Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
За сроковете питах, ама приемам че не си видял тая подробност.
Ако отново я пропуснеш няма драма де... :D

Че бързо гуглене казва за доста дългичък срок за разработване. Тестове върху животни и т.н. Не дочетох материала...
https://history.framar.bg/%D1%81%D1%8A% ... 0%B8%D1%82

Затова приемам, че се намираш на приказка, а паралелите между ваксината за ковид и полиомиелит са по-скоро перпендикуляри, без пресечни точки, с изключение на термина "ваксина".

Редакция:
Дочетох материала. Противно на твоите твърдения че:
Цецо написа:
...Даже за полиомелита е било по-жестоко, защото се прилага преоритетно на деца и докато я нагласят е имало бая странични ефекти, включително доста смъртни случаи.

в статията се твърди че:
Цитат:
Мащабното тестване на ваксината започва през 1954 година, когато близо 1 милион деца са имунизирани. Няма данни за пострадали или жертви.

Вто Юли 06, 2021 11:03 am
Профил
Аватар

Мхъм, нали се сещата че живеем около 70 години по-късно,
и RNA ваксините са доста по-различни от класическите.
Ако някой се разрови, може да прочете че е възможно сутринта
да имаш идея за ваксина, а вечерта вече да имаш прототип.
И точно затова, в момента правят и спечифични лекарства за специфични типове рак на тази база.

После протоколите за тестване не са се променили кой знае колко, но никой
не мисли да затваря света за 3-5 години или повече. Жертви има...разбира, хубаво е да не си от тях - но това е положението. В статията от Ицо - какъв е бил ужасът 1946 - хиляди починали и 7000 осакатени в "хуманен" НюЙорк, да не говорим че войната е свършила/свършвала, куп конфликти, разрушения и т.н. - и да не би някой да е смятал да затвори или наложи карантина...ами не.

За Астра, руски и китайски ваксини и т.н. - ами не знам как са ги форсирали толкова бързо, но както започнах - все пак почти век по-късно живеем - за еволюцията може и да милисекунда, но за техниката и знанието е доста.

Вто Юли 06, 2021 11:31 am
Профил

Няма нищо странно в краткия срок на разработка. Ице и на теб да ти дадат достатъчно дебел бюджет и достатъчно ясно задание и ти много неща ще разработиш.
Сравнения със случки от преди 50-100 години е глупаво да се правят. Сега ДНК-то на бацила го имаше още преди да почнат, технологиите са други, парите също...

Вто Юли 06, 2021 11:35 am
Профил
Аватар

itso.t написа:
Мащабното тестване на ваксината започва през 1954 година, когато близо 1 милион деца са имунизирани. Няма данни за пострадали или жертви.

Ахъм. Само дето една пра-стара лекарка на мен друго ми каза.

както и да е, като си наясно с проблема с ваксините, за чии зачекна темата и се интересуваш от мойте доводи за ваксинация? Ти си имаш теория и знания по въпроса, що се ебаваш с нас невежите? Остави ни глупаците да се чипираме и аре кой от къде е.

Вто Юли 06, 2021 11:39 am
Профил ICQ
Аватар

Grubi написа:
Мхъм, нали се сещата че живеем около 70 години по-късно,
и RNA ваксините са доста по-различни от класическите.
Ако някой се разрови, може да прочете че е възможно сутринта
да имаш идея за ваксина, а вечерта вече да имаш прототип...

miro_atc написа:
Няма нищо странно в краткия срок на разработка. Ице и на теб да ти дадат достатъчно дебел бюджет и достатъчно ясно задание и ти много неща ще разработиш.
Сравнения със случки от преди 50-100 години е глупаво да се правят. Сега ДНК-то на бацила го имаше още преди да почнат, технологиите са други, парите също...

Не лоши опити, но няма да се увенчаят с успех. Има един стар лаф:
Цитат:
Общ работник изкопава дупка за стълб за 60 мин. За колко време ще изкопаят дупката 60 работника?

И по-актуалната за текущия разговор версия:
Цитат:
Една жена износва и ражда дете за 9м. За колко време ще износят и родят едно дете 9 жени?

Да перифразирам горното и да задам едно въпросче на Миро: С какъв бюджет ще направиш срока от зачеване до раждане 15 мин?

Цецо написа:
Ахъм. Само дето една пра-стара лекарка на мен друго ми каза.

както и да е, като си наясно с проблема с ваксините, за чии зачекна темата и се интересуваш от мойте доводи за ваксинация? Ти си имаш теория и знания по въпроса, що се ебаваш с нас невежите? Остави ни глупаците да се чипираме и аре кой от къде е.

Ако четеш по-внимателно, ще забележиш, че никъде не съм агитирал против ваксините или ваксинирането, нито съм раздавал квалификации на тия които са се ваксинирали или мислят да го направят. Тоест, колкото и странно да ти прозвучи, аз не съм антиваксър. :D
А питах за ваксинирането на преболедували, защото ми беше интересно дали причините са медицински или чиновнически.
От това което разбрах до момента - чиновнически са. Странно за мен решение, но то е твое, и касае единствено теб.

