|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:05 pm
какви ги вършат евреите...
| Автор |
Съобщение |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
хе хе, света винаги е бил изкуствен
стане земетресение - ами зевс стои зад това, наказва ни задето не сме му принесли жертва,
настане чума - господ стои зад това, наказва ни дето не сме освободили гроба му от неверниците,
настане птичи грип - фармацефтичните корпорации стоят зад това, искат да си напълнят гушите,
настане война - "някой" стои зад това, иска да си напълни гушата.
явно в нашия свят дори дъжд не пада просто така, всичко е по нечия воля  я да видим сега, кой ми възразяваше, когато казах че робът не може без господар, м?
|
| Съб Юли 15, 2006 10:01 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Май много бързо забравиха еврите третия райх! И сега работят със същия софтуер и хардуер спрямо другите /местните/. Не се сещам кой беше казал че дявола е евреин!
|
| Съб Юли 15, 2006 10:57 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Малко хумор и от мен:
Имало едно дете на което майка му била еврейка, а баща му циганин.
Та това дете един ден отишло при баща си и казало: - Тате, аз циганче ли съм или еврейче? - Щом башата ти е циганин значи и ти си циганче - казал му гордо циганинът. Детето обаче нещо не останало удовлетворено от отговора и отишло при майка си. - Мамо аз циганче ли съм или еврейче? - Нали знаеш мама щом майка ти е еврейка значи и ти си еврейче. Детето обаче пак явно останало неудовлетворено от отговора. И майка му го попитала: - Ами ти защо питаш маминото? - Ами виж сега - казало детето - отвънка има едно колело. Та се чудя да го открадна ли или да го продам.
Ей тоя виц най добре ги характеризира евреите.
Иначе темата за тях е толкова дълга че не ми се започва (тъкмо ги бях забравил).
На кратко пръснати са по целия свят и са успели да се омешат невероятно с всякакви други народи.
Виждал съм български евреи, германски, полски, румънски,руски, украински, египетски, пакистански... Да не говорим за американските. Обаче това марокански евреин едва ли имате и на представа какво представлява. Арабски евреин - това говори ли ви нещо? На външен вид досущ като арабин. Нооо... спазва юдейските традиции по стриктно и от чистокръвен евреин.
Абе въобще циганска работа също както във вица.
Добре че мина известно време от тогава иначе така щях да ги обрисувам че ...
И тука съм пристрастен. Не мога да твърдя че ги познавам имам само впечатления от някои живеещи в Израел. Тези които живеят другаде сигурно нямат нищо общо. А! Забравих да кажа че познавам и японски евреин, но той май не се брои защото майка му е японка.
Войнствени и агресивни и в същото време страхливи. Както най-добре се изрази един руски евреин имигрант в Израел: можеш да видиш как на улицата двама мъже здрави прави в разцвета на силите си се карат и ... се плюят, страх ги е да се ударят.
Имат определено и афинитет към конспирацията.
Всичко което може би сте чували за тях не е преувеличено, вярно е. Дори има и много повече което няма как да разберете дори и да го чуете.
Но въпреки че около тях винаги има някаква фабула са си едни цигани и според мен не си заслужава да се задълбава човек в опознаването им.
Длъжен съм да добавя още че познавам и няколко(единици) по-възрастни израелци, които бяха невероятно свестни хора.
|
| Съб Юли 15, 2006 11:14 pm |
|
 |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
Ами това по принцип не важи ли за всички народи.....
|
| Нед Юли 16, 2006 12:42 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Цялата работа е че САЩ ги подкрепят, то няма и как, и тия правят каквото си искат. Американците ги толерират и не казват нио, вече има 200 загинали ливанци, и не се зане дали са само ливанци. Ако Иран направи нещо подобно с някоя съседна държава, още на следващия ден ще е окупиран, интресно как израел, който никога не е бил държава мое да прави каквото си иска, а страни с култура от хилядолетия, трябва да се съобразяват с тъпите американци. Това е което ме дразни най много, начинът им ан живот е едно, как си движат държавата съюо, това са си техни неща, но да се правиш на умиротворител, а в същото време да си в дъното на всеки конфликт ..... и да си страна с история на възраста на баба ми ... ами не знам .... но светът сам си го направи да е така, сега ще си ги търпим. Добре че Русия се пъне за Иран, инае досега да си бяха напраивли още една война хамериканците.
|
| Нед Юли 16, 2006 1:14 pm |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
zaphod не вярвам че съществува народ който си му е кеф да воюва.
Отделни хора да.
По принцип изпитващите нужда да убиват се изолират в подходящи заведения.
На първо място нормалните хора се вълнуват от ядене пиене и срещоположния пол.
Господарите правят каквото си щат.
Да се мислиш за свободен е все едно да си пъхнеш главата в пясака като щраус.
|
| Нед Юли 16, 2006 1:39 pm |
|
 |
|
MGBY
|
Тони, не съм съгласен с теб, че Израел е млада държава, напротив новата история на Израел започва от 1967г, но Израелския народ има много по-стара история не само от България а и от много повече страни по света! Това е все едно да кажеш, че България е на възраст 128 години (от 1878г.  )
ПП: Сега да не си помислите, че съм евреин  просто Израелтяните ми са една от любимите ми нации ...
|
| Нед Юли 16, 2006 1:42 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
@MGBY Мога да повторя това което си цитирал с други думи:
Едва ли има някой който да не е чувал поне намеци за евреите. Че за тях парите и "печеленето" на пари са издигнати в култ. Че се изживяват като господари на света. Че много хора изпитват омраза към тях... Всичко това в общи линии е вярно. Но ако го изпиташ върху собствения си гръб ще откриеш и други черти. Въобще "Светът ни мрази" мисля че е станал национален комплекс за тези хора. И освен това много удобен инструмент за сплотяване и поддържане на една наново събрана в държава нация.
