Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Ауди А6 2005 година - Dashboard 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Извинявам се за ОФФФФФтопика... Ама... тва си е чиста проба измама... Да помагате на гадните търгаши да си продават боклуците на наивни хорица.. Едва ли е останал некой който да повярва , че има кола в БГ която се продава и да не и е пипан километража... Ама вас пък не мога да ви разбера... То верно, че за пари некои са готови айде да не казвам кво да направят... Ама тва пък не съм го очаквал сериозни хора кат вас - да се занимават с кокошкарски историй... :?

Чет Юли 06, 2006 7:31 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Сори че сме те разочаровали ама това е картинката в BG.
Намери нещо сериозно за бачкане като смяташ че сериозни хора трябва да работят сериозна работа. Добре че са ми един 2 километража и един 2 касетофона за разкодиране на месец че да закърпвам положението с парите някак :)
А и работата е и за спорта. Интересно е.

Чет Юли 06, 2006 7:42 pm
Профил
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Коле, поне наркотици не предлагаме ... а удоволствието да разбиеш някой нов километраж е голямо. Дай идея какво да направим за да оставим тези "глупости"!?

Чет Юли 06, 2006 8:26 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Koleto: Никола е абсолютно прав.

Убедил съм с се , че в Б-я за един пост, ако се състезават:

- доказан специалист в областа* (опит , препоръки)
и
- недоказан , но с познат

шансовете са 2:1 за вторият.

Разбира се това , че вторият не се е доказал още и че има познат не означава , че не може да свърши работата, но факта си е факт. Така че доказани специалисти хващат някаква работа, защото трябва да се живее. Мислиш ли, че не искат да работят нещо по-интересно и творческо.

Но поне (@fuser) не продават наркотици и не убиват. И да - не е хубаво, но това е положението.

* - говоря за технологиите/електроника/механика

Чет Юли 06, 2006 10:01 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Ей, the_real_maniac , направо ме кефиш отвсякъде с този начин на изразяване :wink: , с всички тия точки, звездички запетайки и т.н. и т.н. Съвсем сериозно говоря , не се майтапя :lol: :lol: Как го правиш?

Чет Юли 06, 2006 11:06 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
offtoipc: отвътре ми идва :lol:

Чет Юли 06, 2006 11:39 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
offtopic: отвътре ми идва :lol:

Чет Юли 06, 2006 11:40 pm
Профил ICQ

Мнение 
Малко офтопик...
Моя автомобил е ФИАТ Мареа 1.9 JTD и до колкото успях да намеря информация за промяна на километража се изисква програмиране на процесора (мисля, че не е с отделен еепром).

Какъв ми е проблема... когато закупих колата (произведена в края на 1999-та година), тя показваше около 138 000 км (електронен километраж), но в един голям и известен сервиз, когато правих диагностика на автомобила, ми заявиха, че колата е на 213 000 км... не, че не знам, че тези манипулации се правят в цял свят и не само в БГ, но ме подразни това, че са го направили некадърно (само да показва инфото на LCD-то), а пък аз не съм проверил първоначално където трябва, и респективно не съм разбрал на време, че има разминаване..
Самата кола е с цифровa индикация както споменах и очевидно с отделена памет за LCD-то, а в същото време някъде на ECU-то се пази истинската информация... - не разбирам особено много и това са само мои догадки, но на цифровия дисплей показва едно, а очевидно на друго място се съхранява "истинската" информацията.

Може ли някой да ме посъветва какво мога да направя, че поне да изравня двете стойности, тъй като това /евентуално/ ще ми създаде проблем когато реша да продам колата :roll: ?
Не, че съм се забързал... но ми е любопитно как става това.. или поне къде мога да открия повече за моя автомобил (когато търсих си загубих страшно много време.. и така не успях да откиря нищо конкретно, освен догатки на други "потребители"). Между другото и на друго място съм писъл, че съм начинаещ в електорниката, така, че не се сърдете ако нещо ви звучи глупаво и не на мястото :wink: Пиша тук, тъй като очевидно сте на ясно ;)

http://www.dashboardprogramming.com/odo ... iat_21.php е до колкото виждам за въпросния "DIGA Consult"
http://www.diga-soft.de/odometer-software.php - тук са посочили следното за FIAT Marea:

Cluster Method 12U
MM3S processor X
C(QAF/OPT) processor X
P(68H) processor X

На друг сайт: http://www.dataspecial.com/odometer.htm пише друго:
FIAT MAREA 93C56 Eeprom

Някой ще го "преведе" ли на по-прост език? :oops:

