|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 11:15 pm
| Автор |
Съобщение |
|
TheWizard
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Коронавирус 2019
просто споменавам това кето ми е било интересно в мрежата...
_________________ main[-1u]={1};
|
| Вто Ное 17, 2020 3:47 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Значи има много голяма разлика между някакво полезно действие и лечебно действие. Когато се твърди, че содата или лимона не лекуват корона се има предвид, че при безразборната им употреба няма статистическа промяна. Същото е с витамините и с много други неща. Но това не означава, че витамините или содата изобщо не работят. Те си работят. Въпросът обаче, е че не работят универсално. Демек ако си мислиш, че като пиеш сода, витамин Д и т.н. ще ти се размине - да, ако организма ти има нужда конкретно от някой от тях, ще имаш полза. Но организмът ти е презадоволен, не само че няма да имаш полза, ами и може да си навредиш. Както се казва често - разликата между лекарство и отрова е в дозата.
Ако не можеш да определиш правилна доза на практика нямаш нищо... И всякакви обяснения как може да има полезно действие са безпредметни. За витамините вече има сравнително ясна картина кога и от кого и колко трябва да пие. За съжаление това изисква изследвания на конкретния пациент, а у нас такива почти не се правят. В най-добрия случай може да попаднеш на доктор, който може косвено да прецени... Но въпросът е, че непросветените като мен не могат. И по-добре да не си правим експерименти, защото нямаме толкова добра интуиция кое е безопасно и кое е опасно.
|
| Вто Ное 17, 2020 3:54 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
В интерес на истината содата каустик има далеч по-голяма сила, пък и не се оригваш до повръщане след нея Моите прабаби / дядовци обикновено са доживявали 100г., но това е било нормално тогава, пък и никой не е знаел на какво викат "хапче", а са ядяли от всичко! Дядо ми умря като най-възрастният в селото, но под 90г., но той е бил най-възрастният син. За другите не ми се говори. Най ни убиват повсеместната химия и стресът, "пандемията" е мижи да те лажем. Затова се старая колкото се може повече да си ги гледам в градинката, но съм далеееч от прадедите си. Пък който знае какво е "пащърнак" или "левурда" да си мръдне лявото... ухо! А в гръчко редовно обикаляха поляните да събират гюрлюци и тръни, само щото ги смятаха за полезни.
|
| Вто Ное 17, 2020 5:30 pm |
|
 |
|
nikolay.kolev
Ранг: Популярен
|
Колеги и аз съм в "играта" - хрема, кашлица, болки в гърдите, загуба на обоняние. Като цяло съм бил много по-зле и съм оживял но съм потресен от "здравеопазването" за пореден път! Тия боклуци горе които с поправките в законите и/или с мързела си и липсата на адекватно мислене съсипват здравето на хората и не им мигва окото. Силно се надявам и Вие господа да се заразите. Само, че тук проблема е че за тях винаги ще се намери начин, а за обикновени хора като мен които обаче са си плащали без закъснения здравните и осигоровки както и всички други данъци които потъват в техните джобове - нас кучета ни яли!
_________________ lz2com
|
| Вто Ное 17, 2020 7:55 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Тъкмо си мислех да питам дали има колеги тук, които са го хванали наскоро - в началото имаше няколко, все из чужбина бяха, ама скоро никой не се е хвалил. Оттогава помня за сухия горещ въздух, ама дано не ми се налага да го проверявам. Около мен доста хора последните дни "светват", ама тука направих лаб в болницата и доста тестове има. Явно това е - тестване на всички симптоми и проследяване на контактните - но второто не носи никакви приходи, даже напротив - та пак я правим наполовина. Колкото и да е гадно, сами сме си виновни че търпим да ни газят - ония си гледат рахата и не им пука че по форумите ги псуват. С две думи - заслужаваме си управниците...
Едит: мисля че за доста от витамините има достъпни изследвания. За витамин Д поне е така. Макар че незнам дали след измерването е лесно да се "изчисли" дозата за корекция, или ще иска "обратна връзка" през няколко месеца.
|
| Вто Ное 17, 2020 8:46 pm |
|
 |
|
nikolay.kolev
Ранг: Популярен
|
@gicho за жалост си прав, това робското мислене ще ни довърши. За витамин D знам, че става опасен при предозиране както почти всичко останало. Казвам го защото има хора които си мислят, че с количеството ще се оправи всичко но не е така.
_________________ lz2com
|
| Вто Ное 17, 2020 8:54 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
миро, лютата чорбица, ако я потърсиш ще намериш инфо, че влияе на цитокин IL-6  цитат: ... В някои случаи IL-6 действа като провъзпалителен цитокин, а в други случаи като инхибитор на други провъзпалителни цитокини ...
_________________ main[-1u]={1};
|
| Вто Ное 17, 2020 9:17 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Аз съм бе Текущ и потвърден с тест.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Ное 17, 2020 9:44 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Сигурно всички са вредни при предозиране, но Д-то май носи доста - при автоимунни заболявания много доктори (не в БГ) препоръчват конски дози Д - над 5000 IU. Ако се размине тая "ситуация" в близките години, ще си имаме обеца на ухото да живеем по-разумно и здравословно.
|
| Вто Ное 17, 2020 10:25 pm |
|
 |
|
nik
|
още?!? ти беше писал преди месеци... как тъй текущ?
|
| Вто Ное 17, 2020 10:34 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Преговарям материала 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Ное 17, 2020 10:42 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Днес имаме рекорден брой трупове, а даже не е новина. Според Бойко сега здравния министър трябвало да мисли за две неща - ваксини и избори. Явно за друго не може да се мисли. Здравният министър пък наредил на областните управители да си изберат по една чиста и една болница само за Ковид. Аз се дразня на Мангъра, ама тоя минисър е много по-голям дръвник. Предполагам Мангъра поне има представа какви болници има у нас. За софиянци ще кажа, че в областите има обикновено само ЕДНА голяма болница. Примерно в Добрич е само МБАЛ-а. Останалите болници са болници само на хартия. Но за тоя министър това са подробности.
|
| Вто Ное 17, 2020 11:18 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Тъй ще е, докато ни управляват хора, които на две магарета сламата не могат да разделят.
В канал 1 бяха поканили нек'ъв математик - Витанов, че и професор. И той говори, как сега на ден имало по 3К заразени, ама се очаквало до 10 дни броят да падне под 1К. Ами спрете да правите тестове и край с вируса.
В двадесет минутно предаване, тоя не го чух да изрече думата "процент".
|
| Вто Ное 17, 2020 11:31 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Миро, труповете сампо 70 на ден, просто събота и неделя не броят.
Иначе 100 средно дневно е съвсем реалистично за следващата седмица, предвид здравния статус на матриала и състоянието на здравеопазването.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Ное 18, 2020 1:57 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Ми не знам какво броят, ама вчера 150, днес 130... 100 за следващата седмица не ми изглеждат реалистично, а по-скоро оптимистично.
|
| Сря Ное 18, 2020 9:24 am |
|
|