|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:00 am
| Автор |
Съобщение |
|
pipilica
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
 Re: Коронавирус 2019
Яко е направен монтажа, според мен с една уста щеше да е по-добре.
|
| Вто Мар 09, 2021 11:28 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
По БГ новините казаха ли ви че тука в Тексас губернатора на 2ри Март рече да се махат маските и пусна всичкото бизнес на 100% Governor Greg Abbott today issued an Executive Order (GA-34) lifting the mask mandate in Texas and increasing capacity of all businesses and facilities in the state to 100 percent. https://gov.texas.gov/news/category/coronavirusИ още малко инфо - кои щат иска да се носят маски и кои не ...е повечто искат ама има и доста дет няма нищо. https://www.usnews.com/news/best-states ... k-mandates
|
| Сря Мар 10, 2021 11:12 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами движат се добре с ваксинацията, бая народ го преболедува... А и влизат в топлия сезон. Нормално.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Мар 10, 2021 1:02 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Аз силно се съмнявам в ефективността на маските. Първо в САЩ болшинството които виждам за последните 6 месеца носят платнени маски, които не са никакви маски а парче плат. Второ голяма част от тях ги свалят под носа си, вкл.и аз. Та нещо което по принцип не е много ефективно като средство, се заменя с нещо още по-неефективно и се което се използва по начин който редуцира и така вече мижавата ефективност ...какво ще стане ако го няма изобщо  Ханд санитайзери те си използваха и преди пандемията, сега ще продължат да си ги използват предполагам. Като минавах през Тексас преди някой друг месец в хотела маските бяха задължителни, но на много други места имаше хора без. А не помня дали беше в Канзас или Оклахома, ама на една бензиностанция като влязах с маска ме гледаха все едно извънземно им краде коня, усещах как им цъкат мозъците, я какво животно ...къде ми е пушката да го спася от мъките ...
|
| Сря Мар 10, 2021 4:33 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
 Гешев се обиди, че Мутафчийски е по-влиятелен Ден 25 Николета Лозанова се хвали в социалните мрежи, че е спала с ген. Мутафчийски. Ден 32 Кирил Домусчиев оздравява и иска от държавата 3 милиона лева, за да направи дарение на болница СофияМед. Ден 45 За да не се пренася вирусът, на брифингите разрешават достъпа само на БНТ и то по един човек. От БНТ не могат да се справят, защото екипите им са най-малко от 16 души, две коли Пежо, автобус Чавдар, ЗиЛ-131 и 4 км. кабел. Ден 55 Учителка най-после научава как може да се свърже онлайн с учениците. Ден 83 Васил Божков се прибира в България. На летището не го пускат, защото е с температура 37.8. Ден 92 Гешев се обижда, че Мутафчийски е по-инфлуенсър, подава оставка и се жени за Иванчева. Ден 114 Слави Трифонов регистрира партия „Нема такава карантина“.Ден 123 ЧЕЗ спират тока на ВМА за неплатени сметки. Ден 130 Ники Илиев съобщава, че веднага след извънредното положение ще пусне нов филм. Цялата нация се моли карантината да продължи. Ден 142 Собственикът на ЕМЕКА купува Google. Ден 155 Бойко Борисов обяснява, че до няколко дни ще пристигнат маските, поръчани в първия ден на извънредното положение. Ден 166 Фенове на Левски даряват бъбреци и далаци, за вечерята на Паулиньо и Нашименто. Ден 184 Някой се сеща за банскалии и се изпраща делегация да видят какво правят. Ден 200 Жена от опашката за боб се сеща, че като се е наредила преди три месеца е забравила ютията включена.Ден 220 Пада арката на Александровска болница. Ивайло Пенчев предлага да я възстанови, но само негови служители ще могат да рисуват графити по нея. Ден 233 Ръкопляска се на всеки час по балконите. Е така…от скука. Ден 240 Цвета Караянчева влиза в „Шеф под прикритие“ в Парламента. Никой не я разпознава. Ден 251 Най-гледаните видеа в YouTube са: „Как да панираме стелката“ и „Домашен суджук от маркуча на прахосмукачката“. Ден 286 Раждат се първите деца, правени след обявяване на извънредното положение: Вируслава, Карантиньо, Емека и Милде. Ден 300 В мъжкото общежитие на семинарията се ражда първото дете. Ден 365 Празнуваме „Свети Карантин“.Ден 389 Урсула от Брюксел се обажда да каже, че още преди 6 месеца, вируса е преборен и в останалия свят всичко е нормално.
