|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:03 am
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Коронавирус 2019
А умрялата и живата ябълка?
|
| Съб Апр 03, 2021 5:10 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Какво за тях? В упътването на апарата, пише ли нещо за употреба върху ябълки? И въобще на кой му хрумват такива тестове и какво цели с тях? Да докажеш, че ябълката няма сатурация? Или че червените ябълки имат по-високо кислородно съдържание от жълтите? Ако си го наденеш на уя... пак бих намерил някаква логика..... ама това с ябълките - за чии?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Апр 03, 2021 5:25 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Това е ясно. Само споделих че има и не особено надеждно бачкащи джаджи.
|
| Съб Апр 03, 2021 6:13 pm |
|
 |
|
juzisound
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Май 27, 2006 12:37 pm Мнения: 647 Местоположение: с. Згалево
|
До скоро бях в болница с ковид19. Сериозна работа си беше. И още е. Ще пия лекарства поне още месец. Сатурация под 60 е равносилна на паническа нужда от въздух... Не се ебавайте с тия работи.
|
| Съб Апр 03, 2021 6:30 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Радвам се, че ти се е разминало.  Жив и здрав да си.
|
| Съб Апр 03, 2021 6:43 pm |
|
 |
|
Цецо
|
40 дни след Ковида. При норма за антитела >12, аз със 16.5, жената с 158.  Аз бях парцал 4 дни, тя 1 ден. И двамата с PCR+. Тя загуби обоняние, аз не... Оди го разбери, правила йок.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Апр 03, 2021 9:25 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Само за протокола: не е важна сатурацията на ябълката и портокала, повече ме интересува нормалният пулс и кръвното налягане на същите!!! От там и сатурацията, разбира се. За база за сравнение да ползвам круша и лимон?!
PS И повечето доктори и статистиката не са по-добри от моята гривна, причини - бол.
|
| Съб Апр 03, 2021 10:40 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
С какво го мериш? За кръвно с оптичен метод няма какво да кажа, нормални (дори китайско-нормални) фирми кръвно не мерят. Пулсът е основното, сатурацията иска повече "лампички" за да мери при две дължини на вълните. Това не значи че всеки дръглив китаец не може да направи мизерен сензор, който да продава на други дръгливи китайци, които да пълнят контейнери за илиянци, или други неизвестни източници за доставка, дето даже и истински CE нямат. Имам 3 различни що-годе нормални устройства, от които две мерят и пулс, и сатурация, другото - само пулс. Примерно часовник-подобните (гривни, часовници) им е по-трудно и много зависи колко добре е стегната каишката - при пускане на спортен режим предупреждава да "затегнем коланите", тъй де, часовника, за да мери прилично. Пробвах часовника си на една ябълка - мъчи се, и накрая се отказва да покаже пулс. Може пък моите да са "умрели" (купешки са, не са току що откъснати от дървото). Часовникът не е от 20лв, ама не е и от 1000. Със сигурност се лъже в определени ситуации - примерно при по-хлабаво сложена каишка, ама така ми е по-удобен.
Ако подходим инженерно, е ясно защо хваща - влизащия сигнал (отразена и околна светлина) изкарват сигнал, който влиза в обхвата на приемливите за алгоритмите им нива, амплитуди и честоти. Пределно е ясно, че се търси сигнал с честота в обхвата на пулса, и амплитуда между някакъв минимум и максимум. Нормално е да има някаква адаптивност, т.е. АРУ по старому, което може и да хване шум и да го помисли за сигнал. Попадал съм на по-стари модели, където се бяха престарали с проверките - мериш 10 пъти и повечето казва "грешка" - примерно защото си мръднал и единия период е видяло по-слаб сигнал, сметнало е промяна на пулса и вика - не, нестабилно е, няма да покажа. Ама за простите усери това би било дразнещо и гледат да избягват такива нервни ситуации - но с риска да се престараят и да почне да мери и на руло тоалетна хартия.
|
| Нед Апр 04, 2021 11:31 am |
|
 |
|
juzisound
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Май 27, 2006 12:37 pm Мнения: 647 Местоположение: с. Згалево
|
Китайските оксиметри си бачкат идеално. Имам няколко модела, че на последък го закъсахме цялото семейство с тоя вирус, и идеята беше на всеки етаж да има устройство под ръка. Всички работят безупречно. Отделно дето и в болницата ползваха същия модел като едното китайче и нямаха някакви притеснения. Явно вършат работа. На телефона също имам някакво приложение, което мери с най-много 1 единица разлка спрямо оксиметрите, което може и да е моментно състояие де. Иначе самите оксиметри дават и те разлика от 1 единица най-много, което е пренежбрежимо малко. То идеята е да се ориентираш на къде си...
