|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:31 pm
dsPIC---Спря да се програмира
| Автор |
Съобщение |
|
bateAz
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Bezmozachen, те това са бъговете, поради които мразя Microchip. Не може да има такива работи. И ако не го пише в PDF или поне в ератата, значи са го ударили през просото. А щом ICD2 не се оправя ( а то се упдейтва периодично ), значи проблемът може и да не е забелязан. Между другото, във Freescale персоналът за техническа поддръжка е 1/3 от броя на девелопърите.
|
| Пет Юли 14, 2006 2:10 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ами мен вече ме заболяха пръстите да пиша антимокрочипски постове.
Тая фирма масово трябва да се бойкотира и да се предпочита нещо друго при всеки възможен случай. Така живота ни ще стане по лек 
|
| Пет Юли 14, 2006 2:16 pm |
|
 |
|
Radjo
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 7:38 pm Мнения: 53 Местоположение: Ruse
|
 Pic
От всичко това ,което се изприказва не ми стана ясно как тъй на един и същи програматор с процесори от един и същи стик единия се програмира досега около 300 пъти , а другия 10. А и не може да няма изходящ контрол, как тогава процесор с явни отклонения в параметрите е попаднал в Комет ?????????
|
| Пет Юли 14, 2006 2:24 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Това с осцилатора на PIC при програмиране е известно. Просто трябва входа на осцилатора през резистор 10к да се свърже към маса. Пише си го в errata. Препоръчват и когато се използва ICD-тата също да се слага такъв резистор. Причината: осцилатора тръгвал много бързо в някои партиди и не можело да се вкара в режим на програмиране.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Юли 14, 2006 4:17 pm |
|
 |
|
Bezmozachen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 2:47 pm Мнения: 349 Местоположение: Varna
|
Пирев, не съм виждал такова нещо в ератата. Може би го пише за някой друг пик, щото съм забелязал, че за някои проблеми който са общи за много серии пикове, да се споменава само в някои ерати. А на входа на осцилатора преди това нямаше нищо закачено, а и при мен проблема се реши с +5V, а не със маса. Освен това ICD2-то си го вкарва в режим на програмиране без такива добавки и без да има нещо на осцилатора, само идентификацията му несработва.
|
| Пет Юли 14, 2006 5:10 pm |
|
 |
|
¶
|
Да, наистина не го пише за всички, но като се има предвид, че всички са един дол дренки и се различават само по периферия, може да прилагаш такива стратегически бъгове за всичките им проци.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Юли 14, 2006 5:19 pm |
|
 |
|
¶
|
Тия PIC16F716 са интересни птички  Програмират се, но не се четат. По време на програмиране, ако програматора прави веднага верификация всичко е ок, обаче след това ако направиш верификация се четат само 0, същевременно програмата се е записала правилно и си работи коректно. На три различни програматора изпробвах и на 3-те не се чете.
|
| Съб Юли 15, 2006 12:19 am |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Същия проблем имах с една серия 16F872, като пиша с програматора и дам "verify during write" ми казва verify OK, обаче след това не дава да го четеш. А с една друга серия 12F675 имах тоя прочут проблем дето не можах да го повярва - 5 пъти се пише на JDM-а ми, оттам нататък работи, но нито се чете, нито пише
|
| Съб Юли 15, 2006 12:48 am |
|
 |
|
¶
|
Ами пробвах на 2 ICD-та и на ProPic2 ( с няколко софта ), по един и същ начин се държат. Обаче, като го насиля като 16F628A се чете донякъде 
|
| Съб Юли 15, 2006 1:09 am |
|
 |
|
freestyler
Ранг: Минаващ
|
Съгласен съм че чиповете Microchip имат проблеми, обаче всеки един производител си има предимства и недостатъци.
Ако ти трябва бързина - ползваш ARM, ако ти трябват DSP функции - ползваш DSP на TI и т.н.... Microchip имат жестока nanoWatt технология и ако се имплементира като хората, наистина работи.
Никола, недей да скачаш винаги когато стане дума за Microchip. Има хора на които им е трудно да започнат на ANSI C и директно на ARM. Според мен трябва да сме малко по-толерантни към тях.
Данчо
|
| Вто Авг 01, 2006 10:51 am |
|
|