Определението че са цигани някакси се налага от само себе си, като се знае как са пръснати навсякъде по света и ако почувстваш манталитета им.
Задълбаването в опознаване на характерните за тях неща на мен в един момент започна да ми прилича на задълбаване в психиката на сериен убиец. Може и да ти е любопитно, но в крайна сметка когато стигнеш до първоизточника, основните мотиви виждаш колко примитивни и патологични са те.
А за това че по принцип по-старите хора във всеки народ са свестни за разлика от младите поколения е вярно. Но в Израел сред хората с които живеех аз видях само двама-трима. В България в което и село да влезеш ще откриеш повече.
В новините от конфликта американските източници най-напред показват къде и колко ракети са изтреляли злощастните арабухи. Посочват броя на жертвите и пострадалите в Израел. И някъде по назаде се казва как израелските ВВС нападнали колона бежанци от някакво село и има загинали(изгорели живи) 18 ливанци, осем от които деца. На моменти може да си помислиш че Ливан е нахлул в Израел а не обратното.
Арабите са импулсивни и се поддават на провокации. Може би това се цели с този раздухан конфликт. Да се намесят и съседни арабски държави, както и преди са правили. И тогаваа ... да се почувства остър дефицит на демокрация в района.
|
| Нед Юли 16, 2006 2:29 pm |
|
 |
|
zaphod
|
бе и аз не вярвам да съществува народ който да му е кеф да работи (отделни хора да), но гледай какво става - всички ходят на работа. явно и зад това стои някой, само да ги разберем кои са тия и да ги избеси, ще настане рай - нокой няма да работи, нокой няма да воюва, по цял ден ще ядем, ще пием и ще ебем 
|
| Нед Юли 16, 2006 4:54 pm |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
"само да ги разберем кои са тия "
Лесно е:
Не им се налага да работят.
По цял ден ядат, пият и ебат.
И от време на време си сбиват робите.
От време на време като прекалят робите ги бастисват.
Но от това не става по-добре щото от бившите роби се пръват нови господари още по-гладни , жадни и загорели и така си върви света.
Все пак става въпрос за проект реализиран за 7 дни барабар с ОТК-то и военната приемка.
|
| Нед Юли 16, 2006 8:03 pm |
|
 |
|
zaphod
|
да, и аз така си мислех - зевс и компания.
май трябваше да слагам тагове [ironic] ли около текста си?
|
| Нед Юли 16, 2006 11:26 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Народа е стар, но никога тоя народ не е имал държава, едва лие било току така, какво значи народ, по какво го определяш, по религия ??? В момента се е отделил не народ според мен,а просто част от народ. Че са стари като народ никой не спори, те и кюрдите са стари, и цинагините и те .. ако религията е определяща тозинарод доколкото си спомням си е нямал държава, ако е народ като народ, т.е. определени физически черти и ариал на обитаване е друго,номислв нещата сега не са съвсем такива.
|
| Пон Юли 17, 2006 10:07 am |
|
 |
|
MGBY
|
Съжалявам ToHu, но грешиш.  Попрочети малко и ще видиш!
|
| Пон Юли 17, 2006 1:23 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами може да греша, но ако имаш в предвид Юдейско Царсто ... не го връзвам много със сегашните евреи ... иначе може и да съм пропуснал някой епизод от историята в който имат тяхна държава.
|
| Пон Юли 17, 2006 2:50 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
@MGBY може би те дразни думичката "никога"?
Ето какво знам аз от историята:
Около началото на миналия век съществува идеята за създаването на юдейска държава в която еврейският народ да следва съдбините си. По това време като евентуално местоположение се е спрягала Британска Уганда??? В крайна сметка явно изборът е спрял върху земите на сегашен Израел. По това време населението там от стотици години е било преобладаващо арабско. Започва закупуване на земя с парите на юдейски фондове и на частни лица. Евреи купуват земя в близост до свещенни за юдейския народ места и се заселват там със семействата си. По това време тамошните земи са под влиянието на Британия. Която е подпомогнала освободителните движения на арабите срещу разпадащата се турска империя. Британия в един момент налага ограничение на еврейската имиграция и закупуването на земи, тъй като арабите са започнали да надигат глас. Това обаче е само до време. Следва прословутата декларация на Белфльор( http://www.jewishvirtuallibrary.org/jso ... lfour.html ). След това и огромна вълна от бежанци подгонени от Хитлер. И в края на Втората Световна Война по тези земи е имало вече една общност от над 500 000 души, притежаващи собствена земя, легално закупена и силно мотивирани да се обособят като еврейска общност. Започват и стълкновенията с арабското население. От тук нататък започват едни мътни и кървави, но това дори способства за създаването на държавата Израел. Кървавите истории обаче не спират и до ден днешен.
Аз поне виждам огромни разлики между тази история и 128 годишната история на съвременна България.
Израелтяните в съвременен Израел са събрани от кол и въже. Виждал съм често такава непоносимост между тях самите, едни към други, че си мисля какво ли ще стане ако няма сплотяващ мотив. Религията явно не е достатъчна защото мнозинството живеят светски живот и "шабат" си го търсят като синдикална придобивка. Останах още с впечатлението че новата обетована земя за съвременния светски израелтянин е САЩ. Някои от колегите ми там съм ги хващал да разглеждат проспекти на имоти в САЩ, а някои от тях дори бяха с единия крак вече там.
|
| Пон Юли 17, 2006 4:01 pm |
|
|