Отговори на тема  [ 428 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 29  Следваща
Весели, безумни и куриозни DIY проекти 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Весели, безумни и куриозни DIY проекти
Аз по принцип като видя нещо с rPi го подминавам директно, обаче това е изключение: https://imgur.com/a/BkcIFII
Нивото на (механичен) дизайн което тоя е вкарал е страшно високо. Един от най-добрите билдове който съм виждал

Вто Яну 12, 2021 10:38 pm
Профил

това е правено с 3Д принтер, нали?

Едит: сега прочетох, че е с PLA

Вто Яну 12, 2021 10:48 pm
Профил

Затова си трябва 3Д принтер, аз напоследък съм силно демотивиран да си правя квото и да е, като нямам собствен принтер да си му направя обличането както на мен ми харесва. Този със сигурност се е справил блестящо. Ама си има принтер...

Вто Яну 12, 2021 10:56 pm
Профил

Ами ... и да и не, сега верно с 3д принтер имаш много опции но с повечето FMD нещата са малко или много мъка. Аз има от години но никога не го бях използвал сериозно защото просто резултата е много компромисен, използвал съм го за прототипи с цел визуализация, и разни приспособления. С FDM реална рбаота трудно се върши, особенно ако търсиш финиш. Възможно е но е много трудоемко.
Сега от както взел SLA е съвсем друга работа, но така или иначе много неща могат да с епакетират и без да имаш 3д принтер. Има купища стандартни кутии, а има и много други алтернативи. като комбинираш вакуумно формовани детайли, детайли на CNC рутер и шийт метал и получаваш много голяма свобода и много възможности. За всяко от тия има фирми подизпълнители и нещата стават, въпрос на желание. Естествено до голяма степен нещата са в ръцете на този който ги проектира, ако не познаваш тези процеси и не знаеш възможностите им логично е да не се получават нещата.
Евтини SLA не съм пробвал, но гледайки видеа в тубата мисля че не си струва много. Да не го урчасам, ама последните няколко дни печатам на тоя форм 2 дето го взех, и е много стрийм лайн, пускам и забравям. Отначало го мислех, гледах да няма миспринт, ама за сега всичко върви гладко, детайлите излизат доста добри, да спестиш 5-600$ и да вземеш нещо дето ще ти къса нервите не си струва. Аз го взех разбира се втора ръка, риск винаги има, първо не тръгваше но се оказа дребен проблем от транспорта, а иначе те какво излиза и то на ниски резолюции без почти никаква дообработка :

Прикачени файлове:
DSC_0018 (1).JPG
DSC_0018 (1).JPG [ 3.24 MiB | Прегледано 3367 пъти ]
DSC_2291.JPG
DSC_2291.JPG [ 328.63 KiB | Прегледано 3367 пъти ]
Сря Яну 13, 2021 10:18 pm
Профил

Спря ми тока , тоя руснак... :)
https://www.youtube.com/watch?v=T0VdSq7mMM0

Сря Яну 13, 2021 11:01 pm
Профил ICQ

Самото видео вдига цената на прототипа главоломно. Има много колекционери, които с радост биха наддавали за тази запалка. Преди 7-8 години попаднах на проект за мп3 плейър, с DIY електроника вътре, а фасадата беше приказно творение на изкуството - дървена, с дърворезба, а оцветяването спираше дъха (не помня как го направи, но ползваше различни техники, включително и обгаряне накрая). Изгубих го нейде линка, ама съм сигурен, че си е намерило и купувач.
Във всеки у нас спи нещо колекционерско.

Сря Яну 13, 2021 11:13 pm
Профил

Кефя му се на въображението и как стъпка по стъпка прави тая джаджа. Май бая опит стои зад тия дялканици...

Сря Яну 13, 2021 11:19 pm
Профил ICQ

Да този си го бива, търпение му е майката, всеки по-сръчен може да се справи, стига да има търпението, аз го нямам.
Правя тука разни дървени, ама току мина нейде на пряко .. те това го правих преди месец, два .. ама ме домързя да го занеса на големия шлайф да го изглади и го минах с рендето, стана равнина добре, обаче имаше малко дефекти в някои от дъските и трябваше да се свалят около 2 мм, а за толкова с рендето нямах нерви :) Отделно при едното фрезоване от много бързане малко наклоних фрезата и вкопа лека дъгичка, хем преди това 2 пъти го минавах и все си мислех тук няма да го бързам да не вкопая фрезера ... :)

Прикачени файлове:
DSC_2224 (1).JPG
DSC_2224 (1).JPG [ 1.61 MiB | Прегледано 3340 пъти ]
Чет Яну 14, 2021 1:08 am
Профил

Тони , кръга в средата се върти? Как 'лагерува' ?

