Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
Grubi написа:
как точно я дишаш ракията - да не си справиш смески за инхалатор/небюлайзър? т.е. нещо като в руските дискотеки...

Е как да е - както се прави греяна ракия - на котлона и дишам парите отгоре на канчето. Първо през носа (там е особенно гадно), после и през устата - като келеш с цигара - поемаш колкото можеш и задържаш дъх, докат ти изкочат очите :twisted: Това цялото трае около 10 минути максимум, щото си е гадно. Правя с 50тина грама ракия, които после изпивам с кисело зеле (щото пробиотика е важен). Ама тя ракията е общо взето фира вече, алкохола се е изпарил, просто да не ходи зян. Правил съм го 5-6 пъти това упражнение за 2-та дни на остра фаза.

Това с греяната ракия си е абсолютно моя простотия, да не ми се обръща внимание, едва ли има отношение към протичането на болестта! Аспирина си го гълтам от ден 1 по таблетка на ден, не съм го дишал.

Виж това с толерирането на температурата може и да има някакъв смисъл. Факт, че и аз и жена ми не сме пили антипиретици и приключихме острата фаза за 24/48 часа. Беше тегаво, особенно заради главоболието. Ама дали е така или вируса ни е пожалил... не е ясно. Във всеки случай непиенето на антипиретици има и друг положителен ефект - можеш да си наблюдаваш хода на заболяването. Защото има познати дето ми викат - ами то при мен 1 ден имам, после нямам, после пак имам. Ама той като вдигне температура или го заболи глава - удари 1000 парацетамол и я смъкне за 10 часа и "ей супер съм". И после аре пак по пързалката, аре още 1000 парацетамол и така 1 седмица нагоре-надолу. Викам държиш ли температура - не, само отвреме на време... И така си карат 1-2 седмици и после пневмония... ама от къде дойде от нищото. Е как да е от нищото, ти подтискай белезите и после се чудиш що не си ги видял...

Незнам, плямпам си... Най-вероятно всичко е до организъм и късмет, а аз си мисля, че нещо съм "управлявал" :)

Пак да кажа, мойта ковид лекарка каза - в температурата е всичко! Тя е маркера - проточи ли се 4-5 дни без прекъсване - задължително кръвни изследвания и при съмнения - снимка на дроба. Другото, което каза е, че мъже:жени е 7:1 да е тежко боледуването. И третото - до ден 10 може да очакваш всякакво развитие. Включително "живо пиле да умре".

Общо взето и се доверявам, по време на първата вълна беше на първа линия и бая народ и мина през ръцете... и умрели видя... бая.

Чет Фев 25, 2021 5:53 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
..... Пак да кажа, мойта ковид лекарка каза - в температурата е всичко! Тя е маркера - проточи ли се 4-5 дни ......

Жената беше 3-4 седмици яко болна, но не ѝ обърнаха внимание, щото температурата била в рамки.
Иначе: припалвай по някоя цигара с ракийката, казват че помагало :)

Чет Фев 25, 2021 6:15 pm
Профил
Аватар

Мъка ще е, не съм пушил от 30 години... тютюн де.

Чет Фев 25, 2021 6:18 pm
Профил ICQ
Аватар

Това си е твой проблем! Аз пия, пуша, псувам и другото, затова не ме е страх. :)
Вчера на жената ѝ биха втората ваксина и понеже не прави като мен - стана на препикано мушкато.

Чет Фев 25, 2021 6:25 pm
Профил
Аватар

инхалацията на спирт прави единствено да пука липидната обвивка на не проникнали вируси
може да се прави (инхалация, душене, смучене) и с ароматни съединения като Menthol и Xylitol - тези имат и "някакво" инхибиране на ACE2 - Spike

инхалация може и с Sodium Bicarbonate щото е алкален буфер ( 10 pH ) високото pH ( както и ниското ) трошат коронона
содата прониква и в клетките - там прецаква лисосомите по подобие на хинина
инхалацията на сода в тръбите е първото нещо което са правили джигитайците преди година...

в ракията/уиски може да сложите някъв натурален инхибитър ( пример мащерка ) който лесно се доставя ( не минава през стомаха ) в клетките

а докторите маат Hydrogen Peroxide ( пак за обвивката на вируси )

Чет Фев 25, 2021 8:49 pm
Профил ICQ
Аватар

А кел е файдата от инхалацията на аспирин, разтворен в ракия?
За "вълшебните" свойства на содата сме чували, но чрез инхалация...?!
Да не говорим за Солните стаи, а Боарон е съвсем друга бира.
Нямате ли си наблизо борова горичка?! Или леха с чесън?