Пет Юли 07, 2006 4:13 am
Профил

Мнение 
наистина има огромна вероятност да ги записват и на друго място. В момента съм малко далече от офиса ми и ми е трудно да ти дам точен отговор точно за Фиата - щото почти не са идвали такива при мен. Например BMW след деведесет и незнам си коя година си пазят километрите на 3 места, а дори ги записват в ключа за запалване. Мерцедес пък ги записват в блока за управление на ключа и ако има разлики в двете показания - таблото автоматично приема километрите записани в блока за управление на колюча за палене. Има куп разновидности за запис на километрите, а за да ти помогне някой от форума си мисля, че най-малко трябва да свалиш таблото, да му видиш процесора или паметта и да ни ги кажеш а дори ако можеш да ги изчетеш - ще е супер

Пет Юли 07, 2006 6:59 am
Профил
Аватар

Мнение 
Тия дни нйамам много достъоп до инет...
Колко километра искасх да показва.?
Най-добрия начин е като записхесх еепрома.
Преез диагностиката има голяма вероятност да го прецакаш таблото. А и може би ще ти трябва паролата за достъп.

Пет Юли 07, 2006 9:20 am
Профил

Мнение 
Логично искам по-малката стойност (тази която е на LCD дисплея) :wink:
Тези дни може да сваля таблото.. и без това трябва да му сменя една изгоряла индикация (крушка/светодиодче) и ще се опитам да намеря нужната информация, макар, че имам съмнения, че това което трябва да се пипне е нещо по ECU блока, което не съм сигурен, че е възможно (т.е. безопасно).

Пет Юли 07, 2006 3:39 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
като стана дума за табла някои да е отварял дигитално на голф 2 . защотот моя кил. показва 247 000 ама колко са не е сигурно, понеже колата е само от 87 год. :)))

Съб Юли 08, 2006 11:53 am
Профил ICQ

Мнение 
syrax написа:
като стана дума за табла някои да е отварял дигитално на голф 2 . защотот моя кил. показва 247 000 ама колко са не е сигурно, понеже колата е само от 87 год. :)))

:roll: Наистина невероятно :roll: Моята кола е произведена в края на 99-та и първа регистрация е януари 2000-та година и е на около 215 000.. просто не ми се мисли как се смята :roll:
Само си спомням, че съм чел, че при теб трябва да може да се смени изключително лесно..

Съб Юли 08, 2006 2:18 pm
Профил
Аватар

Мнение 
аз имам малко инфо за DIGIFIZ ама там няма нито схеми , нищо и проца от една картинка ми се видя че е на teksas instruments ама не сам много сигурен , а и както тия километражи държат до 300.000 кв. ......... и без това сам решил да ребилдвам цялата кола :)) така че ще сам благодарен за инфо

Съб Юли 08, 2006 2:26 pm
Профил ICQ

Мнение 
Koleto написа:
Извинявам се за ОФФФФФтопика... Ама... тва си е чиста проба измама...

Чак сега имам възможност да отговоря на тоя пост.
Принципно си прав и аз като клиент се дразня на тея неща, но когато си купувах автомобила не ме интересуваше на колко км е колата, а в какво състояние е двигател, ходова част и всички важни компоненти. Правиха и "пълна" диагностика и всичко важно по един автомобил беше в отлично състояние, без отклонения, чак се очудиха в сервиза...
Сега ако обърнем нещата от другата страна, т.е. от страната на продавача, ще забележим, че имаме 2 типа клиенти: такива които смятат, че километража показва вярна стойност за изминатите километри и такива които знаят, че километрите се манипулират и, че няма коли на 10 години които са изминали например 80-100 хил.км.
В първия случай (за клиенти които се доверяват на километража) като видят кола на 200 000 км и веднага ще си тръгнат с обяснението: "има по-евтини автомобили на 100к км... за какво ми е твоята барака" (върви му обяснявай, че твоя автомобил е в много по-добро състояние отколкото много "нови" автомобили на по 90 хил. км ;)
Втория тип клиенти, тези които са на ясно, че километражите се превъртат: Като видят колата ти, че е на 200к км ще се опулят 8O и ще си кажат "мамооууу щом тая кола показва 200 хил. км... на колко ли е била преди да я превъртят... сигурно от това кола вече не става..."
И такава картинка се получава, че един търговец ако е честен няма да може да си продаде стоката. Принципно съм чел, че нормално за 1 година европейците правят поне 25-30к км на година (разни служебни коли, таксита и т.н... там картинката е много по-страшна). Така в най-добрия случай една кола на 10 години не може да е под 250 000 км.

Съб Юли 08, 2006 2:30 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща