|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:51 am
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
 Re: Коронавирус 2019
В Qingdao (китай) се съмняват за "изтървани" случаи. Не са много по нашите разбирания - около 20 калпака, но страх лозе пази и вече започнаха масово тестване. Следя ги за резултати, но както и предното такова тестване едва ли ще публикуват нещо... Но съдейки че общо за Китай данните пак паднаха, явно и тоя път ще им се размине.
Въпросът е друго обаче... Да се тества голям град в рамките само на няколко дни си е предизвикателство. Почти немислимо за белия човек. Говоря чисто технически, оставям настрана въпроса дали хората ще пожелаят да се тестват или трябва насила. Нека да приемем че искат и въпросът е в колко държави това може да се организира технически. Да мине гладко, без опашки и т.н. Истината е, че не знаем. Просто никъде не се мисли в тая посока изобщо. Приема се като нещо супер трудно или безсмислено. Китайците, обаче го правят. И не само го правят, ами що-годе успешно. За няколко дена "командировоха" около 400 лаборатории, организират си графици и т.н. Сигурно едва ли всичко им е перфектно, но фактът е че целият циркът минава за няколко дни. И забравят... поне до следващия цирк.
|
| Вто Окт 13, 2020 11:10 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Не знам дали и какви новини за Китай следиш, там има градове които не са отваряни, наскоро има и нови затворени. В момента имат проблем не само с ковид а и с Чума и с друг вирус така че ...
|
| Вто Окт 13, 2020 11:49 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Не ми пука за китайците, но като гледам какво става у нас... гответе се за затваряне.
|
| Вто Окт 13, 2020 12:05 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Написал съм името на градчето, така че всеки може да го потърси из новините...
Естествено, че си имат и други проблеми, включително и с пътуванията. Затова и когато казвам, че не се затворени винаги уточнявам, че не са затворени повече от "нормално". Но каквото и да е отварянето/затварянето е факт, че изникват случаи. Нещо, което често се повтаря тук, че каквато и карантина да има, това не може да те спаси от внасяне отвън. Трябват си и други мерки и е хубаво да се види какви са тия марки, дали действат, дали са по-добри или по-лоши спрямо нашите...
|
| Вто Окт 13, 2020 12:12 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Именно. Правят го китайците. С това всякакви въпроси отпадат. Незнам защо очакваш белите хора да се държат като китайци? В Китай всички решения се взимат от началството. Добри, лоши, обществото изпълнява и толкоз. С всичките негативи и позитиви от това. Във белия свят подобни ключови решения, малко или много се взимат с обществено съгласие. С всичките негативи и позитиви от това.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 13, 2020 12:12 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
"Няма да си правя никакъв тест! Вие добре ли сте? Както казах - всеки ден ние, лекарите, аз също, лапаме маркуча, не ме е страх." 
|
| Вто Окт 13, 2020 1:43 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е за какво говорим...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 13, 2020 2:31 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Аз гледах въпросното предаване в неделя. Мангъров беше на дистанция и не докосна водещия Любенов. По късно обаче участва един друг "доктор"/политик, дошъл да разкаже за новата дясна партия току що създадена от него - то не беше ръкостискане и прегръщане ... https://bnt.bg/news/doc-mangarov-nachin ... 8news.htmlhttps://bnt.bg/news/d-r-moskov-cyalostn ... 8news.html
|
| Вто Окт 13, 2020 2:33 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Така е, при тоя бацил 1-2 метра са напълно достатъчни, за да не се заразиш за някакви си 30 минути. Пък и да се заразиш - голям праз, нали не си болен....
|
| Вто Окт 13, 2020 3:33 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Ами човекът го каза във всеки един момент около нас летят над 200 вида вируси. Има шанс да се заразиш, има шанс да се разболееш, има шанс и да починеш от всеки от тях. Със сезонните грипни вируси живеем от цял живот и имаме придобит частичен имунитет. Този вирус е нов и все още никой няма имунитет, затова и се вдига толкова шум. Ще мине година/две и ще стане като другите вируси. Ще продължим да си живеем и с него. А разболели се и умрели пак ще има - както при всеки друг вирус. Ей това просто нещо се опитва да каже Мангъра ... трябва да мине при над 70% от населението (или да живееш в Северна Корея където са го изтребили - отличници  )
|
| Вто Окт 13, 2020 4:21 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
те имат много ракети, всеки вирус е бил обстрелян с поне 5...
