "НАСА" е същото, но в пъти по-евтино. При пръскане: с маските вече сте свикнали...
Edit: Много народ прави грешката да завишава дозата на химикала (все едно какъв) "Щото не мре!". Всичко мре с предписаната доза, номерът е да го напръскаш добре. АЯ че са се появили нови вредители след време - химикалът не е виновен. Единствено за поветицата увеличавам дозата, щото то баси мижавия гюрлюк с километрични корени, пък с оране само я разсаждаш.

Съб Юни 06, 2020 6:12 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1396 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 94  Следваща