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Сря Мар 10, 2021 4:58 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Сря Мар 10, 2021 5:19 pm |
|
 |
|
am stereo
|
|
| Чет Мар 11, 2021 5:31 am |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Одобриха плана на Байдън за подкрепа на засегнатите от COVID-19
1 милиард долара ще отиде за усилия за засилване на доверието във ваксините......демек за пропаганда колко са готини ваксините
|
| Чет Мар 11, 2021 10:14 am |
|
 |
|
Цецо
|
Звучиш като антиваксър... 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Мар 11, 2021 10:38 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Звучи като човек на който не му се дава милиард за подобни глупости, от кинтите които са му прибрали във вид на налози и данъци...
|
| Чет Мар 11, 2021 11:41 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Дали са готини или не няма никакво значение. То по принцип е погрешно да се използват абсолютни квалификации като "малко", "много", "готино" или "неготино". Защото така се стига до "голямата" муха и "малкото" слонче. По-правилно е да се използват сравнителни степени като "по-малко", "по-голямо" и т.н. Като естествено трябва да се види кое е по-малкото, кое по-голямото... Има план, който е на стойност 1900 милиарда. Малко или много тоя план е свързан с ковид и проблемите около него. Въпросът е ваксините дали са свързани с кодвид и колко точно са свързани. Доколкото ми е известно и привържениците на стадния имунитет и противниците, изобщо всички мислещи няма как да отрекат, че има огромна разлика дали 10% от населението има имунитет или 90%. Или поне всички се надяваме това да е така. Може да се спори каква е цената на ваксинацията. И аз имам мнение по тая тема, но въпросът е само дали това ще вдигне %-та на имунизираните или не. Защото ако го постига това има общо с причините и повода за тоя план. Но масовата ваксинация няма как да се случи без на хората да бъде предоставена достатъчно информация. Било то коректна научна информация или просто пропаганда, или анти-пропаганда. Каква информация ще бъде поднесена определя какъв ще е резултата от ваксинацията, тя пък определя колко ще са имунизираните, а това определя колко ще трае агонията, което пък от своя страна определя колко планове още ще са необходими и на каква стойност. Та важна ли е информацията? На мен ми изглежда като важна... Но в случая за пропаганда са отделени само някакви си 0.05% от парите. Да, един милиард звучи много. Но предвид какви са разходите за реклами и какви са разходите за предизборни кампании един милиард изобщо не е голяма сума. С толкова трудно ще се направи сериозна пропаганда. Очевидно е, че са отделили 0.05% колкото да не е без хич. И вместо това разчитат повече на безплатни кампании и пропаганди...
|
| Чет Мар 11, 2021 3:11 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Е то и ваксини трябва да има, все още в много щати не е въпрос на избор а на възможност.
|
| Чет Мар 11, 2021 4:32 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Малко преди да ритна камбаната от корона шъ ви са обадя! Между другото, простете за невежеството, тия евтините тестове показвал ли дали изобщо съм имал досег с вируса?
|
| Чет Мар 11, 2021 5:14 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Не се занимавай с глупости. Ако имаш основателни съмнения, че си минал покрай него - направи си тест в лаборатория - количествения струва 20-30лв и е кръвен, не е оная гадост с тампона в носа. Ако просто си мислиш, че ланската настинка е била корона... едва ли. Вервай ми - такъв грип не съм карал  С оглед на ЕГН-то и пола на повечето хора тук, вероятността да мине незабелязано е близка до нулата.
|
| Чет Мар 11, 2021 7:02 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Преди 20 дена ходих до Сф(таман сви голям студ), стоях 2-3 дена, върнах се (все с автобус), кашляне, сополи, без температура,запазено обоняние и вкус...Личната вика - 80% ковид, прати ме на снимка и ПЦР. От снимката - на белодробна, рецепта антибиотик,,,вечерта излезе ПЦР отрицателен. След 2-3 дена жената нещо...същата пътека, пак отрицателен ПЦР, пак без температура, дори не кашля. Та ...ковидни ли сме? Или да вярваме , че няма никакъв грип.
|
| Чет Мар 11, 2021 7:12 pm |
|
|