|
| Вто Окт 13, 2020 4:38 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
човекът е малоумник! Обикновено изпитвам уважение към по-възрастните, но в случая да ме извинява... Логиката виждаш ли, че ако броим само тия в интензивно и само тия дето нямат други заболявания е толкова тъпа, че няма накъде повече. Нека да продължим още по тая логика и дай да броим само здравите, които лежат в интензивно. Аз съм сигурен, че почти няма такива. Следователно няма никакви болни хора. Има вирус, който е характерен че удря хора с хронични проблеми. Ама няма ги броим тия хора, щото те не са хора. Кои други трябва да отпишем? И стига с тия глупости как бил като обикновен грип. Не е обикновен грип. В някои области на Бразилия смъртността на годишна база е скочила 400% в Ню Йорк 300%. В Италия и Испания имаше области с по 200%. Това не е "обикновен". Общо в щатите за няколко месеца жертвите от тоя бацил са повече отколкото жертвите от грипове за последните 5 години взети ЗАЕДНО. И не са само труповете, от обикновен грип не се лежи с месеци. И болниците не са препълват така и не защото за другите пътеки не се плаща. А за това как доктор и то инфекционист се отнася към мерките против разпространение на зарази просто нямам думи. Не смятам повече да го коментирам тоя образ. Дано да е жив и здрав!
|
| Вто Окт 13, 2020 5:19 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Всеки, който плюе човека, е маймуна! Да му даде Господ поне да е делфин  Иначе: не ми се насира заради курамувирус, по-добре е да си живея живота до където ми е писано. Ама не без грам докторски грижи, щото бабите-баячки измряха 
|
| Вто Окт 13, 2020 5:24 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Миро щом на Мангъра не вярваш поне попитай Гугъл и ще получиш отговора на СЗО каква е разликата между обикновения грип и ковид19. Не вярвам да не можеш да схванеш че щом това е нов вирус който никога до сега не е зарязавал хората, никой няма изработен имунитет и съответно заразените/болните/починалите сега са повече. С времето популацията ще стане до голяма степен резистентна и на него, като това се е случило с другите вируси и дори с други корона вируси преди него. ВИРУСИТЕ СЕ ЛЕКУВАТ КАТО СЧУПЕНИЯ КРАК е казал народа  Да добавя че след Виваком които пуснаха софтуерно 5G сега А1 пускат истинско затова препоръчвам да не се излиза навън без метален шлем     
|
| Вто Окт 13, 2020 5:45 pm |
|
 |
|
Цецо
|
 |  |  |  | miro_atc написа: човекът е малоумник! Обикновено изпитвам уважение към по-възрастните, но в случая да ме извинява... Логиката виждаш ли, че ако броим само тия в интензивно и само тия дето нямат други заболявания е толкова тъпа, че няма накъде повече. Нека да продължим още по тая логика и дай да броим само здравите, които лежат в интензивно. Аз съм сигурен, че почти няма такива. Следователно няма никакви болни хора. Има вирус, който е характерен че удря хора с хронични проблеми. Ама няма ги броим тия хора, щото те не са хора. Кои други трябва да отпишем? И стига с тия глупости как бил като обикновен грип. Не е обикновен грип. В някои области на Бразилия смъртността на годишна база е скочила 400% в Ню Йорк 300%. В Италия и Испания имаше области с по 200%. Това не е "обикновен". Общо в щатите за няколко месеца жертвите от тоя бацил са повече отколкото жертвите от грипове за последните 5 години взети ЗАЕДНО. И не са само труповете, от обикновен грип не се лежи с месеци. И болниците не са препълват така и не защото за другите пътеки не се плаща. А за това как доктор и то инфекционист се отнася към мерките против разпространение на зарази просто нямам думи. Не смятам повече да го коментирам тоя образ. Дано да е жив и здрав! |  |  |  |  |
А малоумници ли си Сингапурците, че броят починали от корона вирус само тези, които имат недвусмислена пневмония? Или те са отличници? А малоумници ли са Китайците, който отчитат като болни, само тези със симптоми? Или бяха отличници, че съвсем се обърках... Между другото, някъде четох, ама не мога да се сетя къде, че и добрите показатели на немците, всъщност били еквилибристика с броенето на болни/умрели. И точно затова пък белгийците били толкоз зле.
|
| Вто Окт 13, 2020 6:27 pm |
|
|