Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019
Миро, направи справка какво генерира туризма, като имаш в предвид че нашият бранш спада към това министерство. Туризма не храни въобще толкова много гърла колкото си представяш, виж продадените стоки генерират ДДС и акциз, това е най-големият им принос за бюджета.
Туризма в България, и пак да подчертая, основно морския, е една помийна яма в която никой нищо не иска да инвестира и само да събира. Туризъм мен ако питаш морски няма, има алкохолен, това пълни курортите ни, като ги махнеш тия останалото е пренебрежимо.

Чет Юли 16, 2020 1:18 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Ми пробвайте се да го у нас и после пак разправяйте.

семантичната разлика между 'насрахме се от кеф' и 'изкефихме се от сране' не е твърде еднозначна.
миналата година си го причиних (градина, созопол, кавака, русалка). пиех само вода от шише, бира от бутилка и месо, свалено от скарата пред мен. в гьола не влязох.
после 2 седмици на антибиотик и с къси спринтове легло-кенеф, зимата пак повторих антибиотика (друг).
отделно културния шок как изглеждат местата, където ми е минала младостта.
тоя век май не бях ходил по нашето лайноморие. и мисля, че това ще му е последното.

Чет Юли 16, 2020 1:42 pm
Профил

Тони, аз гърлата ги виждам и познавам, какво виждам ежедневно автобусите към Албена и другите курорти... И това не е само лятото, зимата са строители. И не е само камериерки и готвачи, половината фирми тук са зависими от поръчки от морето. Бюрократите изобщо не ги броя.
Доста опростено си представяш туризма като пране на чаршафи и продажба на алкохол... Далеч, далеч не е само това.
Иначе не споря, че няма бетон, лайна и т.н., а затова че вината за това е във всички нас. Просто това е България. И ние сме си я направили такава.

Чет Юли 16, 2020 1:52 pm
Профил
Аватар

Миро - що да е на всички нас? Като отидеш в Гърция що не засираш след себе си? Не само си имат подход към бизнеса ами и някак си карат и туристите да пазят. Било то и със солени глоби. Тука за глобен турист не съм чувал. Аз и да се старая да пазя, има още няколко селяка около мене дето след тях остава свинщина. На другия ден като дойдат си влизат пак в кочинката щото и никой не е изчистил след тях.

Миналата година ходихме на св. Влас - няма да стъпя повече там. Няма такова гнусно отношение. Наложи се да си тръгнем три дена по-рано - тая кукърджа от хотелчето се скри да не би да почнем да си искаме остатъка от парите. Тръгнахме си щото тъщата се спомина. Най-малкото щеше да е показване на някакво отношение към клиента. Да не говорим че има Wi-Fi, климатик и телевизор в хотела (по реклама) и : wi-fi се хваща само на терасата, климатика не работи а телевизора е с по-малък екран от лаптопа ми... А забравих - три от петте дена като се прибирахме от плажа нямаше топла вода - ей така се гонят туристи. И всичко друго е многократно коментирано. Даже и в турция имат по добро отношение към тия които им осигуряват прехраната. Може и да ни мразят и да ни псуват и каквото и да е ама си плащаш и всички ти се мазнят.

Чет Юли 16, 2020 2:08 pm
Профил ICQ
Аватар

мноого черногледи, брей ;)

аз пък ходих на палатка на Дуранкулак и никак не беше зле. И на Албена бях, и на Балчик бях, и на други места. На юг ...стоях два дни и си тръгнахме.

Не е Тенерифе или Гърция, но не чак толкова зле. А юни ходих и на един плаж под Солун...е нищо специално. Но за ресторанта на брега на морето няма да си кривя душата - беше наистина добър.

Точно в тоя момент съм на Западното крайбрежие на Швеция - е няма и дума за сравнение, но пък е скъпо и скалите не са за всеки. Важното е да има слънце, чиста вода и приветливи хора, другото е следствие.

Чет Юли 16, 2020 2:14 pm
Профил

Cekins написа:
що да е на всички нас?

Ами доколкото знам тая държава е на българите... Не очаквам американците да ни пратят афро-парчета да свършат черната работа ;-)

Трудно се организираме за каквато и да е работа. Като почнеш от входовете и градинките, всички реват, ама като им кажеш дай да излезем да изчистим или дай пари за чистачка и сме до там. И така е всичко в цялата ни държава. Ей сега с тия протести.. не им харесвали тикви и каскети. Супер и на мен не ми харесват, ама докато сме само на вълна какво не искаме нищо няма да се получи. Трябва да знаем какво искаме и как ще го постигнем, а не само какво не искаме.
Та така и с туризма. Не ни харесва. И на мен не ми харесва. И на тези, които го правят също не им харесва. Твърдя го, щото познавам и хотелиери и дребни такива и персонал.

Чет Юли 16, 2020 2:28 pm
Профил
Аватар

Cekins написа:
Даже и в турция имат по добро отношение към тия които им осигуряват прехраната. Може и да ни мразят и да ни псуват и каквото и да е ама си плащаш и всички ти се мазнят.

Ни те мразят, ни те псуват. За тях ти си пари и нищо друго, турците са ужасно прагматични хора.

А в Турция обслужване/цена е може би в най-добро съотношение от тая страна на Атлантика, ако се говори за хотелски/ол инклузив туризъм. Гърция например е доста по - зле в ол инклузива, там силата е в къщите за гости, къмпингите и малките ресторантчета (които пък в Турция са много слабо представени).

В БГ - силата е евтиния алкохол, дрогата и курвите. С много рядки проблясъци на север от Албена, където все още има някакви условия за къмпинг/къщи за гости.

Чет Юли 16, 2020 2:32 pm
Профил ICQ
Аватар

Grubi написа:
мноого черногледи, брей ;)

аз пък ходих на палатка на Дуранкулак и никак не беше зле. И на Албена бях, и на Балчик бях, и на други места. На юг ...стоях два дни и си тръгнахме.

Не е Тенерифе или Гърция, но не чак толкова зле. А юни ходих и на един плаж под Солун...е нищо специално. Но за ресторанта на брега на морето няма да си кривя душата - беше наистина добър.

Точно в тоя момент съм на Западното крайбрежие на Швеция - е няма и дума за сравнение, но пък е скъпо и скалите не са за всеки. Важното е да има слънце, чиста вода и приветливи хора, другото е следствие.

на кой къмпинг?

преди 2-3 години пообиколих някои места с носталгичен заряд (сега къмпинг Крапец, преди беше Карвуна).
пълна разруха на кучето в ...за. може да дебаркират 10К 'бежанци' и никой да не разбере...
не, че бих хукнал натам с палатка, пояси, тенджери и т.н. гръчко ми е далеч по-близо, че и е по-топличко.

Чет Юли 16, 2020 2:50 pm
Профил
Аватар

диво къмпингуване, над къмпинга на Дел, със собствена малка палатка - точно преди границата

Чет Юли 16, 2020 3:12 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
диво къмпингуване, над къмпинга на Дел, със собствена малка палатка - точно преди границата

Така де, не си имал възможност да се сблъскаш с "обслужването". Което може би е един от големите проблеми...

Чет Юли 16, 2020 4:22 pm
Профил
Аватар

Aaa, сблъсках се челно...В Албена...
На плажа:
-Ааа, ти си от Добрич, отстъпка...

В пицата - пълна трагедия, нищо не се е сменило от 40 години, а знам какво беше.
След дъжда - пълно наводнение, но влакчето работеше само за нас. Нещо като лодка/влакче.

Ресторанта до КИЦ-а (културно -информационен център) - практика на някакви ученици, може би гимназията/техникума по туризъм в Добрич - някои от поръчаните неща не додоха, други след час и т.н.

Тоя път пропуснахме стомашните изпълнения, или ги минахме леко. Та знам как е...няма как да се отпуснеш като в Гърция, трябва да си нащрек за дивотии-те. Но чак толкова черно не е.

Чет Юли 16, 2020 6:35 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
Но чак толкова черно не е.

политкоректно е да кажеш "ситуацията не е толкова афро"
но понеже, все пак, (уж) сме част от (уж) циливилизована афропа, ситуацията си е баш-"афро". или може би "тамам-афро"
оптимистично: да не бъдем чак такива афро-визионери 8)

Чет Юли 16, 2020 7:21 pm
Профил

Миро, не го гледам повърхностно бизнеса, доста навътре дори го гледам от чисто житейски опит, но това е така за много други бизнеси, не казвам че не е добре да го има, но не е чак таква трагедия, според мен туризма ще ние най-малкият проблем тази година.
За море места много, Турция наистина е много добро, може би не всичките им курорти, но като цяло нивото е доста по-високо от това в Гърция, говоря за хотели. При еднакви други показатели , разбирай цена/звезди турските хотели превъзхождат значително гръцките по всичко, а ако погледнем по-високият сегмент няма какво да се сравнява, то няма база за сравнение, но да речем това не е масово, въпросът е че дори и в най-масовите им курорти и хотели обслужване , храна а и всичко друго е доста над сходните гръцки. За малките ресторанти не мога да се съглася, има ги, просто зависи къде ходиш. Има курорти в които са по-малко, защото то курорта всъщност е цялото населено място, но в по-големите населени места има много ресторанти и то добри.
Има и много други места в Европа, които са по-добре от БГ, дори във Франция човек се чувства по-добре. От тая страна на океана има и много други места, примерно в Африка, много добри резорти, но доста по-скъпи от Турция, също и на изток има не лоши места.
Лошото на всичко това е че България не може да я вместиш никъде, можем да се сравним с някои мексикански курорти, примерно канкун където се ходи основно за алкохол, дрога и курви, въпреки, че не целият канкун е така.
Ние никъде не можем да се вместим, едно време поне по-на юг беше малко по културно, ходеха малко по-заможни туристи, не беше всичко за пиячката и ебачката ... последните 10-20 години и това май вече не е така, а и как да е, и там го презастроиха, пренаселиха ... хотелиерите са ни същите като свинчо, ще доим до където може пък после сме му ебали майката ...

Чет Юли 16, 2020 7:34 pm
Профил
Аватар

На белгийсите вече им забърса 0.1% от населението. При колко щяхме да слагаме маски?

Чет Юли 16, 2020 9:57 pm
Профил WWW

При 60% -70% ще затихне от самосебе си.

Чет Юли 16, 2020 10:23 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 403  Следваща