Отговори на тема  [ 136 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща
Камери за коли 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: Камери за коли
И аз се оглеждам за такова нещо с камера за обратно виждане , ама все не ми се иска и в огледалото да имам андроид :) .
Все се чудя тези дето са хем огледала хем ЛЦД дали са удачни .. на първо четене като че ли са доста големи и пречат на сенниците (поне на мойта тойота де)

Пет Апр 22, 2016 4:19 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог

Не знам- само си ги гледах. Поръчах си една мъничка, че да я ползвам и за други неща, но се забави доставката нещо...

Нед Апр 24, 2016 12:32 am
Профил WWW

Да повдигна малко темата............

https://www.24chasa.bg/novini/article/9484663

Препоръчайте нещо читаво, на разумна цена (до около 300 лв.)

Примерно: https://www.technopolis.bg/bg/Videoregi ... S/p/575516

Техническите характеристики, са ясни. Интересуват ме лични впечатления.

Пет Фев 05, 2021 2:43 pm
Профил
Аватар

А има ли такива за всички ъгли, със синхронизация - предно, задно стъкло и примерно две задни врати...Голям купон ще настане. Четири камери, една карта.

Пет Фев 05, 2021 3:15 pm
Профил
Аватар

Върху колата на Google! :)

Пет Фев 05, 2021 6:27 pm
Профил
Аватар

нещо, някакво, такова ;)

Пет Фев 05, 2021 7:08 pm
Профил
Аватар

lcr написа:

Имам подобна камера, та мога да споделя следното:
1. Не купувай такава камера онлайн. Иди в магазина и поискай да я пробваш. Моята се оказа, че е със скапан акумулатор. Сигурно може да работи и без него, но трябва да спреш ръчно записа преди да изключиш двигателя.
2. Много от тези камери са широкоъгълни, което изглежда плюс, но при 30 кадъра в секунда и HD резолюция детайлите се губят - стоя си на прелез със спуснати бариери и един юнак отсреща смело заобикаля бариерите. Прибирам се, свалям и разглеждам записа на лаптопа (17'') - ами така и не можах да разпозная номера.
3. Дисплеят на камерата е излишен и само я оскъпява - с този размер никакви детайли не се виждат.
4. Има задна камера, която се свързва с кабел и съединител към рекордера, но захранването е по отделни жици, което значи, че трябва да намериш къде да я свържеш и в крайна сметка имаш размотаващи се из купето кабели. Вече не я използвам, та ако искаш мога да ти я дам да си поиграеш с нея, пък после ти си решавай какво да купуваш.
За задна си купих ТАЗИ, но още не съм я монтирал. Може би е по-добро решение с няколко такива.
За отпред използвам смартфон, койте е без сим и се използва за навигация, USB-дисплей и други подочни приложения.

Пет Фев 05, 2021 7:39 pm
Профил
Аватар

lcr написа:

От 4 изпратени видеа до момента имам само 1 положителен резултат.

Пет Фев 05, 2021 8:54 pm
Профил

Desert Leo написа:
Имам подобна камера, та мога да споделя следното:
1. Не купувай такава камера онлайн. Иди в магазина и поискай да я пробваш. Моята се оказа, че е със скапан акумулатор. Сигурно може да работи и без него, но трябва да спреш ръчно записа преди да изключиш двигателя.
2. Много от тези камери са широкоъгълни, което изглежда плюс, но при 30 кадъра в секунда и HD резолюция детайлите се губят - стоя си на прелез със спуснати бариери и един юнак отсреща смело заобикаля бариерите. Прибирам се, свалям и разглеждам записа на лаптопа (17'') - ами така и не можах да разпозная номера.
3. Дисплеят на камерата е излишен и само я оскъпява - с този размер никакви детайли не се виждат.
4. Има задна камера, която се свързва с кабел и съединител към рекордера, но захранването е по отделни жици, което значи, че трябва да намериш къде да я свържеш и в крайна сметка имаш размотаващи се из купето кабели. Вече не я използвам, та ако искаш мога да ти я дам да си поиграеш с нея, пък после ти си решавай какво да купуваш.
За задна си купих ТАЗИ, но още не съм я монтирал. Може би е по-добро решение с няколко такива.
За отпред използвам смартфон, койте е без сим и се използва за навигация, USB-дисплей и други подочни приложения.

