Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение Re: Коронавирус 2019
Цецо написа:
Ами незнам за умиране, но се полудявало от Ковида... само дето не е уточнено още от Ковида или от нервите около него...

https://m.dnevnik.bg/sviat/2020/11/10/4 ... oistvo_do/

ами Цецо то си е бизнес товва да те освидетелстват, също в англия и сащите ако се изкарачепритеснено/депресиран с фобия поради вируса може и социални придобивки да получиш.

Вто Ное 10, 2020 11:11 pm
Профил
Аватар

Гледам, майтап им се струва на на някои хора...

Сря Ное 11, 2020 12:20 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Майтап - не. Преекспониране на проблема - да.

Сря Ное 11, 2020 1:07 am
Профил
Аватар

itso.t написа:
Майтап - не. Преекспониране на проблема - да.

Точно заради това мислене по малките населени места сега мрат като пилци...

Сря Ное 11, 2020 1:18 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Имаш предвид тая статистка ли?

Изображение

Сря Ное 11, 2020 1:42 am
Профил
Аватар

Ако въпроса е към мен - не, това го виждам сега. Според лични наблюдения.
Но... спада в началото вероятно се дължи на повиеаването качеството на живот, а увеличението после на ковид....

Сря Ное 11, 2020 2:43 am
Профил ICQ WWW

ами коже да има и друго обяснение, хората не са ходили на лекари които да ги доубиват бързо затова в началото има спад, но пък после мрат и тия дето е нямало да бъдат убити .... сега сериозно увеличаването на смъртността в момента като нищо може да се дължи на ненавременно лечение на един куп заболявания, отлагане на операции и др. А в началото беше паника, по малко се излиза, по малко катастрофи, всички се пазят, по-здравословен живот, като махнеш ПТП-та, умрели пияници, -ренадрусали се и др.такива и може остатъка да са си другите смъртни случаи.

Сря Ное 11, 2020 2:47 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

itso.t написа:
Имаш предвид тая статистка ли?

Изображение

Не, по скоро тая
Изображение

Сря Ное 11, 2020 8:54 am
Профил
Аватар

Тая статистика тепърва ще придобива интересен характер.

Да не се заблуждаваме, първа вълна на Ковида в БГ напрактика нямаше. Т.е. интересното сравнение по години ще ноември, декември... а януари не ми се мисли.

Сря Ное 11, 2020 8:57 am
Профил ICQ
Аватар

Цецо - не си мисля че е майтап - както казах жена ми го изкара средно тежко - една седмица почти не е ставала от леглото. От хроничните заболявания е с диабет и хипертония - и двете на лекарства. Айде диабета поне не е на инсулин, ама си го има. Има няколко известни вече начина да си увеличиш шансовете за оцеляване като си седиш вкъщи, и те не са кой знае колко сложни - ибупрофена сваля температурата в началото, аспирин и много вода - твърди се че вируса много сгъстява кръвта. Носят се слухове че разни имуностимуланти помагат. В сферата на шаманството - някой пробиотици (няма да споменавам имена че ще е реклама) се твърди, че сериозно подпомагат баланса на разните клетки и вещества в кръвта отговорни за клетъчния имунитет, предпазвайки от това от което най много се мре от тоя вирус - цитокиновата буря. Три седмици бях командировка във фирмата която го прави този пробиотик и надълго и нашироко ми обясниха как точно действа - в Плевенската болница го дават на всички ударна доза и казаха (към него момент - сега не съм гледал) че нямат нито един смъртен случай с изключение на един с напреднал стадий на рак и един, който го показваха по телевизиите, който дори не е стигнал до легло в болницата. Всички останали случаи имали сериозно подобрение още на втория ден след като започнали да пият. Пак отбелязвам - никой не е длъжен да вярва на това, и самия аз съм малко скептичен. Дадоха ми две кутии и жена ми, майка ми и баща ми пият от него. И да не помага, поне не пречи. Нашите за сега са добре и си стоят изолирани на селската къща. Жената се подобрява видимо от ден на ден - в неделя все още беше като парцал - вчера вече беснееше в къщи. Като цяло няма сериозни проблеми с дишането.

Сря Ное 11, 2020 9:39 am
Профил ICQ
Аватар

Аз не казвам, че е чума... просто казвам, че тая статистика дето я размятаха цяло лято за ниската смъртност 2020 и я обясняваха с БЦЖ-та, здравия български ген и прочие глупости, вече не е актуална.

Иначе аз съм от тия дето хич не се кефят на хард мерките.