Edit През 20-ти век разобличиха шаманстото, сега някои хора/фирми го реабилитират. Отделно, че интернет помага на разпространението на простотията в световен мащаб. Земята е плоска!

Чет Фев 25, 2021 10:37 pm
Профил
Аватар

аспирина (е водоразтворим) също инхибира (слабо) короната, а и е антикоагулант...
оказва влияние на ACE2, 3CLpro, RdRP ( последните два са репликация на вируса )

а инхалацията доставя "полезното" вещество" без да преминава стомашната бариера

Чет Фев 25, 2021 10:56 pm
Профил ICQ
Аватар

Не ми хвана иронийката.
Ако се разхвърчат капки от врящ воден разтвор на аспирин - току-виж си поел няколко аспиринени молекули. С ракията обаче е по-различно.
И със шаманите е по-различно: баба ми чрез баене успешно лекуваше хора и животни, но не вземаше пари защото Господ забранява. Благодарните обикновено ѝ купуваха едно "светло пиво" от онези дето за една седмица помътняваха, щото баба ми само такова приемаше, че било полезно за стомаха.
Виж нещо и за Иван Попа :)

Чет Фев 25, 2021 11:07 pm
Профил

Мнение Напред към Матрицата
Евролидерите се разбраха: цифрови ваксинационни паспорти преди лятото

"Всички се съгласиха, че се нуждаем от цифрово ваксинационно удостоверение", каза Меркел на пресконференция.

Пет Фев 26, 2021 8:12 am
Профил
Аватар

масовата ваксинация ще подобри рекордния резИлтат на масовата приватизация

Пет Фев 26, 2021 10:04 am
Профил
Аватар

Само заради тъпотиите с ваксинацията на главния толуп заслужава да му се окачи въжето. Нема такъв идиот!

Едно 5-6 хиляди човека умряха дотук единствено и само заради малоумните му игрички.

Пет Фев 26, 2021 11:26 am
Профил ICQ
Аватар

Това е ако приемем, че ваксините са ефективни и вършат работи при всички пациенти. Ама май все още няма единомислие по въпроса...

Пет Фев 26, 2021 11:31 am
Профил
Аватар

Той се изсра на ваксинационната стратегия, колкото и калпава да беше, поне я имаше.

Личните лекари бяха записали точно възрастни и хронично болни. Щяха да си го викат по час, максимално безопасно да станат нещата.

Изведнъж тоя дебил, вика - аре юруш на ваксините, който се ръга по-силно - печели! Логично, че на опашките едва ли има много възрастни и хронично болни, а ако има - това е много рисково. Реципрочно ваксините свършиха и най-нуждаещите се останаха без ваксини. А на личните лекари беше заявено - организирахте ли както наредихме. Организирахме. Е серем ние на вашата организация.

Ама и те, личните лекари са за бой. Аз ако работех това, на момента ще се изтъпаня по медиите и ше заявя, че министъра е ТЪПАК и ще му заведа дело за убийство поради немърливост/некадърност на множество хора.

Време е някой да каже истината - във БГ в момента мрат хора най-вече заради простотии.

Следва повторение на сериала от ноември - болничната система е на кенеф, ние си го знаем, ама се надяваме на чудеса... После - олеле, той народа виновен, че не се пази.

Пет Фев 26, 2021 12:02 pm
Профил ICQ

Върнаха учениците в клас и процентът на заразените, логично отново тръгна нагоре. Сега ще отваряме ресторантите..........при увеличаващ се брой заразени а после и баровете.....

Аз ли да ви кажа, каква ще е сиутацията след месец, или вие сами ще се сетите, господа "управляващи" ?

Едно е да си некадърен, просто ей така, съвсем друго е да мрат хора заради некадърието ти.

Крайно време е да ходите да пасете патки!

Под вашето "мъдро" ръководство, пандемия, изобщо не ни трябва.

Последна промяна lcr на Пет Фев 26, 2021 1:24 pm, променена общо 1 път

Пет Фев 26, 2021 1:14 pm
Профил
Аватар

lcr написа:
...Едно е да си некадърен, просто ей така, съвсем друго е да мрат хора заради некадърието ти...

Ако ресторантите и баровете нямат посетители, няма да има увеличение на броя заразени.
Ако се забележи такова, дали имат вина посетителите?
Можем ли да ги класираме за наградите Дарвин?
А трябва ли да се тревожим за тях?

Пет Фев 26, 2021 1:23 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315 ... 403  Следваща