Чет Яну 14, 2021 5:37 pm
Профил ICQ

Това е за пица, нали?

Чет Яну 14, 2021 9:57 pm
Профил

Да върти се, лагерува на те това : https://www.amazon.com/gp/product/B07D8 ... UTF8&psc=1
Въртящата се част е 36", а лагера го взех 20". Не бях виждал че имат лагери точно за такива маси и първо мислех да използвам мебелн лагер, но те повечето с с по-голяма височина и съко се бях зачудил когато видях че си имат точно за такива маси лагери. Отдолу съм го вкопал, сглобката стана доста точна и лятото нямаше нужда дори от винтове, влизаше със стегнатост лагера. Тука по нова година като я вдигах забелязах че стегнатостта е изчезнала, най-вероянто дървото се е свило та сложих и 2 винта.

Желев, не е за пица, тука му казват lazy su, доста е удобно. Тая маса е за 8 човека, много е неудобно без такава въртележка, като сложиш няколко плата, купи със сосове и т.н. и започва едно пренасяне, предаване .. от години се каня ама нали все не се задържах. От както я сложих всички са много доволни, и наистина доста по-удобно е.

Прикачени файлове:
DSC_2222.JPG
DSC_2222.JPG [ 787.14 KiB | Прегледано 3235 пъти ]
Чет Яну 14, 2021 10:41 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
.... Тая маса е за 8 човека, много е неудобно без такава въртележка, като сложиш няколко плата, купи със сосове и т.н. и започва едно пренасяне, предаване .......

Вий само сосове ли ядете, бре? Осем човека! :)

PS В средата на тясната ни кухня има по-голяма маса (елипсовидна), разтегаема на всичко отгоре, пък на нея рядко се хранят повече от двама човека. Дайте идея как да убедя жената да я разкараме!

Пет Яну 15, 2021 12:35 am
Профил

ToHu написа:
Желев, не е за пица, тука му казват lazy su, доста е удобно.

Преди 10 години го видях това за първи път в Икеа и до ден днешен си мислех, че е за пица. Големината му беше горе долу колкото това. И струваше нищо... Що не си купи от Икеа?

Пет Яну 15, 2021 12:39 am
Профил

Ами първо това е масив, 36" са почти метър, 92 см такива в Икея мисля че няма, поне тук няма, то аз не мисля че в нашето село има и Икея. Такъв размер тук са популярни стъклени, масив като това, с този размер от такъв материал отива 2-3 хил $, но то и това не е най-важното, обичам да си дърводелствам. То и за тая маса материала ми беше 400$ близо, бялото е клен, тъмното е орех, остана ми малко ама още не съм измислил какво друго да направя. Покрай нова година правих едни сгъваеми масички, то по правилно е да се каже сгъваеми плотове може би, и тях ги правих масив, просто друго си изглежда.
А иначе Бонго, ами не ядем само сосове, ако питаш мен аз съм ОК само с месо но другит ене са като мен, има поне по една салата, някакви разядки .. .от няколко месеца на сам поне веднъж седмично правя такоси, купичка с със винско, купичка с телшко, купичка с език или наденичка ако има, купичка с гуакамоле, друга със салса, а ако не ме домързи отделно гуакамоле и салса по-люти, мексиканско сирене и ... абе трупат си се, това например без тази въртящата е наказание. А за разтягане и тя се разтяга, ама и така е ОК тя е 2.50 някъде в диаметър, 8 човека се събират идеално.

Пет Яну 15, 2021 2:19 am
Профил
Аватар

Интересен проект... Язък че с дърводелството съм много на Вие, иначе бих се пробвал да го направя и аз
https://www.instructables.com/Invisibility-Shield/

Пет Яну 22, 2021 5:29 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 428 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 29  Следваща