|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:41 am
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Коронавирус 2019
Ъмчи доста народ умира с хемороиди и никой не рИве, че са умрели от хемороиди! Но ако се надигне истерия, че хемороидите са адски заразна и смъртоносна болест - стой и гледай!
|
| Сря Ное 11, 2020 5:29 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами ако докторите претърпяваха ПТП по 100 броя на ден (пази боже), гарантирам, ти, че статистиката за инфарктите щеше да го отрази  Нали се сещате, че да сравняваш ПТП (или ритане от магаре) с масово заразяване не е много релвантно. А и каквото и да си говорим, вероятността да умреш на входа на болницата в момента е 100 кратно по-висока от преди да има Ковид. Дали Ковида е виновен или Ретроградния Меркурии... което обяснение те задоволява, него приеми. Защо е толкова важно, дали е ОТ Ковид или С Ковид? По-безопасен ли става Ковида ако е "С"? По - малко ли ще блокират болниците и икономиките? Не мога да ви разбера - не приемате, че умират 100 човека на ден в повече от друга година ли? Не приемате, че тази година има Ковид? Не правите връзката между двете ли?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Ное 11, 2020 5:39 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Не, сещам се, че да се приписват починали от друго заболяване като жертви ковида, е банален опит за стъкмистика, който поне тук не виждам как би минал. 
|
| Сря Ное 11, 2020 5:46 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Т.е. това, че тая година ще имаме двойно по-висока смъртност в зимния период от средното е стъкмистика и няма връзка с Ковида?
Добре, ако напишат, че тая зима са умрели двойно повече хора от сърдечно съдови заболявания, дихателна недостатъчност, наръгани с нож, както и двойно повече за които няма данни за придружаващи заболявания и това, няма нищо общо с Ковид, това ще е ОК за теб така ли?
Толкоз ли е трудно да се направи причинно следствената връзка - висока смърност спрямо предишни години и наличие на Ковид?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Ное 11, 2020 5:47 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Зависи... Какво ще имаме, предстои да разберем. Гледайки нагласистиките, включително и твоите, как всички са починали от ковид, дори и тия с огнестрелните рани - да може да се каже че има връзка. Ако статистиките отразяват реалната причина, не е ясно. Разбира се наясно съм че последното няма как да се случи. Тоя ковид е толкова удобен за какви ли не нещица, че за някои от тях чак не ми се отваря приказка. Та да, формално ковида е виновен и за починалите при ПТП, от инфаркт, за кризата през 2008, абе за всичко... 
|
| Сря Ное 11, 2020 5:54 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Т.е. нарастването на смъртността, според теб се дължи на ПТП-та? Или инфаркти? И нямаше да се случи без Ковид?
Е аз се отказвам. Не мога.
|
| Сря Ное 11, 2020 5:56 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами и е така и не е така. Ако умрелите зарди ковид са умрели защото никой не ги е лекувал занимавайки се с нещо което не е чак толкова опасно, умрели са заради истерията, заради липсата на работа или друга причина, това са все неща които ние можем да променим имонтеолираме. Т.е. тези хора не са умрели заради ковид а заради човешката глупост. Също както ако приемем, че ковид е толкова страшен можем да намалим последствията като носим маски, с-азваме дистанция или се заключваме в мазето, така и всички тия които ще умрат защото никой не ги е лекувал от другите им болести, не ги е оперирал, оставил ги е без работ и хляб не е направил всичко това и беше пил малко презкурин. Много по-лесно можем да контролираме всички тия безмислени действия и последиците от тях от колкото разпространението на самата зараза. Ваксината ще е точно това, може да е чиста водичка, може да прави зомбита но поне обществото ще се успокои и току виж започнало нормален живот. Голям праз ако измре 10-15% от човечеството, ако не е паниката насаждана от медиите и безумните действия всичко ще си е наред. Точно както жертвите на ПТП остават само стаистика и всеки е спокоен и си мисли е аз съм жив, на мен няма да ми се случи, така ще се приемат и 10-15-20% умрели. Психозата, страхът и паниката са много по-страшни и негативни от какъвто и да е вирус, бактерия или друг катаклизъм.
|
| Сря Ное 11, 2020 5:58 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами не си прав. Ето примера с болниците. Добре приемаме, че не ги затваряме заради ковида и лекарите си вършат регулярно дейността по инфарктите и т.н. Това е вашата теза до колкото схващам, така няма да пострада останалия свят извън Ковида.