Последна промяна Цецо на Сря Ное 11, 2020 9:55 am, променена общо 1 път

Сря Ное 11, 2020 9:54 am
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Реконструктор написа:
nikolay.kolev написа:
Който и да я направи, човек трябва да е превъртял тотално за да си я сложи.

Защото?

Защото не е тествана (освен ако не е била готова отдавна както вируса но това е една друга тема). Според мен няма как да сравняваме електронно устройство с ваксина която е за хора или други живи същества. Като цяло аз съм против ваксините (лично мое мнение и избор и нямам намерение да убеждавам или да налагам това на други хора. Който има 18г. може да си избере какво да прави с живота си). Ако някой иска да бъде тестер на поредната ваксина - решението си е лично негово.

По отношение на смъртността на някой правили му впечетление, че последните години много не се говори за смъртността от много други неща. За първия пример който се сещам е хората с онкологични заболявания които изобщо не се водят като статистика или е едно към тавана. А хората с психични заболявания - по мои наблюдения в последните години са се увеличили драстично. От тези заболявания пак се мре, но сега казват че се мре само от к вируса. Какво стана с другите вируси, заболявания и т.н.
Защо човек с инфаркт неможе да получи болнична помощ и си заминава от инфаркт но и поради проблемите породени от така наречената пандемия която дори не е епидемия.

Сега се задава "нов" още по-сериозен вирус пак от горките прилепи. Може да си вземем пуканки - филма няма да е кратък.

Последна промяна nikolay.kolev на Сря Ное 11, 2020 10:24 am, променена общо 1 път

Сря Ное 11, 2020 9:55 am
Профил
Аватар

nikolay.kolev написа:
Защо човек с инфаркт неможе да получи болнична помощ и си заминава от инфаркт но и поради проблемите породени от така наречената пандемия която дори не е епидемия..

Ами точно затова е важна точно картинката от по-горе. Тя показва реално до колко смъртността се е повишила от Ковида. А дали е умрял с Ковид или от Ковид... Все тая. Умрял е.

Тия с инфарктите неполучили лекарска помощ, пак можеш да ги пишеш на сметката на вируса реално. Той ги е убил косвено. Както ще убие и тия дето са се побъркали и са се самоубили например.

Това са си обективни факти. Вируса блокира здравната система и то не е, защото народа е луднал и е хукнал към болниците ненужно. Това са глупости. Просто няма доктори, които да обслужват. В Пирогов имат отделение с 100 легла запазени за персонал и мой познат под секрет ми каза, че са почти заети.

В окръжна болница моя позната доктор ми каза, че 4 етажа са блокирани за/заради Ковид и половината болница вече не функционира по предназначение. И нямат избор, когато в гастро отделението ти плъзне Ковид, цялото гастро автоматично става Ковид отделение, с все лекарите в него. И здравите дето им трябва гастро отделение... да си търсят другаде. Даденост, нищо не можеш да направиш срещу това на тоя етап. Гасиш непосредствения пожар и не гледаш какво става наоколо.

Така, че да, много хора ще умрат от неоказана навреме помощ заради Ковида. И срещу това няма какво толкова да се направи. Можеш да ги пишеш и тях на сметката на вируса и това е.

Последна промяна Цецо на Сря Ное 11, 2020 10:07 am, променена общо 1 път

Сря Ное 11, 2020 10:02 am
Профил ICQ
Аватар

t_i_t_o написа:
Не, по скоро тая
Изображение

Както отбеляза и Тони, липсата на здравна помощ не може да не даде резултати. Прегледни по телефона, телепатия и на "нАбито ми Око"...

Уф, пак забравих, че другите заболявания са преборени и в момента единствената болест тормозеща планетата е хуйовида...

Сря Ное 11, 2020 10:07 am
Профил
Аватар

Ице, виж какво написах по-горе.

Човек остава с впечатлението, че си мислите, че болниците могат да лекуват другите, а да оставят Ковидите да мрат (примерно). И това би помогнало?

Би било добре, ама не - не могат. Ковида ги блокира. Защото цъфват болни лекари. Те заразяват други болни. Цъфват и болни вътре в отделенията, те също го разнасят. Лекарите дето цъфнат - две седмици са аут. И накрая болницата блокира и става само Ковид болница. Това си е естествен ход.

Така, че да хората ще мрат от други неща ЗАРАДИ ковида... И срещу това няма какво толкова да се направи в настоящата ситуация.

Сря Ное 11, 2020 10:11 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261 ... 403  Следваща