Re: CCS C #pin_select проблем
В случая има и грешка в описаниета на компилатора. Имената на пиновете са дадени като SPIx_DI, SPIxDO и SPIxCLK, а трябва да бъдат SPIx_DI,
SPIx_DO и
SPIx_CLK.
Объркването дойде и от това, че въпросните PIN_G2 и PIN_G3 са съответно I2C1_SCL и I2C1_SDA. В този проект използвам SCL1, 2 и 3 и SPI1 едновременно и проблемът видимо беше, че I2C1 от време на време
работи странно дори при SLOW, а с I2C2 и 3 няма проблеми и при FAST. Още по странното е, че слейвовете на I2C2 и 3 са на отделни платки свързани с не съвсем къси жици, докато всичко закачено на I2C1 е до проца. Под
работи странно да се разбира, че винаги i2c_write(...) връща ACK, докато понякога i2c_read(...) зависва. SPI1 пък въобще не работи. Всичко това ме заблуди, че I2C1 и SPI1 се "бият" за тези два пина и задълбах в проверки на кода и настройките, което ми загуби доста време да търся муха в тъмна стая, а всъщност мухата не е в стаята

. Така дойде времето на скопа, който показа, че проца пуска кавото трябва по SPI към слейва, слейва отговаря коректно, но проца не вижда отговора. Така дойде ред на поялника и се видя, че другарите от Унител

са ми спретнали изненада - след презапояване на проца всичко тръгна. Не се наемам да преброя колко пъти съм споменавал близки роднини от женски, че и от мъжки пол на хората от МикроЧеп, CCS и Унител.