Това ще трае точно един ден. Защото лекаря ще се зарази и е аут за 2 седмици. Отделението веднага ще се зарази цялото и то ще е аут. И болницата пак е блокирала. И тия от инфарктите пак ще почнат да мрат... И пак ще е заради Ковида.
Не можеш да го изолираш и да кажеш - тия 20% ги пишем умрели и това е. Няма как. Тоя Ковид ще ни определя ежедневието в следващите години.
|
| Сря Ное 11, 2020 6:24 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А защо трябва да са аут?! Ако докторът беше болен от грип щеше да е аут само докато има външни симптоми, после пак на работа, а при чувствително болни открай време се е влизало с маска (препоръчително). Защо ковида блокира не само здравната, но и образователната и е*шлимумамата система? Заради истерията, разбира се. Друга бира е защо я има тази истерия. Хъх, сетих се за онова клипче, в което двама германски комици се плашеха с думичката ИДИЛ на немски... Между другото: к'во стана със Сирия, Иран, Глобалното затопляне, СПИН, петрола, метеоритната заплаха, ретроградния Меркурий, фините прахови частици, на баба ми розовите гащи и т.н. ?
|
| Сря Ное 11, 2020 6:37 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Дано не го пипнеш в "правилния" начин.... тогава сам ще си отоговориш на тоя въпрос....
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Ное 11, 2020 6:53 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
На интересен ли се правиш? Над 4000 човека у нас в момента са в болница, ми иди и виж най-близката до вас болница и ще разбереш защо са аут... А още колко лежат по домовете си никой не знае, но не може вече някой твой познат да не го е прекарал... Просто го попитай. Истерията е само в главите на такива като теб... Същото, което става и в момента с ковида, за някой все още Земята е плоска... Не могат да приемат че съществуват проблем, без да изпаднат в истерия.
|
| Сря Ное 11, 2020 6:59 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
ЧЕкайте малко! Аз и грип не ща да пипвам (пу-пу, не ми се е случвало поне от десетилетие), нито хемороиди, за рак да не говорим и т.н... Но ако ми се случи да ги пипна ще ме оставят да пукна като куче, щото видиш ли, ковидът бил опасна болест. Ай сиктир!
|
| Сря Ное 11, 2020 7:07 pm |
|
 |
|
nikolay.kolev
Ранг: Популярен
|
Не се тревожи, сега като пуснат 5жито ще те лекуват on-line без "големи" закъснения.
_________________ lz2com
|
| Сря Ное 11, 2020 7:14 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Недей да изпадаш в истерия сега... такава е реалността, колкото и да не ти се вярва 
|
| Сря Ное 11, 2020 7:29 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Чукай на дърво бат Бонго и не дърпай дявола за опашката защото: https://dnes.dir.bg/obshtestvo/petar-mo ... glo-vie-neАко не ти се чете цялото вадя ти най-важното: "...За всеки един от тези, които ви разправяха през месеците "Няма страшно! Това е конспирация" и защо маската се държала в задния джоб, при най-малкото оплакване ще им бъде разчистен пътя до най-доброто и най-качественото лечение. На Вас няма кой да го разчисти. Защото това са големи шоумени, политици, доктори и не знам какви още. Тези хора ще получат нужното, ще го получат въпреки Вас и вместо Вас....."
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Ное 11, 2020 8:09 pm |
|
|