|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:46 pm
какви ги вършат евреите...
| Автор |
Съобщение |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
Това наистина е така, но това е така защото преди това са били пръснати по целия свят, но това не означава, че земите , които сега населяват евреит не са техни ... Това не е никакъв критерий, защото със същото основание аз мога да ти кажа, че съм виждал турски граждани да си купуват собственост ( недвижима) в България. Освен това какъв е проблема някой да си купи имот някъде по света? Не смея да твърдя, че познавам евреите така, както ти ги познаваш, но всички евреи, които познавам не се включват във всеобщата представа която хората имат за тях затова и те бях попитал:
|
| Пон Юли 17, 2006 5:06 pm |
|
 |
|
Zdrav
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Тук няма какво да спорим. Но има един тънък момент - По какво евреите които познаваш си приличат с останалите евреи по света или в Израел?
Не държа на отговор. Пристрастен съм по въпроса и дикусията може да отиде далеч. (И да навреди на "мирния процес" ...  )
|
| Пон Юли 17, 2006 5:34 pm |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Сбиват ги заради сплотявашия мотив?!
|
| Пон Юли 17, 2006 5:56 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз в началото като дойдох тук и бях много изненадан, как те са навсякаде - просто на където и да се обърне човек - все евреи вижда. И си викам - баси тия са превзели целия свят вече. Просто вървиш си и гледаш - магазини, банки, училища, повечето квартали - все еврейски. След това бях 10 пъти по-изненадан, когато в един статистически алманах прочетох, че те са само 3% от населението на САЩ - индианците са цели 4% - а аз специално жив индианец досега несъм видял. След това става ясно, че те са навсякъде, но все "дребни" неща на фона на сериозните корпорации и бизнеси. Така, че аз немисля, че тук им е новата обетована земя и противно на всеобщото разбиране, несмятам, че управляват нещо тук. Вярно е, че ги вижда човек навсякъде, ама май не са нищо особено - така мисля аз де.
А иначе какво мисля за тях - понеже съм си имал работа с евреи дълги години и нищо добро несъм видял от тях, ами само набутвации и вяли обещания - мразя ги до дъното на душата си, ама аз вече мразя и всякакви други раси различни от бялата де - тука станах расист - в страната дето всички са "равни"  .
|
| Пон Юли 17, 2006 6:01 pm |
|
 |
|
MGBY
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
И аз също, така че съм съгласен с теб! 
|
| Пон Юли 17, 2006 6:26 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Тоя "феномен" се появява при всички българи, живеещи по-дълго в САЩ. Не го казвам да се заяждам, аз за съвсем кратко време там, започнах да го забелязвам у себе си.
Но си е нормално, там мексиканците и негрите са като тука циганите. На 10 един е читав, ама аз все на сганта попадам.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юли 17, 2006 7:59 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами на мен проблема ми е с черните и индийците (+пакистанците) - направо немога да ги понасям. В тях се е събрало грозотия+тъпотия+мързел+каквото се сетите още. Мексиканците въобще не ми пречат - те хората си знаят гьола и си седят в него и не се правят на много велики, пък и са много трудолюбиви и си гледат работата. Докато тия другите направо немога да ги понасям - никога несъм вярвал, че ще се чувствам така, защото принципа ми е бил винаги, че един човек ако не ми пречи - не ме интерисува какъв е и какво прави, ама е факт, че тук се промених. На човек му стига за малко да се докосне до тая сган и е готов расист  .
|
| Пон Юли 17, 2006 8:52 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
E Dimitar, там ли трябваше да стигнеш за да станеш расист  , при мен обратното се получи взех че привикнах със съществуването им, аз отдавна съм си привърженик но ...... както и да е. Иначе какво контролират евреите, зависи на какво вярва човек, в тая сфера информация има всякаква, повечето сочи че са се нагнездили къде що има власт, но на този род информация е трудно да вярва човек. Едно е когато 100 икономисти прави безпристрастно анализи и те почти съвпадат, друго е когато 100 различни "специалиста" пишат 200 различни хипотези ... не ч епървото не може да е лъжа, но пък второто направо на там си отива, и истината може да не е никъде там.
А относно евреите .. ами да някога, са имали земи, преди да станат евреи  то някога и прбългарите са имали земи, сега да си ги върнем ли какво ли ... това е минало свършило от хиллядолетия те са народ без земя и без страна, както и циганите това е положението. Но това както и да е, нека да си имат държава, да си живеят мирно и кротко и да не се бутат дето не им е работа, но повечето конфликти все те ги пораждат ми се струва. Аз съм много против ислямистите, ама да се обвиняват само те за проблемите с израел ми се струва прекалено. От друга страна САЩ са твърдо зад тях, и утре ако израел ползва атомно или биологично оръжие, САЩ ще ги подкрепи напълно, защо е така .. това вече е интересен въпрос, не знам израел да има някакво стратегическо положение, или продукт, ако беше до положение до сега 6-ти флот отдавна да беше направил деант и да бяха окупирали тая територия, нещо друго има ....
|
| Пон Юли 17, 2006 8:58 pm |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
Щото тези, дето реално управляват САЩ са евреи. (мое мнение)
|
| Пон Юли 17, 2006 9:52 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
Може би трябваше да сложа - обетована - в кавички. Това което имах в предвид бе че за тях в щатите е като рай. На много не им харесва положението в Израел. Въпреки че не си го признават директно.
Е това не виждам как ще стане. 
|
| Пон Юли 17, 2006 11:23 pm |
|
 |
|
paregov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 2:21 pm Мнения: 267 Местоположение: Fort Lauderdale, FL
|
_________________ Всички обичаме да печелим, но колко от нас обичат да тренират!
|
| Сря Юли 19, 2006 9:43 am |
|
 |
|
Zdrav
|
На Близко - Източния фронт нищо ново
|
| Чет Юли 20, 2006 12:40 am |
|
 |
|
Zdrav
|
Ето как вижда света от своята позиция президента Буш:
"Syria is trying to get back into Lebanon it looks like to me," Bush said at a press event with various members of Congress, to discuss last week's Group of Eight summit of global powers.
"There are suspicions that the instability created by the Hezbollah attacks will cause some in Lebanon to invite Syria back in," Bush said.
"In order to be able to deal with this crisis, the world must deal with Hezbollah, with Syria, and to continue to work to isolate
Iran," the US president said.
"The root cause of that current instability is terrorism and terrorist attacks on a democratic country. And part of those terrorist attacks are inspired by nation-states like Syria and Iran," the US president said in comments one week after fighting erupted.
|
| Чет Юли 20, 2006 1:12 am |
|
 |
|
vlado
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
@Dimitar: Ти виждаш толкова евреи защото вероятно живееш в близост до някой техен квартал. Аз виждам традиционни евреи само по водопада... Така е - статистиката казва за наше село, че населението е 99.5% бяло и аз затова не се ядосвам толкова с очевадни чужденци - просто не се забелязват 
|
| Чет Юли 20, 2006 6:25 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Е па при вас явно си ги нямате, на други места статистиката сочи обратни цифри  , а за Буш .... не знам кой му пише речите, ама и той май има същото дар слово като Буш,лошо няма то да почнеш война не трябва дар слово  .
p.s. Владо ти къде беше че толкова много бели има?
|
| Чет Юли 20, 2006 10:04 am |
|
|