Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
741 написа:
Аз бях с астразенека, първия път направих 39 градуса и болки в ставите. Втория път нищо.

За астрата има логика - първия път реагираш и на маймунския вирус, че ти е нов. Втория път вече си го виждал. То това е и проблема на този вид ваксини, че трябва да се сменя векторния носител, че иначе организма го научава.

Виж за РНК-то... незнам, там е изцяло нова наука.

Пет Май 14, 2021 12:25 pm
Профил ICQ

Ами и за тестването не е баш така, не гледай БГ. Тук примерно се правят доста тестове, или правеха май мина модата. Щерката се е тествала сигурно поне 5 пъти, докато беше в университета се тестваше всеки път преди да се прибере, отделно след всяко пътуване на някъде, много хора също са с доста тестове. Ако погледнеш статистиката за сащ има 460 млн теста, сложи 120 млн да са били за 33-те млн болни, и другите по 4 теста а човек сложи, което са още 80 млн и излиза че са тествани поне 1/3 от населението което статистически може да се приеме за случайна извадка.
БГ не трябва да е критерий за нищо, при нас много неща са различни, пък бройката на човечетата е мижава.

Пет Май 14, 2021 2:53 pm
Профил

ToHu написа:
Ами и за тестването не е баш така, не гледай БГ.

Как да не гледам БГ, като той сметката я прави за БГ :)
10% положителни тестове, ако ги приложим тия 10% към цялото население на БГ, значи трябва днес и във всеки друг момент да има по 600 000 болни. Ми то за цялата година от началото на короната досега са общо 400 000 официално регистрираните. По две седмици боледуване, значи трябва всички без изключение да сме го карали това по 3-4 пъти поне, че да му излиза вярна сметката. Познавам болдували, ама познавам и доста неболедували, и нито един който да го е карал два пъти. Има и такива, ама са рядкост.

Пет Май 14, 2021 3:45 pm
Профил

братовчед ми тия дни мина по процедурата, заразил се е, с температура и отиват в болницата с майка му и баща му да се тестват
ето как се правят тестовете в БГ - първи тест трябва да покаже положителен, за да ги впишат като пациенти и да им вземат парите по здравна каса, веднага след това пускат втори тест който се взема внимателно за да покаже отрицателен, за да могат да ги пратят да си ходят в къщи
след 3 дена братовчеда и леля ми се влошават и пак стигат до болницата, но до тогава са ги пратили да си ходят като отрицателни
общо взето пародията е пълна

Пет Май 14, 2021 5:07 pm
Профил

741 написа:
10% положителни тестове, ако ги приложим тия 10% към цялото население на БГ, значи трябва днес и във всеки друг момент да има по 600 000 болни.

Вече ти казаха, че тестовете не са съвсем случайни... Но дори да бяха, сметката която правиш не се прави с математика за втори клас. Доколкото си спомням вероятностите се учат 1 и 2-ри курс в университета.
И има защо ;-)
В случая, не ми се мисли... най-просто е да приложиш теоремата на Бейс наобратно и ако не греша, за да получиш 10% положителни тестове от тест, който е 80% акуратен трябва населението да е към 2.8% болно. Но така или иначе подобни калкулации не са особено полезни.

Пет Май 14, 2021 5:13 pm
Профил

miro_atc написа:
741 написа:
10% положителни тестове, ако ги приложим тия 10% към цялото население на БГ, значи трябва днес и във всеки друг момент да има по 600 000 болни.

Вече ти казаха, че тестовете не са съвсем случайни...
Всъщност, ако прегледаш последните мнения, ще видиш, че никой не ми го е казал ;)

Майтапя се. Повече пишем отколкото четем.

Пет Май 14, 2021 6:16 pm
Профил

petko_sz написа:
HSB написа:
petko_sz написа:
https://m.fakti.bg/world/577653-zadava-se-golam-problem-sas-70-miliona-vaksini

Изказвам съм личното си мнение тук във Форумът отностно "пандемият" ... сега исках само да допълня , че искрено се радвам поне на това ,че не се направиха "задълбочени изследвания" че дървен ху@ в гъз@ възпрепятства разпространението , че доста балами и това биха сторили !

Ама хак да им е - едно време от старите хора научих : " Това което сам си сториш - цяло село не може да ти го напакости !!!"

Петко -това с дървения х*и е спупер , надявам се не се сърдиш да ако се разпространи. :D :D :D :D :D

HSB - ами , Човеко - математика за втори клас - ако приемем (така средно , съвсем грубо) че 10-ина процента от всички проби са положителни , и "вируса" е средно заразен - Е ! как пък за две години всички не го превъртяха ?!?
... и второ ... (пак мое лично мнение) - Историята не помни такава "загриженост" за благото на Човечеството да се ваксинират всички масово и вкупом ...
За пропагандната машина дори не отварям дума - скоро (е , скоро , скоро - минаха сигурно 3-4 месеца) Американският конгрес отпусна един милиард (1 000 000 000) за "Популяризиране на кампанията по васкиниране" , седмица дали мина и една камара "звезди" обявиха за свои концерти в подкрепа ...

На моменти се чудя - ние ли бяхме поколението израстнало със Металика , поколението вардило държава със огнестрелно оръжие в ръка , поколението изпратило човек в орбита ... сега ,вярно е че във всяко стадо си има мърша и геьове и гивезета (лигльовци) , ама в момента се плаша как една шепа идиоти въртят на малкото си пръстче цялата Цивилизация !!!

Петко ,
Аз съм на същото мнение като теб, това с дървения - може би не съм се изразил правилно .... както и да е .
Тука в Америка фармацефтичните фирми си правят както си си искат -даже и да знаят че продукта име боклук, че може да има странични ефекти и т.н , важното е да вземат кинтите - примери колкото искаш.
А сега е още по готино - подписваш че не са отговорни и ако стане нещо бараи меча.
Да ама стадото не разсъждава ....и се нарежда на кланницата доброволно уплашени от раздувката че тва е страшна болест и видите ли ако не те боцнат смърта е почти неизбежна.

Нед Май 16, 2021 10:03 am
Профил

Ваксините по един или друг начин навсякъде се налагат. Не казвам дали е лошо или добро, просто това е факт. Методите на налагане се различават. По един начин беше в соца, по друг е в Европа, а в САЩ по трети. Там доколкото знам характерното е, че ваксини се изискват основно от частни организации. Съответно тях по-трудно може да ги излъжеш. Докато у нас всичко се прави от държавата. Има задължителни ваксини, ама или личният ще ти я сложи само на хартия, или ще ти напише извинителна бележка, или в училището дето трябва да проверяват ще си затворят очите. Има си начини да минеш между капките. По-важното, че рискуваш само ядове ако те хванат. Докато в САЩ, ако примерно застрахователя ти те хване че си го излъгал нещата става доста по-дебели.
Та не мисля, че американците са коне с капаци, просто системата им е такава. Сега за ковид ваксините все още се водят emergency use и първоначално бяха доброволни, ама само първоначално. Вече излязоха първите препоръки на CDC в които за ваксинираните важат едни правила, за неваксинираните други. Въпрос на време е да вкарат още и още "препоръки" и в крайна сметка изборът се свежда до това дали сега да си бият ваксина или да изчакат по-твърдите препоръки и пак да си ги бият. При тоя избор според мен е логично повечето да се ваксинират сега, щото все още бацилът е наоколо.

Нед Май 16, 2021 10:47 am
Профил

Абе вируса не е за подценяване ама и манипулациите минаха всякакви граници, и нездраво мислещите се оказаха прекалено много и в едната и в другата крайност
И натиска "отгоре" продължава
https://m.dir.bg/life/zdrave-i-krasota/ ... potentnost
Сега вече дилемата става сериозна - импотентност или дървен... :D

Нед Май 16, 2021 5:46 pm
Профил
Аватар

"...Та не мисля, че американците са коне с капаци..."
ха, ха, ХА....

Нед Май 16, 2021 6:08 pm
Профил ICQ

TheWizard написа:
"...Та не мисля, че американците са коне с капаци..."
ха, ха, ХА....

Лесно е да се присмиваш на другите. По-трудно е да видиш колко си смешен. В случая не лично, нашата система е такава... Американците може да изглеждат тъпи, но по отношение на ваксините имат система, която решава както медицинския аспект, така и правния аспект, т.е. отговорности, права, задължения и т.н. Със сигурност не е съвършена система, но във всяко отношение е по-ефективна и да им се присмиваме и да ги наричаме "стадо" и "коне с капаци" само показва колко ни е акъла...

Пон Май 17, 2021 9:53 am
Профил

Разлики има много, но ако теглиш чертата и Българи и Американци са едни и същи. Не знам защо си мислим, че сме по-умни или по-хитри. Системите са различни, масата от населението е еднакво тъпа и наивна. За поколението учило до към 90-те може да кажеш, че в БГ има повечко общи познания, въпреки че същото важи и за САЩ, но в момента и това не е вярно. И като сме толкова умни и хитри и не сме коне с капаци, защо имаше пирамиди, защо си внасяха парите в измамни банки, защо има толкова много вързали се на схемите с лагери, царевица и какво ли още не?

Пон Май 17, 2021 3:44 pm
Профил
Аватар

Ако бяха пуснали ваксините за по 1000$ инжекцията ми е чудно дали тези които сега се уплакват, че са принуждавани нямаше тогава да се уплакват, че са лишавани...

Пон Май 17, 2021 5:52 pm
Профил WWW
Аватар

гаранция

Пон Май 17, 2021 5:59 pm
Профил ICQ

Ами като гледам в Инди вече мераклии няма, едва ли всички са минали, но остатъка явно ни ще. То и аз не исках ама нямам избор, по добре да ми поникне трета ръка от колкото да ми повтарят колко съм безотговорен. Не, че по принцип не вярвам на ваксини, не вярвам на такива правени от днес за утре, но се боцнах без много да мрънкам.
В БГ също има маса народ който не иска, и още колкова които искали ама нямало ..върви разбери.

Пон Май 17, 2021 6:57 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339 ... 403  Следваща