Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019
itso.t написа:
Някакво съмнение в разпространяваната информация може да е по-практично от безрезервната вяра, как едни добри чичковци, загрижени за нашето здраве и добруване, публикуват важна и актуална информация.

Съмнението е по-скоро в какво вярваш повече... в религия, наука, само в собствени сетива или нещо друго.

Пак ще кажа, че случаите в "Австралия, Южна Корея, Хонконг, Нова Зеландия - ВЗЕТИ ЗАЕДНО" са повече, отколкото в България. Както искаш така го интерпретирай, ако искаш съмнявай се в начина на броене, ако искаш рони сълзи... Аз нямам желание да те убеждавам в каквото и да е.

Чет Ное 12, 2020 12:29 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

itso.t написа:
miro_atc написа:
Да, да... това е теорията за плоската Земя. Ако не можеш със собствените си сетива да видиш че е кръгла, значи е плоска.

Някакво съмнение в разпространяваната информация може да е по-практично от безрезервната вяра, как едни добри чичковци, загрижени за нашето здраве и добруване, публикуват важна и актуална информация.

Сълзичка се отрони от едното ми око като се сетих как се грижат за нас тия пичове. Само момент, и ще се съвзема...

Години наред мислят само и единствено за нашето добро! Никога не са мислили за техните интереси единствено за Родино.

Чет Ное 12, 2020 12:37 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
...Пак ще кажа, че случаите в "Австралия, Южна Корея, Хонконг, Нова Зеландия - ВЗЕТИ ЗАЕДНО" са повече, отколкото в България...

Ами не го казваш правилно. Трябва да е:
Според непроверена информация, от случайни източници, случаите в "Австралия, Южна Корея, Хонконг, Нова Зеландия - ВЗЕТИ ЗАЕДНО" са повече, отколкото в България.

Чет Ное 12, 2020 12:39 pm
Профил

itso.t написа:
Ами не го казваш правилно. Трябва да е:

съгласен, но със следната вметка:

Според непроверена от Ицо информация, от случайни източници, случаите в "Австралия, Южна Корея, Хонконг, Нова Зеландия - ВЗЕТИ ЗАЕДНО" са повече, отколкото в България.

Чет Ное 12, 2020 1:03 pm
Профил
Аватар

Какво е значението колко и къде са? То е ясно, че ще стават повече и повече. Адекватни мерки просто няма.

Никой не задава въпроси като:
- Кой пусна това чудо и с каква цел?
- Всичките "институции" са се вкопчили да го лекуват ама нямат идея как и с какво(ново е и нормално) но останалите останаха на заден план.
- Няма смисъл да коментирам макар, че определено е от значение какво става с по-голямата част от малките фирми - изчезват. Тия програми с които им "помагат" също без коментар.
- Как мислите да продължаваме в този цирк? Аз мисля, че по-този начин просто няма как да стане.

Чет Ное 12, 2020 1:11 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
съгласен, но със следната вметка:

Според непроверена от Ицо информация, от случайни източници, случаите в "Австралия, Южна Корея, Хонконг, Нова Зеландия - ВЗЕТИ ЗАЕДНО" са повече, отколкото в България.

Което идва да покаже, че ако се изпише:

Цитат:
Според проверена от Миро информация, случаите в "Австралия, Южна Корея, Хонконг, Нова Зеландия - ВЗЕТИ ЗАЕДНО" са повече, отколкото в България.

ще е вярна?

Защо ли имам съмнения... :D

Чет Ное 12, 2020 1:20 pm
Профил

nikolay.kolev написа:
Какво е значението колко и къде са? То е ясно, че ще стават повече и повече. Адекватни мерки просто няма.

Има значение колко и къде са. Това е единственото, което има значение в тоя контекст. Защото там където са, хората имат повече проблеми от нормалното за тях.
А за адекватност на мерки се съди по разминаване между поставени цели и постигнати резултати. Нашият проблем не в адекватността. Те мерките може и да са адекватни за целите, които си поставят. Може и да не са, но по-важно е целта.

Примерно спора у нас дали учениците да ходят на училище. Едните казват, че трябва да ходят с цел учениците да учат и да не откачат. Другите казват, че не трябва да ходят с цел да не заразяват учители и родители. И тва е.
В случая и двете цели са неадекватни сами по себе си. Няма как да предпазиш учителите, те пак ще си се заразят. Няма как и учениците им да ходят на училище, ако учители и родители боледуват или умират.
В някаква степен може да се измисли нещо, но както повтарят от СЗО през последните 9 месеца - с половинчати мерки не става. Или вземаме комплексни мерки и премахваме бацила, или стискаме зъби и живеем с него (който оживее)...
Но ако ще вземат мерки, те трябва да съобразени с премахването на бацила. Това как ще се чувстват ученици, учители, лекари и зъболекари в случая може да е съобразено, затова и мерките могат да варират. Но както и да варират целта си остава премахване на бацила. Не можем само да мисли как ще се отрази на учениците, без да мислим как ще се отрази на заразата. Ако не се отразява на заразата, за чий х*й е тая мярка.

По същия начин и с мярката с повече легла... Не че нещо, леглата най-вероятно ще трябват. Даже и да не трябват по-добре е да ги има и да не се ползват, отколкото да ги няма и да потрябват. Но тази мярка няма отношение към основния проблем, който е колко легла ще трябват и защо ще ни трябват.
Докато се мисли, че ситуацията е неизбежна, нищо няма да се направи за да се избегне. И нищо като не се прави, то и естествено резултатите ще са такива, каквито са.

