|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 6:54 pm
| Автор |
Съобщение |
|
tutiv
Ранг: Почетен член
|
 Re: Русия
Останалите са хамерикански  . И дай все пак да видим какви източници ни цитираш, че заприличва малко като нашенска десертакция  .
|
| Вто Окт 06, 2020 10:36 am |
|
 |
|
syscop
Ранг: Форумен бог
|
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Вто Окт 06, 2020 11:15 am |
|
 |
|
nik
|
А стига бе. Тръмп пак трябва да го черпят.
|
| Вто Окт 06, 2020 11:22 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Използвай цитата и търсачката и сам ще си намериш източника. Ако добавим импортните машини и оборудване в заводите, които са участвали, процента значително ще намалее. Можеш да потърсиш и по ключова дума "импортозамещение" и ако четеш безпристрастно, ще ти се изясни картинката.
|
| Вто Окт 06, 2020 11:29 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
С белина.  Иначе тия зорлем си режат клона, на който седят... Изчезне ли търсенето на долари, изчезва и америка. Най-вероятно след ядрена война.
|
| Вто Окт 06, 2020 12:04 pm |
|
 |
|
tutiv
|
@ Desert Leo, нещата по покоряването на Северният полюс с руско корабче с атомен двигател са ни ясни, както и фактът, че броят на такива атомни ледоколи ще стане точно шест, обаче хамериканците дали са стъпили на Луната си остава въпросче за изясняване, все пак 50 години са минали, ама сега те питам, научиха ли се да си правят най-простите маски от хартия, или все още ползват импортни от Китай  .
|
| Вто Окт 06, 2020 2:07 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Да де, само с един двигател до Северния полюс!!! Ама много сте черногледи, бе! Нали е атомен - к'во му пречи да кара на въздушни възглавници?! На мен друго ми направи вЧипетление: Като в туристически лайнер - тия са луди! Няма ли какво друго да сложат на мирния ледоразбивач, че го товарят с баня за екипажа?!
|
| Вто Окт 06, 2020 4:57 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Нямам никакво намерение да влизам в спорове, но...
На въпросното корабче му е изпушил единия ел. двигател на десния вал още при включване. Оказва се, че резервен няма, а и дори да имаше, за смяната ще трябва да се разпарчалоса почти цялото корабче. Възниква въпроса, този двигател тестван ли е след неговото производство и ако не е защо не е предвиден начин за неговата по-лесна смяна. Щом като качеството на производството е 5 от 6, то е възможно в периода на експлоатация още матори да дадат фира и ко прайм сега? Режем, сменяме и пак заваряваме? Цели 90% от оборудването е произведено от руски компании!!! Ами що не 100% със 100% руски технологии, оборудване и материали? Всичко това звучи като мерак за бодър доклад до "горе" тип "ний кво можааме напрайме, ся да видим кво жъ почерпите".
Дали хамериканците са били на Луната не знам (не съм бил с тях). Но това, което знам е, че подхождат доста умно в смисъл, че ако някъде извън САЩ е направено нещо, което им върши работа го купуват, вместо да харчат излишни пари да го разработват и произвеждат (стига да няма други по-важни от парите съображения).
Лично аз съм бил в кухнята на едно направление руска военна техника и съм наясно нейните негативи, а те са много повече от позитивите, вервай ми. При това рашките са хвърлили маса пари при разработката, в т.ч. за доставка на американски образци и западни технологии и оборудване. В тази връзка знаеш ли отговора на въпроса (зададен ми от папуаси) - защо се налага да купуваме скъпа апаратура за периодични тестове на руската Игла, а американския Стингер е необслужваем?
|
| Вто Окт 06, 2020 5:14 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Абе, защо е толкова голяма надстройката?
|
| Вто Окт 06, 2020 5:16 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Висоцки е виновен - "Жираф большой, ему видней"... 
|
| Вто Окт 06, 2020 6:01 pm |
|
 |
|
tutiv
|
И къде все пак ги четеш тия небивалици, че ми стана съвсем любопитнo. Да не би да са били хамерикански с по-тънки жици, оптимизирани като тегло мед за работа при отрицателни температури?  .
|
| Вто Окт 06, 2020 6:25 pm |
|
 |
|
tutiv
|
Еми, това не ти е английско дървено парусниче за натъпкване с три дека с роби  .
|
| Вто Окт 06, 2020 6:28 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
https://sudostroenie.info/novosti/30626.html |  |  |  | Цитат: На вопрос о том, кто заплатит за ремонт вышедшего из строя ГЭДа, Алексей Рахманов ответил следующим образом: "Наверное, те, кто сожгли и поставили изделие. Хотя, ледокол "Арктика" – это по большому счёту НИОКР, на котором впервые в мире ЦНИИ СЭТ ставит частотные преобразователи, впервые в истории компания "Русэлпром" производит такие тяговые электродвигатели, впервые за 60 лет "Кировэнергомаш" делает турбины, которые он забыл, как производить" |  |  |  |  |
впервые, впервые, впервые, ... https://www.kommersant.ru/doc/4308068Значи наистина не е бил тестван. Авось пройдет...
|
| Вто Окт 06, 2020 6:56 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30853 Местоположение: София
|
То баня и сауна имат дори на подводниците, това си е екстра. В Ледоразбивача лошо няма, на Русия им е нужен правят го, на другите явно не им е нужен или не виждат смисъл. Не е кой знае какво постижение, като имаш в предвид че имат такива от 60-те. Все едно да кажеш американците са много по-напред защото има 10 пъти повече самолетоносачи, и то амтомни, не дизелови ...всеки строи каквото му е нужно.
|
| Вто Окт 06, 2020 7:05 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
Е да, едните усвояват природните ресурси с атомни ледоразбивачи и наука, другите със самолетоносачи. 
|
| Вто Окт 06, 2020 9:06 pm |
|
|