Благодаря за споделеното. След такова описание, няма смисъл да я тествам. :)
Задна, не мисля да ползвам.

Пет Фев 05, 2021 8:59 pm
Профил

Реконструктор написа:
От 4 изпратени видеа до момента имам само 1 положителен резултат.

25% са си постижение за нашата действителност. :D А и не търся камера основно заради това.

Пет Фев 05, 2021 9:02 pm
Профил
Аватар

Аз имам тази https://www.rovedashcam.com/products/ro ... ar-dashcam
Настроил съм я на FHD при 60 кадъра в секунда. Записа е много мазен и дори на тъмно качеството е добро. На карта 64МВ запазва около една седмица история.
Периодично пускат промоции в Амазон на прилична цена. Аз съм я купил 2018 за 65 паунда. Пуска се и се спира сама при контакт. Има акумулатор който за това време не е мръднал но аз не ползвам функцията да стартира автоматичен запис при задействане на шок сензора.
Камерата се продава и от други търговци под друга марка естествено с различен софтуер. Моята има аналогов TV изход който в други фърмуери става втори видео вход за задна камера.
Тествах го - работи но върнах оригиналния софтуер защото има най-добро качество на запис.
До сега съм успял да заснема 2 случаийни леки инцидента около мен но не съм си играл да ги запазвам. Ако почвам да вадя заснети нарушения сигурно ще имам по 5 на ден.

Пет Фев 05, 2021 9:30 pm
Профил
Аватар

ilkor написа:
Аз имам тази https://www.rovedashcam.com/products/ro ... ar-dashcam
Настроил съм я на FHD при 60 кадъра в секунда. Записа е много мазен и дори на тъмно качеството е добро. На карта 64МВ запазва около една седмица история.
Периодично пускат промоции в Амазон на прилична цена. Аз съм я купил 2018 за 65 паунда. Пуска се и се спира сама при контакт. Има акумулатор който за това време не е мръднал но аз не ползвам функцията да стартира автоматичен запис при задействане на шок сензора.
Камерата се продава и от други търговци под друга марка естествено с различен софтуер. Моята има аналогов TV изход който в други фърмуери става втори видео вход за задна камера.
Тествах го - работи но върнах оригиналния софтуер защото има най-добро качество на запис.
До сега съм успял да заснема 2 случаийни леки инцидента около мен но не съм си играл да ги запазвам. Ако почвам да вадя заснети нарушения сигурно ще имам по 5 на ден.

Това на рекламното видео наистина ли е качеството на тъмно? :? Ако не те затруднява, би ли качил едно вечерно клипче, снимано от тебе?
Иначе груби нарушения и опасното шофиране задължително трябва да се наказва. В Русия имаше доста сериозен ефект.

Пет Фев 05, 2021 10:02 pm
Профил

ilkor написа:
...На карта 64МВ запазва около една седмица история...

Впечатляващ компресия има твоята :D

Преди време издивах за себе си нещо и се спрях последно на xiaomi mai70 pro. Мисля, че е само 30 fps, но пък от към резолюция го докарва. Гледал съм разни видеа снимани с такъв регистратор и ми допаднаха. Няколко пъти гледах от fullhd регистратор (не помня марката, само че е купуван от технополис) видеа и беше изключително трудно да се разчетат номерата на колите.

Пет Фев 05, 2021 10:11 pm
Профил

michev написа:
ilkor написа:
...На карта 64МВ запазва около една седмица история...

Впечатляващ компресия има твоята :D

Преди време издивах за себе си нещо и се спрях последно на xiaomi mai70 pro. Мисля, че е само 30 fps, но пък от към резолюция го докарва. Гледал съм разни видеа снимани с такъв регистратор и ми допаднаха. Няколко пъти гледах от fullhd регистратор (не помня марката, само че е купуван от технополис) видеа и беше изключително трудно да се разчетат номерата на колите.

Че Технополис някога внасяли ли са нещо различно от боклук?

Пет Фев 05, 2021 10:16 pm
Профил

Да, тази, която посочва Илко ми изглежда обещаващо и е на добра цена.

Реконструктор написа:
Ако не те затруднява, би ли качил едно вечерно клипче, снимано от тебе?
Иначе груби нарушения и опасното шофиране задължително трябва да се наказва. В Русия имаше доста сериозен ефект.

+1

Пет Фев 05, 2021 10:18 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 136 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща