Отговори на тема  [ 1334 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 89  Следваща
Платкаджийници и фирми за насищане 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Платкаджийници и фирми за насищане
Е, ще дойде. Трябва им една седмица да влязат в час след CNY.

Пет Фев 19, 2021 9:02 am
Профил

Така, до тук са ми дали цена само за 3д принт, кутийката дето я пустнах в проекти 79$ за двете детайлчета с SLA технология и последващо боядисване, това при поръчка от 10 к-та, не знам дали броката променя цената. Не мога да преценя до колко е ОК тази цена спрямо други доставчици, спрямо себестойността ако си я печаташ сам SLA зависи от материала. С обикновена смола е от порядъка на 35$ на к-т а ако печаташ с някоя по специфична като Rigid 4000 е 50 $ на комплект, това като смятам 1л материал един резервоар, въпреки че резервоара издържа доста повече а формира около 1/2 от цената. Може би не е зле, стига печата да е качествен. Иначе ако не работиш със смоли на формлабс цената пада 2-3 пъти.
Чакам сега за фрезованите детайли, там ми е по-интересно.

Нед Фев 21, 2021 8:36 pm
Профил

Така малко ъпдейт след като ми направиха оферта.
За тия детайли по долу ето какво са ми оферирали
Р1 - 15$ при 500 бр
Р2 - 19$ при 250 бр
Р3 - 28$ при 250 бр

Материала на всички е PMMA, в сайта им няма избор така че това е прозрачен акрил, цените по-долу са за конкретен LED Plexiglas на Евоник.

P1 - 13.01 лв / 32 лв
Р2 - 16.14 лв /25 лв
Р3 - 44.11 лв / 44 лв

Цените в лева са от два различни доставчика в БГ, по-фрапантна разлика има при Р1 и това е обяснимо, едните го произвеждат най-вероятно от прътов материал, а другите слепват плоскости. Въпроса е защо тия които слепват плоскости дават по-ниска цена но това не касае сравнението. Сега дали са използвали реално Евоник, или аналог не мога да кажа, но мострите които имам се засветват добре. Таргет цените ми са близки до тези от БГ и то смятани с материал на Евоник.

Та като цяло цените не са върхът но не са и толкова високи, как обаче ще са при наистина прототипни бройки не знам.

п.с. дебелината на детайлите е 10 мм за Р3 и 12 мм за Р2

Прикачени файлове:
p3.jpg
p3.jpg [ 67.05 KiB | Прегледано 5157 пъти ]
p2.jpg
p2.jpg [ 39.33 KiB | Прегледано 5157 пъти ]
p1.jpg
p1.jpg [ 23.71 KiB | Прегледано 5157 пъти ]
Пет Фев 26, 2021 6:37 pm
Профил
Аватар

Ами хубаво, още едни място
Трябва да ги пробвам за тефлониво детайли, и нещо метално на CNC...да видим.

Пет Фев 26, 2021 6:55 pm
Профил

За момента нямат голям избор от материали. Сега се замислям, за БГ не ми вършат работа, но за асемблажа в Китай може и да свършат, китайците нещо се пробват да ни врътката с цените на тия детайли, те са общо 20-на все като тия.

Пет Фев 26, 2021 10:16 pm
Профил

От Селектра са ми пратили хабер:
Поръчката няма да може да бъде изпълнена при нас,
защото спираме производството на платки.
Ми кой остана в Бг да дялка прости платки ?

Пет Апр 16, 2021 8:20 pm
Профил ICQ

Микрон-20 - София, Ви-Рус Пловдив.
https://www.micron20.com/
http://bg.vrint-pcb.com/show/7-Pechatni-Platki
Това май е пак Ви-Рус, поне е на същия адрес:
https://hardtech.bg/
Не се знае докога.
С наша помощ /защото не избираме българското, а не го избираме, защото е скъпо и некачествено/, китайците ще ги смачкат.

