| Автор |
Съобщение |
|
Koleto
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Защо не пробваш с червен силикон за автомобилни гарнитури... Онзи ден си взех една тубичка някакъв EAGLESTAR High Temp Red RTV SILICONE. За около 15-на минути се вулканизира на въздух и пълна здравина получава след 24 часа... Пише, че издържа до 340 градуса... Седи доста пластичен след това и доста здраво хваща. Би трябвало да няма проблем с отделянето на киселина от него щото все пак е за гарнитури, а те са от гума и корк.. Беше някъде около 4 лв..
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Чет Юни 29, 2006 4:10 pm |
|
 |
|
velio
|
Пробвах с някъв червеникакво-кафяв силикон за гарнитури (300 градуса). Хваща здраво. Само че не е достатъчно як... Нанасянето е малък ужас...
Пробвахме с Poxypol прозрачен. Добре се нанася, оформя се. Добре хваща, здрав е, но като се загрее над 50-60 градуса се размеква и докъде ще стигне по-нагоре - не знам...
Ето всъщност за какво става дума
|
| Пон Юли 03, 2006 2:07 pm |
|
 |
|
velio
|
Текстолита нали го правят със смола някаква. Знаете ли каква е?
|
| Пон Юли 03, 2006 3:27 pm |
|
 |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
Текстолита не се ли прави от някакъв текстилен материал, който е импрегниран с бакелит?!? Доколкото си спомням май така беше.
|
| Пон Юли 03, 2006 3:53 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Текстолита да, но сега платките се правят от стъклотекстолит - стъклен плат и епоксидни смоли.
|
| Пон Юли 03, 2006 3:58 pm |
|
 |
|
Koleto
|
@ex-man
Това което го виждам на снимките е точно за тез двойнолепящите лепенки дето ги ползват за закрепване на телефонни и LAN розетки по стените... не се мъчи със силикони и други мазила. На доста места съм виждал такива проблеми решени с парченце от тез лепенки..
|
| Пон Юли 03, 2006 4:02 pm |
|
 |
|
velio
|
Двигателчето загрява доста. Не знам дали лепенка е удачно...
|
| Пон Юли 03, 2006 5:08 pm |
|
 |
|
Koleto
|
Ако лентовия седи както е на втората снимка той ще си държи лепенката... Дори и да загрява двигателя едва ли ще помръдне от мястото си... Нищо не ти коства да пробваш на една бройка... Но все си мисля, че няма да имаш грижи
|
| Пон Юли 03, 2006 5:18 pm |
|
 |
|
velio
|
Бах мааму. Ще стана специалист по епоксидни смоли...
Рових из сайта на Loctite. Май най-подходящо решение е Loctite Hysol 9492 A&B - двукомпонентна високотемпературна епоксидна смола (до 180 градуса, на практика има една и съща здравина до 100 градуса - поне според даташита).
"Технотрейд" твърдят че са дистрибутор на Loctite ... ( http://www.technotrade-bg.com)
|
| Вто Юли 04, 2006 11:03 am |
|
 |
|
Ники
Ранг: Почетен член
|
повечето смоли които съм виждал, при загряване омекват и наистина не са сигурни в това положение.
идва ми идея, както колегите, за двойно лепящите лепенки за розетки, само че да ползваш варианта с две лепенки, между които има по твърда лента и така дори да пробие лепенката от страната на спойките, ще трие в твърдата междинна лента а не в лентовия кабел, но все пак ще има свързаност и от двете страни.
|
| Вто Юли 04, 2006 2:27 pm |
|
 |
|
velio
|
Тъй е, омекват. Поксипол-а и той омекна.
Тоя локтайт точно това му е предимството - че не омеква поне до 100 градуса...
Само че нямаха такъв и си купихме 9496. До 150 градуса и втвърдява 8 часа  . Термопроводим. След като се забърка може да се бачка 2 часа с него...
Ще правим тестове утре и ще видим....
|
| Вто Юли 04, 2006 4:45 pm |
|
 |
|
asp
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Фев 22, 2006 6:27 pm Мнения: 376 Местоположение: plovdiv
|
локтайта са педали
да внимаваш ний купувахме ниско изпаряващо лепило от тях. Продават с изтекал срок на годност педалите зареждат цяла българия с тях. Не търпи рекламация. Било лепяло. А че е гаъсто като лайно от смок не им пука с квоп да го нанасям с маламашка ли? Както и да е.
Да имате едно на ум с локтайта те си мислят че щом лепи начи е ОК. Другите параметри не ги ебе. Иначе каталози те им са ноо научни. търговци.
|
| Вто Юли 04, 2006 10:35 pm |
|
 |
|
Koleto
|
И аз съм потърпевш от Loctite. Преди месец търсех някакво лепило специално за уплътнение на резбови съединиения. Отидох до Боила щото там им е представителството. Пробутаха ми това което търсех и ми зеха като нищо 30 лева. Докато излизах незнам що ми хрумна, но му погледнах срока на годност... беше изтекъл 1994 г.  Естествено се повърнах и им направих скандал. Те ме увериха, че това не било проблем... но за всеки случай ми препоръчаха друг модел САМО за 8 лева (добре че поне ми върнаха ресто) но и той беше с изтекъл срок на годност и ми казаха да пробвам и ако не работи да им се обадя... Мда... БГ реалност..
|
| Сря Юли 05, 2006 12:12 am |
|
 |
|
velio
|
Тъй, направихме тестове. Перфектно се получава. Смолата е твърда и се оказа че няма особен проблем. Много добре се оформя. Недостатък - приготвянето изисква някои умения, много цапано става докато се приготви. А като се приготви, трябва да се употреби. Освен това се чака цял ден докато втвърди достатъчно... Значително по-добре се държи при нагряване. На практика не се размеква докъм 60 градуса.
Извод - няма да стане със смола - не е технологично. Ще търсим лепенки...
ЕДИТ: пробвахме с обикновена двойнолепяща лепенка (дебелина към 1,5мм) дето закрепват разни закачалки и други простотии с тях - лепилото се размаза като го нагряхме до 60 градуса...
Гледам 3М имат разни интересни нещица откъм лепенки (130 - 200 градуса  , стъклотекстил, издръжлив на драскане, имат и промазан с тефлон и какво ли не още...) - някви идеи?
JoroS, това дето го ползвате какъв цвят има, щото може да се окаже полезно за друго (особено ако е евтино)...
|
| Пет Юли 07, 2006 7:31 pm |
|
 |
|
Koleto
|
ex-man
за 3М ще попитам в понеделник едни от дистрибуторите им тука и ще ти дам инфо
|
| Пет Юли 07, 2006 7:45 pm |
|
|