Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
Около тропиците върлуват толкова болести, че короната с мед да я намажеш. Ако се махне корона-стъкмистиката ще се окаже, че от малария умират повече и то всяка година и то при наличие на лекарства (аз занм 3 вида).

Вто Окт 13, 2020 6:41 pm
Профил
Аватар

И в БГ смъртността засега е по-ниска от преди курамувируса, просто народът не ходи по доктори, ама хроничните заболявания се акумулират.
Последиците от мерките ще се окажат по-смъртоносни от вируса!

ПС: в Китай просто с фадромата ще наринат труповете в някоя яма и после ще я заровят. В Северна Корея всеки с висока температура най-вероятно "изчезва". И прави са хората: ние какво общо имаме с това?!

Вто Окт 13, 2020 7:12 pm
Профил
Аватар

Докторка от новините по Нова:
"Корона вирусът се бил видоизменил последните месеци. Вече можел да те порази дори когато си привидно защитен"
Заразила се защото слушалката и била къса и не можела да спазва 1-2 метра дистанция ...

Вто Окт 13, 2020 8:09 pm
Профил
Аватар

Приказват те, ама и на тях не им е ясно какво приказват...
Последно обявиха, че вирусът можел да оцелее на някои повърхности до 10 дена. Предпоследно не го можеше това... :D
Кратуни, учени, недоучени...

Вто Окт 13, 2020 8:37 pm
Профил
Аватар

Много се спекулира с новините...

Можел да оцелее 10 дни върху повърхности. Ми хубаво. На кого му дреме, след като 99.999% се заразяват по въздушно капков път?

Имало вече случаи на повторно заболели. Ми хубаво. Ама от 100 млн. случая имаме 10 повторно заразени.... И?

Ей и тая сега. Бил станал по-заразен. И как го разбра? Щото са повече заболелите? Ебати глупостите.

Утре вероятно пак ще ни пуснат оня смешник математика. Дето си натаманява прогнозите как му дойде...

Вто Окт 13, 2020 8:51 pm
Профил ICQ

ilkor написа:
Миро щом на Мангъра не вярваш поне попитай Гугъл и ще получиш отговора на СЗО каква е разликата между обикновения грип и ковид19.

Изгледал съм повечето седмични брифинги на СЗО, така че нека да не спорим какво казват. Поне се научете какво по принцип правят, защото дотук изписахте хиляди глупости как заповядвали или проповядвали. СЗО никога не казват нещо, което да не е подкрепено от някакви научни или клинични изследвания. Даже често са били в неловката ситуация да отказват да назоват очевидни неща, преди да излязат съответните изследвания.
Като стана дума за изследванията... особено клиничните, които се правят при всяко ново заболяване. Винаги първо се правят статистики на заболелите или заразените. Пол, възраст, раса, здравословно състояние и т.н. Тези анализи са първи, защото данните за тях са ясни, а след това могат да се полезни при изучване на заболяването. После се правят анализи на различните лечения и техния ефект. Повечето лекари в началото прилагат процедури от подобни заболявания, правят експерименти и т.н. После изследванията теглят чертата и се вижда кое какъв ефект е дало.
Сега по същество... който е чел ПОНЕ ПО ЕДНО от тия изследвания няма начин да не му е направило впечатление, че първо има определена група хора, при които рискът е много по-висок. Второ, че усложненията при ковид са много различни. Различни спрямо останалите тежки грипове, различни и при разлините пациенти. Съответно лечението е сложно и няма почни нищо общо с другите грипове. И да, ковид не се лекува, поне в нито едно изледване не срещнах данни някой да го е лекувал. Лекуват се усложненията, защото както би трябвало да знаете усложненията са причина за смърта.

Така, че когато някой почне да не брои рисковата група той явно не е чел НИТО ЕДНО изледване или се прави на тъп. Когато някой ви обяснява, че лечението е само да се подава кислород то явно не е чел НИТО ЕДНО изледване, защото това с финтилаторите отдавна беше тествано.

Цецо написа:
А малоумници ли си Сингапурците, че броят починали от корона вирус само тези, които имат недвусмислена пневмония? Или те са отличници?

100 пъти ви обяснявам да не бройкате само трупове. 100 пъти ви обяснявам, че причината за смърта в смъртния акт е по-скоро от юридическо, а не медицинско значение. Навсякъде по света има точно определени правила по които се пише един смъртен акт. Правилата не са универсални и варират според законодателствата, но всички са писани преди ковид и почти навсякъде са много сериозни. Сериозни са защото това влече след себе си куп последствия. И обикновено на последното нещо с което някой би се заигравал.
Знам, че не сте учили право, но погледнето го така - смъртният акт е документ, който има стойност. И тази стойност в някои случаи може да се осребрява. Да подправиш смъртен акт е като да подправиш чек. Както и да го подправяш все някой може да се окаже ощетен - я банката, я тоя който иска да го осребри. Просто не е лесно.
Което не значи, че няма или не може да има измами. Но за масови измами на тая тема е трудно да се говори. По-скоро е обратното - съдебните лекари се съобразяват със съответната практика и интереси като примерно действащи застраховки живот и куп други неща, които са с много, много много по-висока стойност, отколкото някаква си статистика за СЗО.

