|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:17 pm
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Коронавирус 2019
мхм, то така се спира с кратунковци насреща, я виж ко стана сега у белия дом, светнаха всичките за няма и седмица
|
| Сря Окт 07, 2020 1:16 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Миро, ясно - ние сме идиоти. Ония горе са идиоти. Европейците са идиоти. Американците са идиоти. Въобще всички без СЗО шефчетата, жълтите и Нова Зеландия са идиоти. Съгласявам се.
Ами освен да проучиш въпроса за гражданство, друга опция май нямаш. Тука ще е така!
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Окт 07, 2020 2:07 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Няма нужда да ме гониш... сам ще сменя галактиката някой ден 
|
| Сря Окт 07, 2020 2:37 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Не те гоня. Просто ти припомням оня надпис в хижата, съдържащ в себе си отговорите на множество въпроси - "Тука е така".
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Окт 07, 2020 3:34 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Абе я си вземете шапките и елате на гости. Тука не е така... тука може и да по-зле, но може и да е по-добре.
|
| Сря Окт 07, 2020 3:40 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
В БГ официалните цифри са прекалено малки, за да бъде вярна стъкмистиката. Отделно, че неофициално научавам за цифри по нашенско съизмерими с официалните за страната, ама без индуцираната тревога. Съвсем друга бира е: "Причина за смъртта - Ковид 19. Съпътсващи заболявания - брадва в главата."
|
| Сря Окт 07, 2020 3:50 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Вчера говорих с една испанка, търговка на чипове - и тя се майтапеше със същото - отиваш със счупен пръст - диагноза - Ковид  Просто защотото Европата плаща компенсации за веки болен.
|
| Сря Окт 07, 2020 4:26 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Аз го бях написал 10-тина страници по-напред - ще трябва да се научим да живеем и с тоя вирус. С лечени или с ваксинация/имунитет. Няма как да се спре разпространението на никой вирус и той да изчезне чрез ограничителни мерки. Ето и пример - вируса на ХИВ се предава в 99.99 от случаите по полов път. Няма как да се заразиш в автобуса или в магазина, но висруса си живее и продължава да заразява.
|
| Чет Окт 08, 2020 8:12 am |
|
 |
|
miro_atc
|
С кое точно "трябва" да свикнем? С това като се разболееш да те разтакават на майната си? Да каже dan свикна ли? Честно казано аз почти съм свикнал, имам опит с местното здравеопазване още преди тая криза. Сега имам доста познати, включително и коронясани и нищо от това дето ми разказват не ме изненадва. Не знам в кой свят живеете просто. Ако си представяте, че като ви излезе положителен тест ви дават по 2 бона и отивате на почивка, то реалността е съвсем различна. Ама съвсем. Всъщност теста няма никакво значение, в момента какъвто и медицински проблем да имате е все тая.
|
| Чет Окт 08, 2020 9:35 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
|
| Чет Окт 08, 2020 9:39 am |
|
 |
|
Цецо
|
Само дето не е в момента, а така си е по принцип. Сега просто си имат оправдание  Иначе, най-накрая им светна на тия идиоти:
|
| Чет Окт 08, 2020 10:49 am |
|
 |
|
ilkor
|
И сега да видим %та положителни тестове как ще скочи отново и разни "анализатори" ще почнат да анализират. Най ми е странен един математик дето всеки ден бълва различни числа нямащи нищо общо и никой от журналистите пред които се появява не му зададе някакъв смислен въпрос. А Мангъра оня ден изказа още едно мнение което ми звучи логично. Тези тестове показват наличие на вируса в лигавиците на човек а не фактът дали човекът от който са взети се е заразил или не. Възможно е дори при наличие на вируса, организмът да успее да се пребори и да го унищожи без да се стигне до заразяване или разболяване. Така че ефективността на тестовете е дори по ниска от самата им точност да откриват ДНКто на вируса.
|
| Чет Окт 08, 2020 11:19 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
А понякога тестът показва единствено наличие на тест... Позната разказваше за англичанско. Неин познат си поръчал ПЦР тест. Разпечатал го, и без да го докосва, само държейки го за пластмасовата част, го преместил в друг плик който изпратил в лаборатория. Да, познахте. Бил е бил е коронясан. След това присъствено си е направил два теста, които били отрицателни...
|
| Чет Окт 08, 2020 11:31 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Да, затова казах че съм свикнал... И както и ти казваш "тука е така". От друга страна в началото бях леко изненадан от съселяните си. Още преди да имаме случаи се събраха пари и местни шивачници ушиха маски и костюми за болницата ни. После земеделците събраха пари и бяха тръгнали да купуват машини за лаборатория да си правим тука тестовете. Но както всяко чудо всичко трая 3 дена само. Още нямаме лаборатория, понеже ДКЦ-то нямало подходящо помещение. Болницата пък стана развъдник и те така умря и всякаква благотворителност и всяка надежда, че нещо може да се промени. Нищо не им е светнало... Всички тия болнични, направления, паркове и градинки са глупости, дето нищо съществено не променят. Това, което има значение е дали можем да заживеем нормално и как да стане това. Ако имаме идея, няма проблем тая идея да изисква жертви. Независимо каква е идеята - дали пускане на бацила или ликвидирането му. Мерките, т.е. действията трябва да съответстват на целта. На ниво държава, обаче ние нямаме цел. Или поне аз не я знам каква е. Примерно целта на Мангъра е ясна, само че не той взема решенията. Ако питаш тия дето вземат решения ще ти кажат, че не мислят като Мангъра. Хубаво, само че не мислят и да ликвидират бацила. Според мен нямат точна идея какво и защо го правят. Действа се хаотично, евентуално накъдето вее вятъра най-силно... Стъпка напред, две назад. Така че няма нужда да се радваме като вземат решение в някаква посока. Повярвай ми още утре могат да вземат две решения в обратната посока.
|
| Чет Окт 08, 2020 11:53 am |
|
 |
|
ilkor
|
Не мога да проумея как си представяш да ликвидираме тоя или който е да е друг бацил? Айде да кажем че успеем и го ликвидираме в България. Нали първия заразен дошъл от някъде ще го донесе отново и ще трябва пак да ликвидираме. Ще си живеем с него както си живеем с другите грипни вируси и от които умират не по малко хора по света и у нас. Дали сме успели да ги ликвидираме?
|
| Чет Окт 08, 2020 12:53 pm |
|
|