Remote Control с минимално тегло
Имам един самолет - "Пионер" от едно-времешните хоби кръжоци - господина по Труд и Техника ми го подари, малко е на части, но не е проблема да се сглоби...
Искам да му направя дистанционно управление, по възможност с колкото се може по-малко елементи и да са SMD, тепърва започвам да се занимавам с дреболии... Какво можете да ми препоръчате? Нужно ми е да изпълнява поне 5 команди - 2-те за контролиране на вертикалния стабилизатор, 2 за хоризонталния и 1 за пускане и спиране на двигатела. Ако има на пазара някакъв по-дребен чип приемник, може би ще имам възможността да го намеря или да направя поръчка да ми го докарат. Нямам претенции за размера на дистанционното

Важното пренмата част да е по-дребна...
И малко странични въпроси относно останалата част от самолета - литиево-полимерните батерии достатъчно леки ли са? Има ли по-леки мотори от тея дето слагат за вибрация в телефоните или по-добър начин за управление на механизма на стабилизаторите, или моторчетата дето споменах са добре? И още нещо - тези готовите управления дето съм виждал са по 500+ гущера...
Благодаря предварително за отеленото време за темата, понеже знам че ще има доооста да се поспори кое е по-добре и защо...