|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:18 am
| Автор |
Съобщение |
|
lcr
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
 Re: Коронавирус 2019
Това приспособяване включва ли и магазина ви на Самуил? 
|
| Съб Юли 18, 2020 11:47 am |
|
 |
|
PhilipZ
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 31, 2013 12:17 am Мнения: 279 Местоположение: София
|
И аз имам същия въпрос. Даже писах специално писмо до office@comet.bg за сега без резултат. Какво искате да направим за да чуете, че магазина на Самуил ни е по-удобен от базата ви в Дружба?
|
| Съб Юли 18, 2020 12:02 pm |
|
 |
|
ilkor
|
За този въпрос не питате правилния човек.
|
| Съб Юли 18, 2020 12:13 pm |
|
 |
|
PhilipZ
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 31, 2013 12:17 am Мнения: 279 Местоположение: София
|
Кажи кой е правилния човек. По скоро не питам, а искам!
|
| Съб Юли 18, 2020 1:17 pm |
|
 |
|
lcr
|
Би било редно, като компенсация за неработещия магазин, comet да поема куриерските разходи за територията на София - център.
Не, че е нещо, но е някак е странно да купиш нещо за 10 лв и да платиш 5 за доставка.
|
| Съб Юли 18, 2020 2:32 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Това според Мангъров предполагам... Щото по официални данни не съм забелязал подобно нещо. Ние сме си в средата по повечето показатели с тая разлика, че тенденцията у нас продължава да е в лоша посока. И макар смъртността да пада, случаите растат. И на заразените и на умрелите. Италия дето бяха супер зле отчитат по-малко. Даже шведите ни задминаха. Затова и все повече държави или не пускат българи или само след пцр тест.
|
| Съб Юли 18, 2020 2:37 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Незнам, кои официални данни гледаш. България - 43/1М умрели. Германия - 109/1М умрели. Италия - 579 /1M умрели. Абе въобще що си говорим глупости - 300 умрели за цяла зима. С грип умират барем 10 пъти повече в предходните години. Между другото - оня ден ми снесоха информация от първа ръка за баба починала след дълго боледуване. В смъртния акт пише Ковид, без НИКОГА да и е правен тест. В случая по скоро се касае за прикриване на лекарска грешка вероятно, защото на Ковид умрелите по закон не се правят аутопсии.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Юли 18, 2020 3:22 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Хайде сега дивотии. Ако не ти допадат условията им, можеш да ги накажеш като купуваш от конкуренцията им - Диджикий, Фарнел и Маузер... 
|
| Съб Юли 18, 2020 3:30 pm |
|
 |
|
lcr
|
Ами аз вече съм принуден да го правя. И не за да ги наказвам а защото не работи магазинът. Просто давам идея в случай, че не са се сетили.
|
| Съб Юли 18, 2020 3:56 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Подозирам, че даже без Ковид кризата, този магазин работи на загуба. Нищо чудно и да не отвори.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Юли 18, 2020 4:19 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
И така да го гледаш - дай сорт по тоя критерий и ще видиш че сме по средата, не сме като италианците но не сме и като някой дето само 4 или още по-малко. Но друго имах предвид, смъртността се сравнява на база заразени. Ако от 100 заразени българи умира само 1 пък от другите нации умират по 2-3-ма да кажеш, че сме по устойчиви. Не сме. Като цяло много изследвания се правиха на тема различни етноси и т.н., но такава нация дето не я мори още не са открили. Разлики има, но те са повече свързани с условия и с времето. В началото смъртността беше по-висока. Фактори за това има доста като почнеш от тестването, щото на всички е ясно че 15% смъртност каквато отчитаха някои не е реална и говори за това, че не знаят броя на заразените. Но и докторите леко напреднаха за тия 6 месеца. В началото не знаеха какво да правят, говореше се само за вентилатори. Вече има малко по-добра идея по какви начини атакува бацила, съответно и в кой случай какво помага. Надяваме се докторите още да задобреят, така че изобщо да не стига до вентилатори и ковчези. И друг фактор предполагат някои - това с клетъчния имунитет, който е по-силен през лятото. Това вероятно дава някакво отражение, което само по себе си нямаше да се усеща толкова. Но има големи съмнения, че много от смъртните случаи се дължат на срещата с вируса и някои антитела. При по-добър клетъчен имунитет вируса се убива преди да се появят антителата. Дали тази теория е вярна, ще разберем на зима, когато клетъчния имунитет спадне леко. Аз винаги съм твърдял, че труповете нямат значение (освен ако не си в бройката)... Но все пак колко според трябва да умрат, че да си заслужава вземането някакви мерки - примерно всеки да си слага шибаната маска? Кажи едно числи и аз ще мълча докато не го достигнем... А това с бабичката не змам кой ти го разправя, но аутопсиите никога не са били забранявани. А пък за причина на смъртта винаги се внимава и изобщо не е толкова просто. Нещата имат и юридическа страна. Ако бабичката е лежала в едно отделение, а почине от нещо друго и това другото е можело да бъде диагностицирано то можеш да съдиш болницата. От корона не умират безсимптомни, ако е боледувала дълго значи е била в болница и едва ли е била в Ковид отделение. Била е в друго отделение... което значи че ако в смъртния акт пише нещо различно означава, че някой доктор ти се е подписал черно на бяло, че бабичката не е била лекува от това от което е умряла. Повярвай ми лекарите хич не обичат да правят подобни неща. Ама хич, говоря ти от личен опит.
|
| Съб Юли 18, 2020 4:39 pm |
|
 |
|
lcr
|
И аз така мисля. Но пък това беше (май) мястото откъдето стартира комет. Нямаше я още базата в Дружба, нямаше и Интернет.
|
| Съб Юли 18, 2020 4:50 pm |
|
 |
|
Цецо
|
И сега всеки трябва да си слага шибаната маска, КОГАТО е на закрити публични места. Аз съм ОК с това. Събиране на повече от 50 човека на куп на открито също трябва да е забранено. Обаче тогава стигаме до дилемата - във Факултета сватба не може, а на площада протест - може. Повярвай ми, имам досег с болниците професионално и какво се случва "документално", хич и не искаш да знаеш! А аутопсиите на Ковид болни не се правят по препоръка на СЗО. И нашите удобно го спазват. https://dnes.dir.bg/obshtestvo/samo-7-a ... o-pokazvat
|
| Съб Юли 18, 2020 4:54 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Сега е момента да се тровят тъщи и свекърви, пишеш ги ковид и всички са щастливи  lcr, защо пък да покриват доставката, на тях да не им е по-добре че не работи, пък и ако решт може изобщо д го закрият, какъв е проблема, никой не е длъжен да има магазин в центъра, в дружба кисля че си работят.
|
| Съб Юли 18, 2020 6:01 pm |
|
 |
|
michev
|
// off Е, сега разбираш какво им е на всички останали, които не живеят в София и Пловдив.
|
| Съб Юли 18, 2020 8:40 pm |
|
|