|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 7:00 pm
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Коронавирус 2019
вирусна е - заразените клетки които произвеждат вирусни - не произвеждат човешки, и след време умират т.е. ако клетките в белите дробове които служат за обмяна на кислород са прекалено много заразени, и в последствие умрат прекалено много наведнъж настъпва това задушаване за което говорят - нямаш достатъчно живи клетки за обмяна и нивото на кислород започва да пада при някои хора тоя процес не е толкова лавинообразен и оцеляват то дефакто толкова бързо става всичко че няма време да стане бактериална, обикновено бактериалните пневмонии стават след по-дълго време предържана обикновена пневмония
|
| Чет Яну 07, 2021 5:10 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
А защо тогава се оправят с антибиотик и той е основния елемент на лечението?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Яну 07, 2021 5:28 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
мързи ме да пиша
проблема е че вируса "омагьосва" обратната връзка - цитокините и имунната система е със забавена реакция, знае че нещо не е наред ( температура ) но явно не го открива къде е точно ...и след време умират... по-точно ги убиват Т клетките, самата заразена клетка се само маркира, развява байряк, че е заразена и Т клетките я намират и бой по кратуната тук някъде Б клетките започват брут форс мутация за намиране на антитела ... ама иска време ден два три.... изпуснат е щото "няма" профилактика за лекия стадии има но....
умрелите клетки (в алвеолите) нарушават CO2 / O2 процеса ( задъхване ), водорода H+ се увеличава в кръвта - ацидоза (болки в мускули и стави) алвеолите колапсват и са пълни с течност - пневмония (причинена от вирус, в последсвие и от бактерии заради тъпите цитокини) и става едно мазало....
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Яну 07, 2021 5:33 pm |
|
 |
|
nik
|
по принцип антибиотиците ги изписват профилактично на тежките случаи (не само за корона, дори и след някаква операция) за да предотвратят бактериална инфекция но може да има и някакво друго влияние, не върху самия вирус а върхо способността на организма да се справя и аз съм се чудил на тая дилема - от едната страна казват антибиотиците са само за бактерии, не за вируси от другата страна - пих антибиотик и оздравях
|
| Чет Яну 07, 2021 5:41 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
хух ... Цецо прочетох, че написа Ремдесивир дето е камара пари изпуснал съм една колконка  RdRP ( съкращение RNA-dependent RNA polymerase ) но колонката ми с протеазите (3CL Pro / PL Pro) препокриват и RdRP Теафлавин, Кемпферол, Кверцетин - Рутин, Куркумин.... пример за сравнение с Ремдесивир
|
| Чет Яну 07, 2021 10:52 pm |
|
 |
|
AA
Ранг: Популярен
|
И аз си минах реда миналия месец. Три дена 37.2-37.3 . Положителен антигенен тест, потвърден от скенер на белия дроб. Самоизолация. Витамини, цинк, селен, аспирин протект, фамотидин, парацетамол, кверцитин, вибрамицин ( сменен с таваник(левофлоксацин)). Нямах кашлица, задух, болки в мускули и стави - само температура малко над 37. Сатурацията беше 95, 96, 97, понякога 98. На десетия ден температурата падна малко под 37 - викам си минах метър. Обаче на дванадестия - пак 37.5. Контролния преглед, рентгеновата снимка и кръвните изследвания показаха двустранна пневмония (бактериална ако не се лъжа)- за щастие недостигнала критични нива. Продължавах да не кашлям, нямах задух, сатурацията беше нормална. Още една седмица на инжекции трцев и антибиотик азитрокс. След втората инжекция температурата спадна. Новия преглед показа че пневмонията е затихнала - имаше някакъв бронхит за долекуване. Освен всичко друго по време на пневмонията кръвното ми скачаше до 155-100 а пулса до 90-100. Прегледа при кардиолог показа че сърцето не е увредено - сега нещата се нормализират (принципно пия хапчета за кръвно). Личната лекарка препоръча поне още месец да не се претоварвам, остатъците от пневмонията ще се чистят поне 30-40 дни че и повече. Познавам хора с тежко изкарана инфекция но без пневмония - при мене наобратно. Както ми казах още след теста - за всеки организъм е различно. Като цяло - един месец хвърлен в коша. Надявам се да няма вече усложнения. Теста за антитела показа че имам.
