Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019
Моя роднина - момиче на 27 постъпи в Пирогов със жлъчна криза. Отстраниха жлъчката и се започна някакво възпаление на панкреаса, което "бориха" около година, докато момичето си отиде от този свят.
Не ме е яд на лекарите, за това, че си оставиха ръцете а за това, че момичето прекара почти година между живота и смъртта.
Накратко - влезе с някакви болки, излезе в ковчег.

При такива лекари и при такава помощ, да говорим за проблемите на донорството е същото, като да конструираме сложен електронен уред, но да нямаме ток за да го захраним.

Сря Авг 12, 2020 6:33 pm
Профил

Из линковете по-горе пишеше, че международните банки за органи шкартират България,,,щото не е активен участник. Добре, кое ни е у ред - та да очакваме това да е ОК?
Значи - отговорът е на Орлов мост тия дни. Нищо не ни е в ред. Едни пичове крадат милиарди, крадат цели банки- не куфарче със заплати, цели телекоми...не кашон с пач-кабели ... после раздават вентилатори и спонсорират футбола.... Айде сега - ако донорството стане подразбиращо се - с колко ще падне смъртността и престъпността?
Отговорът е --- да, на Орлов мост тия дни.

Сря Авг 12, 2020 6:42 pm
Профил

Знаеш ли кое е най-лошото, че тия и за донори не стават, съмнява ме че и прасетата ще искат да ги ядат.
Иначе случаи като на lcr има навсякъде по света, не само у нас, това е неизбежно, и решение няма. В европа тия случаи просто си заминават като всички други, което може би е по-добрият вариант, в САЩ се стига до дела с огромни обезщетения, някой ще каже добре .. да ама не е добре, защото за да се застраховат от подобни дела болниците по скоро не биха те ликували. Тоя сериал за д-р хаус или както там беше е изцяло плод на нечия фантазия, няма в САЩ доктор който би направил нещо в което не е сигурен че няма да те утепе, съответно и терапии предписват много предпазливо и като цяло това води до много по-голям негатив. Та такива неща трябва да се приемат, проблема е когато започват да се случват твърде често.

Сря Авг 12, 2020 6:48 pm
Профил

Тия съмнения за ВТ болница - тук ги срещнах...
Държавата ни е безхаберна...нищо чудно и да има нещо вярно...
Държавата ни е безхаберна,ама много....аз поне знам за проблемите с КОВИД в Добрич поне от месец-два - от медиите. Днес държавата май разбра, че в Добрич има проблем....

Сря Авг 12, 2020 6:58 pm
Профил
Аватар

на времето (началото на века) шефа на коремна хирургия в Пирогов си направи операция на неговата жлъчка в ... окръжна.
доста показателно

Сря Авг 12, 2020 8:27 pm
Профил
Аватар

Лесен тест за интелигентност. :)

Сря Авг 12, 2020 8:49 pm
Профил

Покойният ми баща, който работеше като лекар във военна болница, по едно време, беше хоспитализиран там заради проблеми с кръста. Помня, че вечерно време "бягаше" от болницата и се прибираше вкъщи, където един народен лечител му правеше манипулации и после пак се връщаше обратно в болничното легло. :)

Сря Авг 12, 2020 8:53 pm
Профил

Реконструктор написа:

Явно съм много тъп защото не разбрах какво тази статия иска да каже ....

Сря Авг 12, 2020 9:06 pm
Профил

По въпроса за руската ваксина.....

поживьом, увидим

Скоро ще разберем, дали Русия пак спасява света или дали пак просто бие барабана. :D

Сря Авг 12, 2020 9:07 pm
Профил

мога да гарантирам, че ако сложа дестилирана водица в ампулки, надпиша ги ваксина, СЗО я одобри иваксинираме цялото население епидемията ще изчезне и след 5 седмици никой няма да говори за ковид епидемия ...някой иска ли да се обзаложим ?

Сря Авг 12, 2020 9:10 pm
Профил

СЗО има стриктна процедура и големите компании я спазват, щото кел файда от големите печалби, ако 5 години след като си се излекувал от КВ, ти падне пишката и се докаже, че това е от ваксината.

Руснаците, в случая я дават малко урголешката.

Ние, по-дъртите, вече сме чували, че съветските болни са най-здравите болни на света :D

Сря Авг 12, 2020 9:19 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Явно съм много тъп защото не разбрах какво тази статия иска да каже ....

Статията намеква, че ваксината е фалшива и всъщност с нея се инжектират 5G антенки с които да ни контролират! :mrgreen:

Сря Авг 12, 2020 9:38 pm
Профил

Може аз да съм чел на криво, но все едно е писана от едната личност на шизофриник самата тя страдаща от шизофрения :)

Сря Авг 12, 2020 10:04 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
и аз да си кажа белота по въпроса :)
на 100% съм съгласен с Цецо
За мен донорството трябва да е по подразбиране ДА и ако изрично си казал НЕ, да те изключат от всякакъв списък за бъдещи трансплантации, защото не може принципно да си против да ти вземат органите като си в режим зеленчук(мозъчна смърт), ама и принципно да си съгласен да ти присадят бъбрек,че да не вегетираш на диализа....

Незнам какво толкова си мислите, че българската здравна система е зле - в другите страни не е по-добре от пациентска гледна точка.
Не напразно всеки живущ в чужбината като си дойде до България първо отива на лекари и зъболекари :!:

чакал бил час и половина в спешното - аз съм чакал 12 часа за жената, за хлапето 3-4 часа. има хора чакат и по 24 часа. Верно организацията е малко по-добра, тоалетните са чисти и не са заключени, през няколко часа минава лелка с чай и сандвичи безплаатни , но таксата за емърджънси е 100 ерво че си дошъл да им дишаш въздуха.

Планова операция се назначава за след няколко месеца - няма я тази опера виждат ти нещо и до седмица-две ти го режат(в българия ако познаваш завеждаш лекар може да си го уредиш без проблем). Няколко месеца ако си със частна здрвна застраховка. иначе се стига до години...
да те види специалист пак се чака няколко месеца и то при положение, че имаш частна застраховка. за тези с безплатната(по бедност), чакането е от 12 месеца нагоре....

та не знаеш от какво се оплакваш и на какъв хуй ще седнеш в другите държави ако опреш до доктори...

Чет Авг 13, 2020 1:13 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
ToHu написа:
Може аз да съм чел на криво, но все едно е писана от едната личност на шизофриник самата тя страдаща от шизофрения :)

ми така си е, в днешно време правиш копи пейст на определена тема и статията ти е готова.

за видетото дето как руските хеликоптери били американски и как не било сирия ами аганистан...
ето го видеото, всеки може да види как двойка ми24 оре наляво надясно. и дали са ми24 или апачита...

https://www.youtube.com/watch?v=Ilx54Ye379A

та така не семо руски тролове има:)

Чет Авг 13, 2020 1:20 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 403  Следваща