Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019
gicho написа:
Моите родителите днес трябва да са ги боднали с опелската ваксина - да питам, някой знае ли дали да ги накарам да удрят по едно аспиринче (или нещо по-сериозно) с цел връзване на гащите против разните съсиреци? Или по-скоро ще е проблем това?

Може, но това намалявало ефекта на ваксината. Лекар ми го каза, не съм питал защо и как.

Вто Мар 23, 2021 7:33 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
Някой има ли практически наблюдения как се представят уредите за измерване на наситеността на кислород в кръвта (пръстомери) или както популярно ги наричат Оксиметри?
Предлагането на пазара е голямо. Логично е да се очаква някои уреди да работят по-надеждно, други не толкова, трети изобщо...

Всичко, което се продава свободно е за ориентир. Точни няма.

То и в "професионалните" е малко условно понятието точни... но това е една друга тема дето не ми се разисква.

Взимаш един здрав човек, слагаш му го на пръста, ако покаже над 97, казваш че уреда е ОК. Слагаш го на болния, ако покаже под 90 - бегом към болницата.

gicho написа:
Моите родителите днес трябва да са ги боднали с опелската ваксина - да питам, някой знае ли дали да ги накарам да удрят по едно аспиринче (или нещо по-сериозно) с цел връзване на гащите против разните съсиреци? Или по-скоро ще е проблем това?

Ще чуеш и двете мнения. Ти си избери на кое да вярваш. Аз лично съм ЗА, там доводите са ясни. Доводите против не съм ги чувал досега. Според мен по-правилния подход е да се пуснат кръвни изследвания преди това и да се знае, дали има предпоставки, ама...

Вто Мар 23, 2021 7:34 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
...Взимаш един здрав човек, слагаш му го на пръста, ако покаже над 97, казваш че уреда е ОК. Слагаш го на болния, ако покаже под 90 - бегом към болницата.

Проучих въпроса. Според познат лекар, на 92 трябва да светне "червената лампа", а на 90 да се потърси лекарска помощ.
Имало и нюанси де. Приятел спомена, че майка му винаги държала около 94...
От значение било и как се прави измерването. Общо взето почти като при измерване на АН - в покой и т.н.

Вто Мар 23, 2021 7:41 pm
Профил
Аватар

Абе легнал, прав - под 90 - в колата и газ към болницата за снимка. Не викаш линейка, щото там се трогват под 80... когато болницата не е ясно дали има смисъл.

Вто Мар 23, 2021 8:11 pm
Профил ICQ

И Татяна Лолова починала... лека й пръст!

Цитат:
постъпва за лечение в „Пирогов” на 6 март 2021 с COVID-19. Коронавирусната инфекция е преодоляна бързо, но последствията от съдовомозъчната болест и възрастовите изменения в сърдечносъдовата и дихателната система са пряката причина за смъртта

Вто Мар 23, 2021 8:17 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Лека и пръст на Татяна.
гледал съм я няколко пъти на живо преди 10-на години..
напълно е различна театралната постановка със и без нея...

жалко че великите си отиват малко по малко, и остават крисковци разни, емануели и тям подобни

Вто Мар 23, 2021 8:53 pm
Профил
Аватар

То остана ли някой от това поколение? Май тя беше последната... Лека и пръст, велика беше!

Вто Мар 23, 2021 10:06 pm
Профил ICQ

https://dnes.dir.bg/svyat/balgariya-e-p ... t-covid-19
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/mz-utoch ... -smartnost

2те "новини" са в рамките на няколко часа, нищо не разбрах, печелим ли? не печелим ли?

Вто Мар 23, 2021 11:04 pm
Профил

Важното е да сме в играта :twisted:

Сря Мар 24, 2021 12:53 am
Профил
Аватар

Значи, трябва да приемам сериозно този сайт:
Прикачени файлове:
Screenshot_2021-03-24_01-26-15.jpg
Screenshot_2021-03-24_01-26-15.jpg [ 107.77 KiB | Прегледано 2123 пъти ]

При положение, че имам адблокери и ннам к'во още си.

Уф, главният ми адблокер бил изключен, но това ми подсказва да си предам съчувствията...

Сря Мар 24, 2021 2:37 am
Профил

itso.t написа:
Някой има ли практически наблюдения как се представят уредите за измерване на наситеността на кислород в кръвта (пръстомери) или както популярно ги наричат Оксиметри?
Предлагането на пазара е голямо. Логично е да се очаква някои уреди да работят по-надеждно, други не толкова, трети изобщо...

Аз имам лидъл-ски, есента го бяха пуснали, по спомен около 40лв. За щастие, не съм имал възможност да го тествам на "болен" човек, но си правих доста експерименти на "здрави". Според мен работи коретно - има насоки, ама ще трябва да ги потърся за да цитирам, как се проверява - задържане на дъха, после дълбоко дишане и т.н.
Интересното беше че аз стоя на 95-96 "idle", но примерно след като съм се качил до 8-мия по стълбите чукам 98-99 - и така трябва да е.

Сря Мар 24, 2021 9:28 am
Профил

2074 година.Семейство седи пред камината.Дядото разказва приказки на внучетата.
-Дядо,а вярно ли е ,че в Китай имало милиард и половина население?
-Ееех,това беше мнооого отдавна.Да вярно е.
-Но как е възможно,в училище ни казаха,че населението на планетата е петстотин милиона.
-Да,но това беше преди ваксинациите.Даваха им награди и ги...
-Достатъчно!!!Искаш да ни..Това не е истина,деца.Дядо ви си фантазира.
С тези думи бащата на децата прекрати приказките на дядото.
-Дядо,а защо имаш две очи.Всички хора имат само по едно на челото.
-Защото не съм се вак....
-Достатъчно,моля те спри тате.Искаш да дойдат ли.Деца,не казвайте на никого , че дядо ви има две очи и не е свързан към интернет на телата.
Време е да изпеем химна за СЗО и да лягате.Утре сме на ваксинация и трябва да станем рано.Лека нощ тате.Ти ще се включиш ли в пеенето на химна?
-Никога.Никога няма да им простя за майка ти.
Беше топла и тиха юлска нощ.Дроновете на министерството на любовта тихо жужаха из въздуха,пазейки спокойствието на трансхуманоидите.
Всички пееха химна за СЗО.Само един старец с две очи се молеше и пееше някакви архаични псалми за Бог на хората в мазето,където го криеха близките му.По телевизора започнаха новини.
ББ инспектираше новоизградена станция за интернет на телата.Един грозен старец с две очи се приближи и разтвори шлифера си.На гърдите му имаше кръст и на пояса някакъв колан.
-Биотерорииист....
След взрива настъпи оглушителна тишина.....

Сря Мар 24, 2021 8:39 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
HSB написа:
2074 година......

какви ли гъби употребявате в Аризона.... :)

Сря Мар 24, 2021 9:00 pm
Профил

Абе що се хващаш за детайлите ...
Това го намерих в мрежата
просто си е някакъв сценарии които в момента изглежда безумен ама като нищо може и да се случи

Сря Мар 24, 2021 10:36 pm
Профил
Аватар

К'во му е безумното? В момента с "грижите за нашето здраве" пробват дали ще стане.
То и "Шоуто на Труман" (ли беше) изглеждаше безумно, а глей ся с к'во пълнят ефира телевизиите.

Чет Мар 25, 2021 12:48 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324 ... 403  Следваща