Пет Апр 16, 2021 8:39 pm
Профил
Аватар

Също са прилична опция за непретенциозни платки:
http://cpr.bas.bg/pechatni_platki.html

Пет Апр 16, 2021 9:40 pm
Профил ICQ

Ами защото за прототипи ако не им поръчаш експресно са бавни. Ако си го насищаш сам да бориш местните става само ако е планирано, и айде първи прототип как да е, ама след това да имаш корекции и да чакаш пак 10 дни ...в pcbway пускаш днес и утре са готови, ако ти се плаща още два дена са при теб, и е по евтино със скъпия транспорт. А ако е за многослойна ...
Микрон не знам как са в момента, по едно време доста проблеми имах с техни платки наситени при тях. От Вирус съм доста по-доволен и като платки, а насищането варианти в София много. Напоследък поръчваме наситени платки, пък който насища си решава къде да прави платката, за бизнес нужди това е най-добре, може да е малко по-скъпо, но реално май и не е.

Съб Апр 17, 2021 4:03 am
Профил
Аватар

Цецо написа:
Също са прилична опция за непретенциозни платки:
http://cpr.bas.bg/pechatni_platki.html

Преди време бях използвал услугите им. Не съм имал забележки.

Миналата година трябваше да правя някакви елементарни платки - преход от един пинаут на реле към друг, и се пробвах при тях. Бяха отзивчиви, но както спомена и Тони, китайците пребиват нашенските платкаджийници с цените си...
Финално поръчах платките в китайско. Цената с транспорта от чина беше по-ниска от цената само на филмите тук...

Съб Апр 17, 2021 9:47 am
Профил
Аватар

Това е ясно. Просто тук можеш да договаряш разни неща, като специфична обработка, тип материал. И то при условие, че си в технологичния им капацитет де.

Иначе на цена, жълтеницата няма кой да я събори, това е ясно.

Съб Апр 17, 2021 10:21 am
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
...Иначе на цена, жълтеницата няма кой да я събори, това е ясно.

Зависи колко е раздута цената.
Попадала ли ти е информация на каква цена оферират филмите нашите платкарници, и колко струват в Булгед, където ги поръчват някои от тях?

Съб Апр 17, 2021 11:13 am
Профил
Аватар

Незнам, аз по принцип не работя с китайци, а с нашенци по изключение.

Като цяло се опитвам така да си структурирам нещата, че да не пестя от PCB. За мен това е най-неподходящото място за пилене на цената. Козата си сака пръч. Също така гледам никога да не се приближавам до технологичния лимит на платкаджията. Ако предлага 0.1/0.1 аз го ползвам максимум до 0.125/0.125 и те така. Ако ми трябва 0.1/0.1, търся някой който стандартно приема 0.08/0.08...

Това когато зависи от мен де, проектите които аз менажирам. Иначе колегите ползват китайци за едрите серии, но там проблема излиза точно с цената - редовния курвенски номер на жълтура е първата партида да ти я дадат на хубава цена и следващия път - оп изненада - двойно отгоре. Е що така, каква е причниата. Защото така. Толкоз, дискусии с китайци по принцип не се правят. Съответно те направили ценообразуването с ниската цена и гледай сеир... Другия проблем с китайците е, че никога не знаеш кой точно изпълнява поръчката - ти реално имаш достъп до някакъв хъб, който разхвърля поръчките между разни фирми. И веднъж получаваш прекрасно качество, следващия път - курец. Никакъв механизъм нямаш да си подсигуриш конкретен изпълнител, даже и да си ОК с по-висока цена.

Съб Апр 17, 2021 2:40 pm
Профил ICQ

Проблема в БГ и за срок и за цена при малки бройки са малките бройки. Китаеца уплътнява всичко до макс тук явно не могат. БГ става за серийно стига технологично да отговарят. Лошото че с тия нови чипове все отиваш на високи норми и ако искаш да не си на прага на възможност на фабриката гледаш някъде навън. При нас ако изключим 1-2 продукта платките са прости като схематика и функции, обаче не малко от тях задължително са 0.2/0.2 и не само това ми и солдер маската отива под 0.1. Е сега едно USB зарядно правих, всички USB суичове в някакви миниатюрни корпуси, платката голяма място бол а нормата висока...

Съб Апр 17, 2021 3:37 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

За елементарни платки препоръчвам тази фирма: https://www.smplus.org/
Правят максимум двуслойни платки, но никога не е имало проблем с метализация, поктитие злато или покритие олово, всичко е много професионално и на добра цена. Работя с тях от поне 10-15г. По-добри са от Селектра.

Пон Апр 19, 2021 10:14 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1334 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 89  Следваща