Чет Ное 12, 2020 1:47 pm
Профил

itso.t написа:
ще е вярна?

Защо ли имам съмнения... :D

Аз не съм източникът на информацията, затова и не е редно да поставяш моето име.
Може да сложиш източниците, примерно университета Хопкинс, който се грижи за събирането на статистика. Той публикува от своя страна източниците си. Има и други, които правят статистики на база други данни. Но аз статистики не правя.
Предложих твоето име, защото допуснах че не си проверявал статистики или не им вярваш. Затова и заслужаваш да бъдеш упоменат. Но добавянето на моето име би било плагиатство ;-)

Чет Ное 12, 2020 2:28 pm
Профил
Аватар

над 250 листа разтягане на локуми - полезна информация ... нула

Чет Ное 12, 2020 2:39 pm
Профил ICQ
Аватар

Източниците са официалната стъкмистика. Отворих нещо: https://www.worldometers.info/coronavirus/
Ицо си се бъзика (и аз доста често), но подскочих като видях картинката:
Прикачени файлове:
Screenshot_2020-11-12-M.jpg
Screenshot_2020-11-12-M.jpg [ 132.81 KiB | Прегледано 1511 пъти ]

Ний сме били зомбита, бе! :)

Чет Ное 12, 2020 3:01 pm
Профил
Аватар

Миро - въобще тия цифри вече нямат никакъв статистически смисъл, просто защото далеч не са вярни.

За да са точни цифрите, трябват да се тества цялото население на земята в един и същ (по възможност) момент. И то да се тества освен за наличие на вирус, и за наличие на антитела - демек болен/изкарал/здрав (все още). И тия тестове трябва да са 101% вярни. Нали се сещаш че това няма как да се случи. Нито едно условие не може да се изпълни към настоящия момент.

Вече го споменах многократно и съм склонен да екстраполирам до някъде - от 140 човека засега 10-тина с "положителен PCR тест". 30-40 човека без но на 99% вероятност да си го карат. 20-тина (основно пушачи) идея си нямат дали/как/кога. И още хора излизат болничен - в момента при нас вече на никой не му дреме и маските са само проформа. А - има и няколко с положителен бърз тест, ама и тях не ги броят по телевизията. За децата пък вобще да не говорим - те си го изкараха първи. По груба сметка излиза че 60-70% карат или са го изкарали. Ако и имунитета е сравнително траен както казват - съвсем скоро ще си проличи по цифрите. Тогава да се чудим - мерки няма пък кривата търгна надолу...

Та пак си помисли тия цифри колко са вярни. В Австралия и Нова Зенландия в момента започва лятото - тука лятото как беше? Защо сравняваш с тях - там по засилените мерки заедно с идващото лято няма как да не окаже положителен ефект върху броенето. А за Китай - тука коментара мисля е излишен - там ако партията каже че са ликвидирали вируса в природата - ще трябва пак да го приемеш, щото няма как да го провериш.

Чет Ное 12, 2020 3:13 pm
Профил ICQ

Нова Зенландия е сравнимо с марс, там по принцип няма голям наплив защото основните посещения са туристи които така и не пътуват сега, и отделно те самите наложиха доста ограничения. Отделно, че населението е доста по-рехаво. Австралия е и тересен случай, но и там посещаемостта е много ниска, има ограничения и отново гъстотата не е голяма, въпреки че в големите градове са си нагъстичко.
Аз клоня към мнението на Cekins, интересното е при нас, броя заразени е сравнително малък, а има отдели които са като сърдини в консерва по необясними за мен причини, ама това няма общо с вируса. Та в тия отдели в които буквално са гъз до гъз имаше болни но не се разпространи, т.е. или не се е разбрало, въпреки че май целия отдел беше пратен да си прави тест и да работи от вкъщи, или просто не е толкова заразно, което пък повдига друг въпрос, ако сред 50 нормални човека в толкова компактна среда не се е разпространил, как аджеба се разпространява толкова много навън ?

Чет Ное 12, 2020 3:31 pm
Профил
Аватар

Тони - жената вече беше със симптоми като се тества и излезе отрицателен. А в тия помещения ако са и основно млади хора - какво те учудва. Както казах трябва да се правят тестове за антитела, ама и те не са 100% сигурни. И те искат някакъв минимум за да покажат нещо. Явно е доста заразно - в нашия офис 150 кв.м. са не повече от 5 човека. Едната колежка ходи с маска постоянно и много се пази че тя пък с анемия, ама май и нея я хвана. А по принцип болни в офиса няма.

Чет Ное 12, 2020 3:40 pm
Профил ICQ

Е млади са да, то кой освен някой млад ще натъпче 50 човека гъз до гъз, 3 етажа пренаредихме да им осигурим място да с на един етаж всички и си стои празно а те се гъчкат като сардини в комсерва, така им било по приятно и удобно ....върви ги разбери. Ама мен друго ме учудва, същите тия хора, и то в по-рядък състав, щото те набъбнаха точно като почна пандемията, преди това бяха 20-на, и хем наполовина по малко, и един като кихне и всички грипясваха. Аз спрях да съдя по себе си явно на прасетата различно влияе :)

Чет Ное 12, 2020 4:16 pm
Профил
Аватар

Спомних си как в рок-бара (Бог да го прости!) младежта излизаше "да пуши" в коридора край тоалетната. Така не разбрах (не ми пукаше) дали е по навик или заради миризмата на "тестостерон", не на урина :)
ПС: Тогава нямаше гейски забрани за непушене във мъжки свърталища! :)

Чет Ное 12, 2020 4:24 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266 ... 403  Следваща