Вто Окт 13, 2020 9:10 pm
Профил
Аватар

Че кой е казал рисковите групи да ги подлагаме на риск? Айде посочи моля.
Твърденията са да няма толкова жестоки ограничения при нерисковите групи за да преминат през вируса по "по-бърз начин" и така заплахата към рисковите групи да намалее във времето по-бързо защото вирусоносителите ще намалеят. Щото сега не знам за кой път ще го напиша - респираторни вируси не се спират с изолация. Крий се 6 месеца ако искаш и в първия ден след това ако се срещнеш някой човек с вируса ще ти го предаде. Щото той се разпространява между хората. А можеше тия от безрисковите групи да са го преминали вече и да увеличат шанса на другите да го прескочат.
Броим труповете щото единствено това е по-реалния показател и единствено най-лошия изход при заразяване. Всеки ден ни казват има еди колко си положителни теста от еди колко си направени. Толкова месеци никой не ги попита защо не казват бройката хора вместо броката тестовете? Активните случаи са още по абстрактно число. Сега ако си бил в тази бройка на 12-тия ден автоматично излизаш? А дали изобщо си бил заразен - какво значение има? Чухме изключително огласени случаи на грешки.

А за смъртните актове не ми говори какво пише в учебниците щото наскоро гледахме по телевизията как се диктуват по телефона. Преди години аз лично съм ходил да ми напишат такъв акт по мои обяснения за починал възрастен човек в домашна обстановка щото доктора нямало да се разкарва за дреболии. Тея документи се пишат по същия безотговорен начин по който се случва всичко в нашата държава. Те хотели за десетки милиони на подпорни стени превръщат с един документ, ти ми говориш за стойност ...
Няма нужда да уча право за да го видя. Както и ти.

И сега лъсват двойните стандарти на тази криза. Спомняш ли си как бяхме заклеймявани че сме напускали градовете по Великден и сме докарали пик с 200 заразени и 2 починали за ден. Как всеки живот бил безценен! И днес като имаме над 500 заразени и 23 починали пак за ден, нямало нужда да се предприемат никакви мерки. Явно днес животът е по-малко безценен. Айде обясни това на себе си.

Вто Окт 13, 2020 10:31 pm
Профил

иии 500 заразени, голям праз ... айде споо, тук въртят новината как СЗО казала че мерките били прекалено строги и това водело до по-големи щети от самият вирус, това е новината :)

Вто Окт 13, 2020 11:32 pm
Профил
Аватар

Е тая седмица ако не минем 1000 на дневна база ще е чудно.

Сря Окт 14, 2020 7:53 am
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:

И затова най-обективния показател за справянето е бройката на починалите. Щото тя показва справят ли се с тази криза или не.

Сря Окт 14, 2020 8:36 am
Профил

ilkor написа:

ти примерно:

ilkor написа:
Щото сега не знам за кой път ще го напиша - респираторни вируси не се спират с изолация.

Циркулацията на каквато и да е зараза е риск. Да отказваш да приемаш фактите как се спират заразите и да отписваш всякакви мерки води само до едно - увеличаване на тоя риск.
Докато има зараза, всички са подложени на риск. Рисковите групи затова са рискови, защото са най-чувствителни към тоя риск. Не знам как си го представяш хем заразата да вълнува, хем те да не са под риск.
В момента много хора се опитват да измислят такава стратегия. Как хем да няма изолация, хем рисковите групи да се предпазят. Но това е оксиморон. Ако имаше начин да предпазиш една група хора и този начин е практичен, то няма логика да го приложиш само на едни и да го прилагаш с години, вместо да го приложиш на всички и всичко да приключи за седмици или месеци.

Сря Окт 14, 2020 9:30 am
Профил

ToHu написа:
тук въртят новината как СЗО казала че мерките били прекалено строги и това водело до по-големи щети от самият вирус, това е новината :)

Сетила се Мара да се побара ;-)

СЗО от самото начало обясняват е, че целта е да се спре разпространението на вируса, а не да се спира икономиката. Локдауните и не само локдоуните, няма нито една мярка, която да е достатъчно ефективна сама по себе си. Няма панацея. Обикновено са комплекс от мерки и всяка е важна, като СЗО казват "do it all!". Безсмислено е да се правят на парче. Или хайде не безсмислено, ами не е най-разумното и ефективно нещо.

Сря Окт 14, 2020 9:45 am
Профил
Аватар

miro_atc написа:
ilkor написа:

ти примерно:

ilkor написа:
Щото сега не знам за кой път ще го напиша - респираторни вируси не се спират с изолация.

