Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019
Това, че повтаря се знаеше не от днес и вчера. Ама чак пък "бум".....

Китайците що не говорят за такъв бум?

Нед Ное 22, 2020 10:55 pm
Профил
Аватар

Айде, и колегата ми е позитивен, поне изглежда че се оправя.
Явно ще мине през всички възможни места.

Нед Ное 22, 2020 11:11 pm
Профил

Кои китайци да говорят, тия дето ги пращат в затворите ли :) Не можем да разчитаме на никаква информация от китай, това което казват живущи там и то с половин уста е че има болни ама не било като Януари каквото и да значи, това само по себе си е достатъчно да се тегли черта на каквато и да е информация идваща официални от Китай. По интересното е че в Тайван болните са доста малко, а в Корея имаше втора вълна и беше по-сериозно от първият път.

Пон Ное 23, 2020 3:27 am
Профил

ToHu написа:
Не можем да разчитаме на никаква информация от китай, това което казват живущи там и то с половин уста е че има болни ама не било като Януари каквото и да значи, това само по себе си е достатъчно да се тегли черта на каквато и да е информация идваща официални от Китай.

Тони, Тръмп загуби... приеми го ;-)
Стига с това "не може да разчиташ на никой, освен ако не говори нещо дето ти харесва". Или наистина не разчиташ на никой и казваш, че не се знае какво има в Китай. Или вярваш на тия с половин уста. Кое от двете е вярното? Не вярваш на никой, или все пак вярваш на някой?
То е ясно, че твърденията на тия с половин уста са толкова абсурдни, че трябва да спреш да вярваш на всички останали. Щото няма такова животно като "малко бременна" или "малко заразен". Или имаш зараза с всичките произтичащи последствия, или нямаш зараза. Има държави в които заразата върлува, има и такива в които е спряна. Но се сещам за такива дето хем да има зараза, хем да няма.

Пон Ное 23, 2020 1:48 pm
Профил
Аватар

Цитат:
... здравното министерство и РЗИ заявиха, че те не засичат дали даден пациент вече е попадал в системата или не ...

тия въобще знаят ли нещо?!
трима около мен са с очевиден ковид. никой не ги накара да си правят тестове, и съответно никой не си е правил (PCR)
от друга страна имаше и рядък случай на наборче, което изкара традиционна пневмония и не светна.
ако помните:
Цитат:
съветските болни - най здравите болни в света!

не знам дали да се вярва на китайци, но на нашите (статистики) определено не трябва. до там се добутаха, че дори и случайно да изтърват някоя истина, вече никой няма да им се върже.

Пон Ное 23, 2020 2:11 pm
Профил

и не само на статистики не може да се вярва
вече не знам за кой път поред чета едни и същи новини "починал след безкрайно препращане между болници" или "починал докато чака да го приемат" или чувам от познати - звъня на личния лекар от няколко седмици не си вдига телефона
преди не ги закачаха за лекарска небрежност щото не им стигат лекарите, ама сега и без това ги няма и се крият, направо да ги освобождават

Пон Ное 23, 2020 2:26 pm
Профил
Аватар

Фактите са ясни мисля - караме си типичната първа вълна с всичките и бонуси, така както я изкараха Италия, Испания, Белгия. Към това трябва да прибавим и лошия здравен статус на Ганьо, калпава здравна система и ръководство на държавата.

Дали можеше да я пропуснем тая вълна след като имахме лукса да сме предупредени? Не не можеше - толкоз си можем като племе, другите не успяха, чудеса явно не се случват, ще си го изстрадаме както си му е реда.

Мисля, че вече влизаме в плато на заразените, не за друго, а щото при това ниво на "мерките", толкоз му е капацитета на бациля. Съответно има да качим 200 умрели на ден, ама това е опашат процес. Накрая ще локнат държавата коги вече няма никакъв смисъл и вируса заглъхва от само себе си. Ама няма да сме българи ако не го направим.

Следващите драматизми ще са с ваксината. Просто такива истерии и интриги ще има, че...

Относно лекарите - не ги съдете. Те работят в условията, които вие сте им създали. Дето се вика - за толкоз пари - толкоз.

Пон Ное 23, 2020 2:31 pm
Профил ICQ

чакай малко, тия дето са ги препращали между болници, са ги препращали с двустранна бронхо пневмония, т.е. не са отказали работа щото им е малка заплатата, просто по средата на епидемия не могат да се сетят че двустранна пневмония на 35 годишен човек може да е корона
а тия дето се крият, те дефакто са повече диспечери от колкото лекари, хората ги търсят за направление, разбирам да го е страх да се среща с пациенти, ама съвсем да спре да си вдига телефона, и да се крие, щото били малко парите, айде сега, ми да напусне, що се води още на работа

Пон Ное 23, 2020 2:45 pm
Профил
Аватар

Както казах, лекарите, здравната система и т.н. са продукт на обществото. Това сме си изградили, това сърбаме.

Не случайно тъпите немци обраха де що има лекар от Източна Европа. Сега до всеки кихащ Ханс, седи един Иван и му мери температурата. А тука баща му на Иван мре по стълбите на "болницата". И да им се зъбите на лекарите и да ги псувате и да ги биете даже... все тая. За толкоз пари - толкоз. Това е положението.

Тука е така. Рекламации - на касата :)

Пон Ное 23, 2020 2:48 pm
Профил ICQ
Аватар

че мойто ЖиПи не си вдигаше телефона и когато нямаше и помен от корони...
пускам си изследвания, назначавам си хапче и му пращам мейл. след 2-3 дена ми отговаря - 'одобрявам, колега'

Прикачени файлове:
noinfo.jpg
noinfo.jpg [ 32.98 KiB | Прегледано 4542 пъти ]

Пон Ное 23, 2020 3:09 pm
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
че мойто ЖиПи не си вдигаше телефона и когато нямаше и помен от корони...
пускам си изследвания, назначавам си хапче и му пращам мейл. след 2-3 дена ми отговаря - 'одобрявам, колега'

Ето, значи вече ще звъним на теб! :D

Пон Ное 23, 2020 3:14 pm
Профил
Аватар

пожелавам ви да не ви се налага да ми се обаждате по този повод...
иначе - звънете :roll:

Пон Ное 23, 2020 3:29 pm
Профил
Аватар

Моя личния не го знам вдига ли си телефона - не съм му звънял от 5-6 години. Жената и децата се преместиха и само аз останах. Тяхната лична си изкара корона, заедно с мъжа си (работят на едно място) и си ходи вече на работа - това което може да направи обаче е : да даде болничен или бележка за градина/училище.

Пон Ное 23, 2020 3:30 pm
Профил ICQ
Аватар

Последния път, когато ходих при доктор за белодробни проблеми, беше докато бях в казармата.
Кучи студ и аз кашлям ужасно, а той ме слуша и ми вика - ей там е книгата отворена, прочети си какво ти има.

….така и не ми даде болничен. Познат, съотборник и съученик...майка ми беше учителка по математика... сигурно нещо ми е бил сърдит.

Пон Ное 23, 2020 4:07 pm
Профил

Министърът (по заръка на премиера), вече няколко месеца обяснява, че няма да има локдаун... Днес, обаче министърът се е престрашил да предложи на премиера, това което уж няма да има...
Премиерът пък обяснил, че той вече го е прекарал и сега трябвало да се гледа броя на оздравелите...

Сагата може би сега започва. Тепърва и двамата ще си сменят мненията на 360 градуса. Но както казва Цецо, локдоун ще има. Просто чакат да мине вируса ;-)

Пон Ное 23, 2020 7:17 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280 ... 403  Следваща