|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:52 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Коронавирус 2019
Аз, аз грипясах тия дни - ужасна работа - синузит, високо-ниска температура, мъча се на 37.0-37.5 и кашлица. Два негативни антигенни теста от магазина за хранителни стоки... внесени от Китай през Австрия, разпространени от Холандия...Май малкия ми го лепна, но той се отърва за ден - а аз вече 3 дена умиргам. Но е вярно, че за 1.5 година не бяхме пипвали нищо по-сериозно от дращане на гърлото. Сега обаче виждам, че детската болница в София била пълна с нещо, което си е грип и не е Ковид.
|
| Пет Юни 25, 2021 12:27 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Със сигурност има и заболели от грип, че покрай това променливо време вероятно и настинали има, ама народа масово е изтрещял и всяко кихваше или покашляне се приема за ковид...
|
| Пет Юни 25, 2021 6:47 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Е децата караха грип ама преди месец - идва и си отива за два-три дена.
|
| Пет Юни 25, 2021 7:56 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Има някаква пролетна гад, всички около мен изкараха. Децата го донесоха. Температура, сополи, гърло, кашлица. Ден-два и минаваш, нищо общо като усещания с ковида.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юни 25, 2021 11:59 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
както казва баща ми - грип с лекарства се кара за седмица, а без лекарства - за седем дни...подход Мангъров II. Но на мен ми се разказа играта, гадна пролетна гад...
|
| Съб Юни 26, 2021 12:42 am |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
ЕГН си кава думата .... като одъртеем и всички болести по подразбиране ги отнасяме по тежко....то това е ясно на всеки и е и ясно че от обяснението не се прекарва болеста по леко ама поне дето се вика има обяснение. Щото за мене страха е наи голямата болест - помня как за първи път имах какмък в левия бъбрек ,допреди това никога ..... ама и дето се вика имах чувството че онова животно от филма Alien се разхожда вътре в мен.... после като знае човек , не че не боли но страха увеличава болката.
|
| Пон Юни 28, 2021 8:01 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Уф, не ме е страх - но е отвратително, нямаш сили, всичко те боли и кашлиш като куче. Бях и в спешното, защото взех да кашлям на умирачка, но без проблеми с дишането иначе и сатурация 99. Като видяха че не е Ковид ме изритаха  Иначе всички есктри първия час - абокат, свързан монитор и т.н., но защото бях там в 5 часа сутринта и още не бяха дошли обичайните. После като излезе негативен тест, чаках 6 часа за да дойде някакъв практикант, и да ми каже че нищо ми няма - без да изпише и едно лекарство. Поне се наспах на спокойствие...
|
| Сря Юни 30, 2021 11:52 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Лоша работа, днеска тъста говорил с един познат и се оказа че получил инсулт и ся е с парализиран ляв крак и ръка, преди 5 дена си е правил астра ваксина, а човеко си е принципно здрав около 60 годишен е.
|
| Съб Юли 03, 2021 2:19 am |
|
 |
|
Grubi
|
Разрешени ли са още Астра-та в България???
|
| Съб Юли 03, 2021 8:10 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
като отидеш да се боцкаш, попълваш декларация, че си съгласен да те боднат с продукт в експериментална фаза и никой не носи отговорност, ако ти стане каквото и да е.
|
| Съб Юли 03, 2021 12:21 pm |
|
 |
|
Grubi
|
и това за одобрени ваксини?!
|
| Нед Юли 04, 2021 9:08 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ахъм... неодобрените просто не ти ги предлагат, все едно че ги няма въоПще. то често и някоя от 'одобрените' я няма, та можеш да си 'избираш' от една или две.
по повод 'антиваксърите'... документа, който подписваш е за 'информирано съгласие'. но по същество е за НЕинформирано съгласие. защото никой не ти обяснява коя ваксина какво прави сега и/или в бъдеще. от една страна и те не знаят какво ще се случи в дългосрочен план, а и не мога да се съглася че знаят съвсем точно какво се случва и 'сега'. наУката минава на заден план, фронтенда е кресливата политика. умните си държат езика зад зъбите, дори и да поназнайват нещо, и още повече, ако не са убедени. и затова ефира се запълва с всякакви спекулации. и колкото по-абсурдни са спекулациите, толкова по-успешно се предъвкват от социума, чрез господстващия информационен механизъм в момента - 'социалните мрежи'.
ситуация е малко като 'какво ще бъде времето утре, ще ви кажем в други ден', единствената сигурна 'прогноза'. което не пречи да ни заливат с 'утре времето ще преобладава. там, където не вали и няма облаци, може и да пече слънце'. и народа хуква 'да си прекара отпуската на гръцката граница', щото му се е сторило, че ще става за плаж.
та ситуацията, според мен, е по-скоро 'неинформирано несъгласие', отколкото антиваксърска. статистиката е относително точна наУка. моделирането е малко по-разтегливо. но и двете, ако не са подпрени с реална метрика, се превръщат в шаманство. а като вадиш само конюнктурни сечения от математиката, това си е жива нАучна манипулация и злупотреба. дали е съзнателна или не - това е друг въпрос. но е факт, че метриката в цял свят или я няма, или е добре скрита.
|
| Нед Юли 04, 2021 10:11 am |
|
 |
|
Grubi
|
Интересно, как е в Щатско където груповите искове срещу фармацевтични компании не да рядкост
|
| Нед Юли 04, 2021 11:26 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Какви искове? След като си се подписал, че си съгласен да си "бела мишка", сам си си сипал чаша студена вода...
|
| Нед Юли 04, 2021 11:32 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Вече колко години в САЩ, да чукам на дърво, забравихме какво е това грип, настинки, температури, сополи и другите екстри. Хората живеят на широко, ползват си частните МПС-та, въздуха чист, няма ги българските прахоляци. От как се появи Covid, ако някой в къщи каже, че се разболява, задължително се електрифицара с Virus Zapper.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Юли 04, 2021 11:44 am |
|
|