Циркулацията на каквато и да е зараза е риск. Да отказваш да приемаш фактите как се спират заразите и да отписваш всякакви мерки води само до едно - увеличаване на тоя риск.
Докато има зараза, всички са подложени на риск. Рисковите групи затова са рискови, защото са най-чувствителни към тоя риск. Не знам как си го представяш хем заразата да вълнува, хем те да не са под риск.
В момента много хора се опитват да измислят такава стратегия. Как хем да няма изолация, хем рисковите групи да се предпазят. Но това е оксиморон. Ако имаше начин да предпазиш една група хора и този начин е практичен, то няма логика да го приложиш само на едни и да го прилагаш с години, вместо да го приложиш на всички и всичко да приключи за седмици или месеци.

ilkor написа:

И какво общо има това с рисковите групи? Факт е че не можеш да спреш вируса с изолация. Въпреки всички мерки които се взеха той вече обиколи земното кълбо. Факт е и обаче че можеха да се вземат мерки само срещу рисковите групи - не знам що реши че е оксиморон. Така докато всички останали го преминат, което така или иначе ще се случи (чети пак цитата ми) рисковите щяха да са защитени и след няколко месеца при спадане на циркулацията на вируса можеха свободно да приключат с изолацията. А у нас се оказа че заразата порази старчески домове и болници където са хората с най висок риск след заразяване да се разболеят тежко или дори да починат.

Затварянето на всички за седмици или месец вече се видя че не работи. След първото разтягане на мерките и заразените скачат. Не така би се получило обаче докато рисковите са затворени другите да го изкарат и да спрат да го пренасят.

Виж ако можехме както китайците за 5 дена да изследваме всички българи и да разберем кои са заразените е друго нещо но това е в сферата на фантастиката. А ти не вярвам да си фантаст :)

Сря Окт 14, 2020 9:56 am
Профил
Аватар

ilkor написа:
Цецо написа:

И затова най-обективния показател за справянето е бройката на починалите. Щото тя показва справят ли се с тази криза или не.

О и починалите ще скочат. Няма никаква причина да не скочат, просто това, което виждаме в момента е умрелите, заразени преди 3-4 седмици. Ако екстраполираме, след 3-4 седмици от днешна дата би следвало да имаме по 30 тина умрели на ден. Ако новозаразените минат трайно 2000 на ден - можем да се целим в 100 тина умрели след 3-4 седмичен период.

Това са си нормалните числа, през които италианци, испанци, англичани минаха... В момента чехите се целят там. Не мисля, че ние ще сме по-различни. Просто трябваше това масово заразяване да се случи лятото, а не сега. Това, че "изтървахме" първата вълна има висока доза вероятност да ни изиграе доста гаден номер.

БЦЖ-та, генетичен имунитет и ала-бала би следвало вече да са развенчани като митове.

Сря Окт 14, 2020 10:10 am
Профил ICQ

ilkor написа:
И какво общо има това с рисковите групи? Факт е че не можеш да спреш вируса с изолация.

Факт е, че този бацил може да бъде спрян и е спрян в някои държави. Иначе си прав - аз лично не мога да го спра. Могат държави и е факт, че всичко които са опитали - засега успяват.

Цитат:
Факт е и обаче че можеха да се вземат мерки само срещу рисковите групи - не знам що реши че е оксиморон.

Винаги може да направиш нещо различно. Факт.
Проблемът е, че няма известна стратегия как едни да са предпазят а други не. Под няма разбирай няма дори предложена под някаква форма, за да може да бъде оценена и евентуално тествана.
При заразите - или цялото стадо се пази, или никой.

Цитат:
Така докато всички останали го преминат, което така или иначе ще се случи (чети пак цитата ми)

Тоя бацил няма "преминаване". Много често тук се заблуждавате, че ако го изкарате или се ваксинирате, това ще спре циркулацията му. Не, няма. Всички доказателствата са за обратното.

Цитат:
Затварянето на всички за седмици или месец вече се видя че не работи. След първото разтягане на мерките и заразените скачат. Не така би се получило обаче докато рисковите са затворени другите да го изкарат и да спрат да го пренасят.

Само затваряне не работи. Само тестване не работи, само проследяване не работи. Пак ще цитирам СЗО - няма единствена мярка, която да работи. С половинчати или глупави мерки не става.
Между другото ние имахме и "мерки" за предпазване на рисковите групи - имаше коридори за пазаруване сутрин. С такива мерки ли си мислиш, че ще ги опазим? Не става, престани с глупостите!

Цитат:
Виж ако можехме както китайците за 5 дена да изследваме всички българи и да разберем кои са заразените е друго нещо но това е в сферата на фантастиката. А ти не вярвам да си фантаст :)

За съжаление не съм фантаст, по-скоро за нас съм песимист... В другите бели държави, ако не друго имаше напредък в медицината. Някои даже имат и достатъчно медици. У нас нито имаме достатъчно медици, нито има техника, нито са обучени. Твърдения как подаването на кислород е единственото, което можело да се направи е просто покъртително...
Иронията, е че китайците се справеха само с термометърчета в началото. После и тестове почнаха да ползват, но това не променя нещата.

Сря Окт 14, 2020 10:42 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248 ... 403  Следваща