|
| Пет Яну 08, 2021 9:44 am |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Аз също си минах реда, но много леко. Първо жената го изкара - имаше 2-3 дена температура и обща отпадналост, 3-4 дена по късно загуби обоняние. Когато тя вдигна температура, мен цяла нощ ме боля главата, та реших че това е била реакцията при мен, но май е било замо съвпадение, защото около месец след нея вдигнах температура и я държах около ден, това придружено с болки в главата. На другия ден нищо ми нямаше, но няколко дни след това имах леки мускулни болки като от мускулна треска в гърба. След още 2-3 дни изгубих обоняние. Та това е, незнам дали и колко време съм разпространявал заразата и дали съм я предал на някой, като цяло съм предупредил всички хора с които съм имал контакт по онова време, но никой не се оплаква за сега да го е хванал. На практика бях леко болнав само един ден. Това обаче в дългосрочен план май не е много добре, защото уж колкото по леко го изкараш толкова по малко анти тела имаш...
|
| Пет Яну 08, 2021 10:48 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Да. Като екстраполираме тая теза - тия дето са умрели, са имали най-много антитела. Едни хора ги разпори буквално, едвам оцеляха - антитела почти на границата има-няма. Други го караха на крак, а са с антитела като за дарители. Според мен ако има зависимост е точно - тия дето го карат най-леко, са с най-добре работеща имунна система. А броя антитела е нещо относително и май никой не може да хване зависимостта за момента. Нито пък са маркер за качеството на някаква "бъдеща защита".
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Яну 08, 2021 11:01 am |
|
 |
|
TheWizard
|
в тая имунология е такава какфония, че едва ли има дори статистика как се връзват антителата и болежките температурата е флаг, че нещо не е наред, обаче цитокинните проблеми може би забавят имунните клетки
тея дето са го прекарали що не пишете кво пихте
|
| Пет Яну 08, 2021 11:25 am |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Аз нищо не пих, просто защото нямаше нужда. Няколко дена след това вместо аспирин защото нямах изпих един упсарин с изтекал срок, щото не ми се ходеше до аптеката. Това с идеята уж да разреди кръвта ако съм направил някакви съсиреци... и това беше. Към момента си спортувам активно...
|
| Пет Яну 08, 2021 11:46 am |
|
 |
|
AA
Ранг: Популярен
|
При мене имаше още нещо, което може би е интересно. Колкото и да бях изолиран, жилището е малко, сервизните помещения - едни. Жена ми за щастие не се зарази. Тя е рискова - с диабет и хипертония, пуши цигари като печка. Не сме първа младост - около 55г. сме. Предния ден преди първите ми симптоми бяхме на погребението на едно прасе. Бях в сравнително близък контакт с 5-6 човека - вярно на открито. Но после пък откарахме 2-3 часа на маса на закрито на 50 см. един от друг. Никой не се зарази, а дядото и бабата са на 75-80 и са рискови. Така че и заразяването е нещо, в което май няма правила.
|
| Пет Яну 08, 2021 4:13 pm |
|
 |
|
nik
|
е това не го разбирам, как така пневмония без кашлица?!? да не би тая гадина да поразява рецепторите предизвикващи кашлица също като вкусовите рецептори?
|
| Пет Яну 08, 2021 4:37 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
|
| Пет Яну 08, 2021 7:03 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Днес си взех кръвното изследване (по план) и разните му левкоцити над нормата - това да не е признак? Щото не се чувствам по=болен от обикновеното.
|
| Пет Яну 08, 2021 7:24 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
а като развитие изглеждало така
|