| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Ееее не съм съгласен .... какво му има на CCS-а ... даже доста улеснява нещата, ако си беше просто само ANSI доста повече неща и библиотеки трябваше да се ползват /то по добре да беше де .... ама това друг въпрос/, не виждам нищо сложно в олзването на CCS, това просто си е С компилатор ...
|
| Нед Яну 02, 2005 9:52 pm |
|
 |
|
Mozfet
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 4:33 pm Мнения: 273 Местоположение: София
|
Ами щом пича цяла седмица се мъчи да напише програма за бягаща светлина, значи не е много интуитивен комппилатор CCS-а. Не, че съм агент на Микролектроника, но като разгледах Manual-a на mikroPascal ми се видя добре замислен. Иначе не съм работил с него. Ако излезе кракната версия, тогава... 
_________________ Adios
Mozfet
|
| Нед Яну 02, 2005 10:02 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Ами .... не знам .....бягаща светлина се прави доста бързо и без С, с него или без .. по скоро проблема е че не му е ясно как работи компилатора и функциите му, и по скоро би трябвало да му помогнем да ги научи .. няма смисъл да му препоръчваме друг продукт, той няма сам да напише програмата .....
|
| Нед Яну 02, 2005 10:13 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Колегата elektronchika, без да се обиждаш, но според мен малко не си в час с това което правиш. Препоръчвам ти да започнеш оттук, и по точно на асемблер. Това вече го дискутирахме в друга тема...а именно, първо да си наясно със структурата на процесора, със регистрите и машинния код...а после се хвани със CCS. Казвам го неслучайно..CCS-а прави номера дори и на хора които са доста запознати със писане на C и АСМ...Във туториала които го давам има поставени бягащи светлини, мигащи светодиоди и всички глезотии с които мисля, че трябва да почнеш...
|
| Пон Яну 03, 2005 12:44 pm |
|
 |
|
Predator_MF
|
Използвай MPLAB за писане на ASM, като свикнеш с него проблеми няма да имаш в писането на C...
|
| Пон Яну 03, 2005 12:48 pm |
|
 |
|
elektronchika
Ранг: Популярен
|
аз съм си купил снигата "PIC микроконтролери" на МК и там ги има тези неща(структура на процесора, даже и примерни програми на ASM) доколкото мога(поне за момента) съм ги понаучил тези неща. просто искам да се сванан с писане на програми на С, защото езикът С ми е по-разбираем.
|
| Пон Яну 03, 2005 1:43 pm |
|
 |
|
elektronchika
|
и какво ще ме посъветвате в крайна сметка. да го оставям ли CCS-а?
|
| Пон Яну 03, 2005 6:10 pm |
|
 |
|
Predator_MF
|
Не, аз го ползвам...доколкото знам ТоНи също...абе много си е ценен, само че трябва да му знаеш магариите...пък и вече го говорихме тва...първо АСМ, после всичко останало 
|
| Пон Яну 03, 2005 6:12 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Първо научи структурата на чипа и асемблера на ядрото му, за да знаеш какво правиш. Иначе правиш нещо незнайно как, то не се получава незнайно защо и "олеле, к'во стана, що не ебава да ебава ами се ебава?". Като научиш всичко това (то не е много), можеш да се хванеш за един C-компилатор, за да започнеш да правиш по-бързо това, което вече си научил. Без детайлно познаване на ядрото и асемблер програмирането е като секс без партньор.
|
| Пон Яну 03, 2005 6:24 pm |
|
 |
|
elektronchika
|
много добре казано бате. ОК!
|
| Пон Яну 03, 2005 6:58 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Аз програмирам на асемблер - вярвай ми, че първо се изучава процесора, пробваш си СВОИ програмки, които не тръгват, после - когато всички тръгват, минаваш на C и......... и там не тръгват както си мислиш.......
Послушай батковците - първото е детайлно познаване на процесора. То (С-то) е за професионалисти (лично мнение) - мразя го, имал съм големи проблеми със сметките.
Това си беше просто съвет 
|
| Пон Яну 03, 2005 7:56 pm |
|
|