Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
Цецо написа:
Върши се това, което се е вършило и преди. Или мислиш, че с традиционните ваксини нещата са само цветя и рози? Само, че те са с друг статут по отношение на доброволността.

Допускам, че заради големите пачки чакащи някой желаещ да ги вземе, се допускат някои... нека ги наречем компромиси.
Древен вирус бил, нищо ново и невиждано. Всичко се знаело за него, и затова успяха да подготвят ваксините в кратък срок - все едно са си сварили боб яхния.
Във същото време нищо не се знае за вируса. Май не се сещам за някаква публикувана информация която след време да не е била оборена с абсолютно противоположна.

Древен вирус, всичко се знаело за него... Точно така изглежда и отстрани...
На мен повече ми прилича на игра на онче-бонче, а информацията която се публикува е колкото да се каже нещо, за да не се получава неловко мълчание.

Лечението също е ташак. Земи тия хапове и бегай у вас. Ако се влошиш, ела да ти излекуваме пневмонийката.
Е, ако междувременно много си се бил влошил, ми сори - дръпнал си къса клечка. Дреме му на някой. Статистика...

Чет Май 27, 2021 4:09 pm
Профил
Аватар

Понеже всичко е ясно: ваксинираните не ставали за кръводарители! Сега ще обикалям да търся неваксиниран.

Вто Юни 01, 2021 11:50 am
Профил
Аватар

Кой ти каза тая дивотия Бонги? Министърът на здравеопазването, или кака Пенка от хематологичното отделение?
https://www.transfusionguidelines.org/d ... accination

Трябва да е минало време, но не я вярно че не може изобщо.

Вто Юни 01, 2021 12:49 pm
Профил

Митак, има го публикувано на сайта на националния център:

https://ncth.bg/events/news/545-----------covid-19

Явно тоз дето иска да дава кръв попада в тия 2 групи....

Вто Юни 01, 2021 12:50 pm
Профил ICQ
Аватар

е аз какво написах - и какво са написали англичаните - СЪЩОТО. И в БГ сайта пише абсолютнп същото.
Има си период на изчакване, толкоз. Не сме журналисти...можем да четем и не бързаме.

Вто Юни 01, 2021 12:53 pm
Профил

Чукча не читатель - чукча писатель - извинявай...

Вто Юни 01, 2021 1:08 pm
Профил ICQ
Аватар

a aз се чудя, като не съм вакЦиниран, доматите да ги поливам ли?
и ако се наигля с файзъра, и се изпикая нейде из двора, дали няма да поникне коте...
с векторите нещата май вече са ясни. чакаме тензорите.

Вто Юни 01, 2021 1:16 pm
Профил
Аватар

Експериментална или не шансът да се гъкнеш от ваксината на Модерна/Файцер изглежда значително по-малък от това да те повали вируса. Последнитя погуби двама в близкия ни кръг на познати и приятели и един (на 35 г. без заболявания) вече трети месец ходи като парцал от последиците.

Вто Юни 01, 2021 1:41 pm
Профил WWW
Аватар

Майка ми над 75, с много придружаващи заболявания
2х Пфайзер без проблем

Баща ми, над 75 - 1х Астра,
следващата седмица - втората, без проблем.

Обичайните неща - температури, главоболия, без усложнения

Вто Юни 01, 2021 2:32 pm
Профил
Аватар

HCL написа:
Експериментална или не шансът да се гъкнеш от ваксината на Модерна/Файцер изглежда значително по-малък от това да те повали вируса. Последнитя погуби двама в близкия ни кръг на познати и приятели и един (на 35 г. без заболявания) вече трети месец ходи като парцал от последиците.

И аз имам подобни странни наблюдения - някои хора в добро здраве и физическа форма карат "короната" много по-тежко от такива с куп заболявания.
Имам и теория. Вероятно е несъстоятелна, но друго не ми хрумва...
Та, организмът на хората в добро физическо здраве има значителни резерви, и се усещат че нещата са зле на много по-късен етап от тия с куп заболявания. При последните резервите са по-скромни, и се усеща че има сериозен проблем много по рано.

Вто Юни 01, 2021 4:09 pm
Профил

Просто някои хора са си кекави и болнави, това не значи болни. Гледам колеги при нас, ами много се разболяват само като видят студено време, прави ми впечатление че к основно са по-млади, раждани 90-те. И аз съм чул за някой друг който не го е изкарал, но не познавам ни един такъв лично, с оглед количеството хора които познавам процента на гърба ли се е доста минимален.

Вто Юни 01, 2021 4:44 pm
Профил
Аватар

За по-горе: не дадоха на син да даде кръв за баща си, пък на това разчитахме щото всичко друго е болно. Синът е с две ваксини, преди колко време не знам. Намери се друг варЯнт, шъ видим, иначе - цигани.
Откога ваксинирането има общо с кръводаряването?! То нали обработки се правят и никога директно кръв...?!

PS: Отделно ривът заради липсата на кръводарители, но от Горна Джумая не можеш да дадеш кръв за чичо си в Русе...

Вто Юни 01, 2021 5:39 pm
Профил
Аватар

Тони, интересното е какво причинява кеклявостта. Аз съм имал периоди в живота си където съм нямал спомен да съм се разболявал така, че да не отида на работа примерно. И това по 5-6 години. Обаче съм имал и такива където в рамките на 2-3 години буквално не оздравявам. А уж няма някакви видим причини. По едно време си мислех, че е свързано с психология, развод т.н., обаче като гледам може да се окаже и някакви недостици на витамини, основно Д и Б6/Б12. За съжаление нямам още дългосрочни наблюдения, но при мен и при един-двама познати витамин Д сякаш направи чудеса в подобен период на супер-кеклявост. Спорт, студени душове, движение сякаш не оказват такова влияние. Освен ако не прекали човек предполагам

Вто Юни 01, 2021 6:47 pm
Профил WWW

Ами не знам, може да е ген, може да е нещо друго, за последните 30 години помня веднъж бях достатъчно зле за да не отида на работа и веднъж на училище, ама второто май беше преди повече от 30. Като се замисля и баща ми не помня да е пропускал работа защото е бил болен, а и дядото доколкото помня беше така но естествено за него е за доста кратък период. Но в същото време и бащата и дядото починаха на 60, предполагам и при мен ще е там някъде, ако е писано.

Вто Юни 01, 2021 6:59 pm
Профил

bongo_x2 написа:
Откога ваксинирането има общо с кръводаряването?! То нали обработки се правят и никога директно кръв...?!
То не е само ваксината. Всякакви лекарства са забранени няколко дни преди кръводаряване. Един аспирин преди ден-два, и няма да ти вземат кръв ако си признаеш. За ваксините са оставили малко по-дълъг период за всеки случай.
Оня на операционната маса, неговите проблеми ли първо да мислят, или преки и странични ефекти на каквото е било в чуждата кръв.

Вто Юни 01, 2021 7:00 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342 ... 403  Следваща