След болницата ми сложиха още 14 дена допълнителна карантина. Баси и чудото...
|
| Нед Апр 04, 2021 6:00 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Да, де! Лошото е, че и преди това "лекуването" е на същия хал, затова мрат като мухи. Заради това по-тежко грипче камари хронично болен народ не ходи на лекар. Отделно, че те карат да си стоиш в къщи, без да си болен. Отделно, че дори на открито трябва да си с маска. И мноооого други простотии. И накрая пукваш преждевременно от нещо, но причината наистина е коронавирусът.
|
| Нед Апр 04, 2021 7:28 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Пак за ваксините като видиш това -от това по достоверен източник - здраве му кажи.. https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04368728Study to Describe the Safety, Tolerability, Immunogenicity, and Efficacy of RNA Vaccine Candidates Against COVID-19 in Healthy Individuals Sponsor: BioNTech SE Collaborator: Pfizer Information provided by (Responsible Party): BioNTech SE Actual Study Start Date : April 29, 2020 Estimated Primary Completion Date : October 29, 2021 Estimated Study Completion Date : April 6, 2023 Да са живи и здрави тия дето си мислят че не участват в експеримент.
|
| Вто Апр 06, 2021 1:29 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Калкулираш си риска от "експеримент с грипчето" и "експеримент с ваксината" и си избираш едното от двете. Какъв е проблема?
|
| Вто Апр 06, 2021 1:35 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Ами да всичко си е до риск, и доколко е приемлив, за индивида, за обществото... например си е риск да ядеш кюфте купено от капанче на плажа, ама хората го правят... или е риск да пресичаш пешеходна пътека в Перник, ама пак хората го правят.... същото и за ваксините - рисковано е да ги ползваш, но лоши последствия от ковида са по-рисковани.... аз например мойто чаве, не го ваксинирах до 5 годишна възраст освен за полио.... защото си живееше горе-долу в защитена среда, на острова без много пътуване.. и защото след като му сложиха БСЖ васината изкара 10 дни в болница (мръвка на 5 седмици...). Като почнхме да пътоваме по-активно го набодохме с МРР и др. но сега аз като ми дойде реда смятам да си турна антоковид независимо модерна/пфайзер/спутник защото семейството ми зависи от мен.... а пък в кръчмата, за пред селските акохолици мнението е друго - там е мнението оценка на риска е " е'бал съм го" и си е универсално и за ковида и за ваксините и за футбола и за ВИК/БДЖ/ДСК и за политиката  ...... справка повечето постове на БатБонго 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Апр 06, 2021 2:44 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
На мен ми се струва, че пътуването по родните пътища е доста по-опасно, ако изобщо някой наистина е умрял от ваксина. А това с ябълката да кажем, сатурацията се определя от цвета, ама този пулс откъде излиза ? Брум 50Hz, трепкане от лампите в сраята ? 
|
| Вто Апр 06, 2021 2:48 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Общо взето проблема е следния - системата включва някаква форма на АРУ. Най-често е направено през тока с който драйвиш светодиода. От към приемника трябва да спрегнеш двата сигнала да са в някаква работна точка. Като го туриш на ябълката, алгоритъма почва да качва тока през светодиода за да си намести точката, стига до някъде, къде почват разни дрейфове на нулата, които му приличат на сигнал и той почва да мери... Пак казвам, когато човек иска да излъже една техника винаги ще намери начин да го направи. Ако забучите в ябълката два електрода и усилите достатъчно сигурно и кардиограма може да намерите 
|
| Вто Апр 06, 2021 3:14 pm |
|
|