Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019
itso.t написа:
....Курона ми янко е болест на пачкопренасянето. Има за усвояване едни кинти, и е грехота да не се разпределят правилно...

Не само разпределение бих добавил аз:
https://money.bg/economics/covid-19-vak ... ign=footer
Найс!

Пет Ное 06, 2020 1:55 pm
Профил ICQ
Аватар

10 милЯрда - върхът на айсберга, на всичко отгоре най-неапетитната част, щото трябва да произвеждаш за да ги вземеш... Докато ги бесят след Революцията всичко ще си кажат!

Пет Ное 06, 2020 2:20 pm
Профил
Аватар

gicho написа:
...Относно "курона" - не знам как е по другите области, ама по нашия край почна да се изпълнява прогнозата че до началото на ноември всеки ще има поне по един починал познат/близък... Да видим как ще е до края на годината...

Ами доколкото към момента всички други заболявания са елиминирани и излекувани, на човек не му остава друг избор освен да почине от курона ми янко. Дори и да е претърпял ПТП, и да е свършил тая работа моментално и на място...

Пет Ное 06, 2020 3:17 pm
Профил
Аватар

След прилепите, идват и норките, този път близо до мен. За разлика от прилепите, на норките не им се размина - 15 милиона животинки ще загробят...

https://dnes.dir.bg/svyat/blokada-v-dan ... ioni-norki

Пет Ное 06, 2020 3:28 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
След прилепите, идват и норките, този път близо до мен. За разлика от прилепите, на норките не им се размина - 15 милиона животинки ще загробят...

https://dnes.dir.bg/svyat/blokada-v-dan ... ioni-norki

Хайде на палтата от норки... :)

Пет Ное 06, 2020 3:33 pm
Профил
Аватар

Ще ги изгорят...да не мислиш че ще почнат да ги дерат.

Пет Ное 06, 2020 3:34 pm
Профил
Аватар

Жалко за кожите... А не може ли да разменим норките за нашенски ромеи - да си ги горят на воля.

Пет Ное 06, 2020 4:35 pm
Профил
Аватар

Не знам точно от къде се донесе в къщи - дали от голямата, дали от личната им лекарка (на щерките), дали от колегите на работа...

Жена ми си прави PCR тест миналата седмица дето излезе отрицателен, ама иначе всичко си е както си му е реда - температура, загуба на мирис, вкус, болки в мускулите, постоянна умора и т.н. Понеже е с отрицателен тест, докторите и изписаха два брутални антибиотика и всички се правят на гръмнати. Ясно им е че са с корона ама си мълчат. Днес като ходи да и бият единия антибиотик, гледам още народ дето ходи така - всички с маски и се правят на ни лук яли ни лук мирисали. Някой не си правят тестове въобще - гледат да могат поне да си се придвижват нормално ако им се наложи.

Иначе вече 30% от фирмата е болничен. Някой с положителни тестове, някой карат тежко, някой леко. Някой ги карантинираха щото били контактни пък нищо им няма. Жената го кара средно тежко - вече сякаш е на оправия. Мене нещо засега или ме пропуска или съм го изкарал без нищо да разбера.

Между другото не е кой знае колко представителна извадка ама пушачите някак си им се разминава доста по-леко. Така като гледам всички дето го карат тежко или средно тежко са непушачи а тия дето пушим в голямата си част сме добре.

Съб Ное 07, 2020 12:38 pm
Профил ICQ
Аватар

Антибиотик срещу вирус е доказана тъпня - заради това "връзване на гащите" на лекарите се задават пандемии от "супербактерии" и тогава с умиление ще си спомняме за времената на курамувируса.

За пушачите съм съгласен, Цекинс, разбира се зависи колко и какво пушиш :) Обаче греяната ракийка си е направо дезинфектантът препоръчван от Тръмпи. Пък тъпите хамериканци тръгнаха да се наливат с белина :)
По-горното май изобщо не е майтап: нали курамувирусът бил разновидност на настинката, а кое е традиционното БГ средство за предпазване от настинка?

ПС: Ей ся ми се обади жената, че снощи са постъпили в болницата 30 човека от съседното село, щото ходили на купон. Най-вероятно за да си избият глобите, щото от няколко дни има забрана дори за сватби.

Съб Ное 07, 2020 1:09 pm
Профил
Аватар

Бонго, антибиотика го дават с цел. Има си защо. Няма да ти обяснявам, ако почетеш малко ще се сетиш и сам.

Не случайно точно определен антибиотик дават... и нр случайно изчезна от аптеките.

А за супербактериите си прав, ама в някой случаи гледаш да загасиш пожара, после мислиш за пушека.

Съб Ное 07, 2020 1:56 pm
Профил ICQ
Аватар

Абе много добре знам за антибиотика, не само от четене но и от добри лекари - затова му викам "връзване на гащите", но при такава система е така.
Като видя гарга да започна да дезинфекцирам срещу антракс...

Съб Ное 07, 2020 2:05 pm
Профил
Аватар

Че кое му е по-специалното на гентамицина и оспамокса? Тва си е егати бруталната комбинация. Не мисля че и помагат особено. Като цяло идеята на тия антибиотици доколкото разбрах е че има "съмнения" за бъбречна инфекция и за това.

Пуша по ~1 кутия от по-слабички.

Бонго - да ти кажа под секрет - ракийката не помага особено - колегите дето си дръпват уж така профилактично всичките изгряха на PCR тестовете :)

Съб Ное 07, 2020 2:45 pm
Профил ICQ

Ако утре направят тест на цялото население в държавата колко ще са положителните?
Имам предположение, че ще са повече от 50%.

Съб Ное 07, 2020 2:50 pm
Профил

А може да се окаже и, че са много по-малко, защото в момента тестове се правят целево в доказани огнища, рискови групи и пр.

Аз намирам за грешка това, че СМИ съобщават конкретните наименования на разни медикаменти и то доста мощни. Това може сериозно да навреди на самолекуващите се паникьори.

Съб Ное 07, 2020 2:54 pm
Профил
Аватар

Ами глей ся - ако 10-15 % (а те май са по-малко) карат със симптоми, то не 50 ами минимум 80 ще цъфнат. Само дето много ще излязат само на антитела не и на PCR. Аз за мен съм 99% сигурен че го изкарах преди 2 седмици с един-два пъти вдигане на съвсееем леко температура. При нас във фирмата дойде от поне 3 различни места - някой от децата в училище, други от работните им места по различните обекти дето работят.

Всичко това трябваше да стане пролетта - сериозна първа вълна - така и така никой не знаеше и сега не знае как да лекува адекватно.

Съб Ное 07, 2020 3:03 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257 ... 403  Следваща