Вто Юли 06, 2021 12:06 pm
Профил

itso.t написа:
Да перифразирам горното и да задам едно въпросче на Миро: С какъв бюджет ще направиш срока от зачеване до раждане 15 мин?

Въпросът ти се базира на предположението, че нещо ново е измислено... В случая няма нищо ново измислено. Включително и РНК ваксините си бяха измислени като технология, просто не бяха тествани.

Така че осен ако не посочиш кое е това дето е било толкова трудно няма смисъл да ме питаш защо е било направено толкова кратко. Отговорът е очеваден - нищо толкова радикално не е направено.

Включително и тестването, което нормално изисква време - не е правено такова. Не знаем какъв ще е ефектът след 10 години или след 5. Всички се надяват да няма нищо страшно. Всъщност то е повече от надежда, защото повечето неща по един или друг начин са пробвани. Но гаранция - франция. Винаги има някакъв шанс нещо да се обърка. Просто към момента тоя шанс се счита, че е по-нисък от ползите. А дали е така времето ще покаже.

Вто Юли 06, 2021 12:34 pm
Профил

itso.t написа:
А питах за ваксинирането на преболедували, защото ми беше интересно дали причините са медицински или чиновнически.

Решението за ваксинирани все още е лично, така че причините са строго субективни. От медицинска и научна гледна точка преболедувалите имат някакъв имунитет, ваксинираните също. Съчетаването на преболедуване + ваксиниране не води до сбор на имунитета. Така че от медицинска гледна точка след преболедуване няма особена причина да се ваксинираш. Поне известно време. И доколкото знам това се признава даже от чиновниците.
Това което не се признава е ако нямаш ПЦР, а си го изкарал. Много хора са в това състояние и много от тях не по тяхна вина. Това е проблем, но не е война между право и медицина. Както в медицината не приемат насериозно диагнози от лица без медицинско образование, така и в администрацията не се приемат насериозно твърдения без съответните документи.

Вто Юли 06, 2021 1:00 pm
Профил
Аватар

Запазих час тука...автомобилно ваксиниране. Ще видим...
Ице - тия се изхитриха, вместо да раждат цяло дете - вече ти дават само наръчник - Направи си сам!, т.е. RNA са инструкции (а не омаломощен вирус, нито заместващ такъв), а ти как ще се справиш си е твой проблем.

Вто Юли 06, 2021 2:27 pm
Профил

Цецо написа:
За ваксиниран сертификата за момента също е със срок 6 месеца.

На сертификата няма срок, има само дати на ваксините. Всяка държава решава как да го признава. България мисля няма ограничение засега, или поне аз не съм видял. В Италия ако не бъркам в началото планираха да е 6 месеца, в момента са го направили на 9. Предполагам като минат 9 месеца от първите ваксинации, ако хората продължават да имат достатъчно имунитет, ще го увеличат още, и така докато не започнат първите да се разболяват по-масово.

Вто Юли 06, 2021 2:59 pm
Профил
Аватар

741 написа:
Цецо написа:
За ваксиниран сертификата за момента също е със срок 6 месеца.

На сертификата няма срок, има само дати на ваксините. Всяка държава решава как да го признава. България мисля няма ограничение засега, или поне аз не съм видял. В Италия ако не бъркам в началото планираха да е 6 месеца, в момента са го направили на 9. Предполагам като минат 9 месеца от първите ваксинации, ако хората продължават да имат достатъчно имунитет, ще го увеличат още, и така докато не започнат първите да се разболяват по-масово.

Така е да. Реално и с преболедувалите е така, срока е 6 месеца, но Гърция пуска до 9 месеца.

Вто Юли 06, 2021 3:12 pm
Профил ICQ
Аватар

Интересното е дали, и колко дни след ваксинация изобщо ще може да се отчете позитивен антигенен или PCR тест (не за антитела)... поне за антигена може да си направя експеримента, че тестове има и в магазина.

Вто Юли 06, 2021 3:36 pm
Профил
Аватар

Според мен няма да отчете PCR, защото няма откъде да се появи вирусно РНК в носоглътката. Виж за антигенния има логика, защото там се хваща реакцията на организма.

Вто Юли 06, 2021 3:40 pm
Профил ICQ
Аватар

miro_atc написа:
Въпросът ти се базира на предположението, че нещо ново е измислено... В случая няма нищо ново измислено. Включително и РНК ваксините си бяха измислени като технология, просто не бяха тествани.

Така че осен ако не посочиш кое е това дето е било толкова трудно няма смисъл да ме питаш защо е било направено толкова кратко. Отговорът е очеваден - нищо толкова радикално не е направено.

Включително и тестването, което нормално изисква време - не е правено такова. Не знаем какъв ще е ефектът след 10 години или след 5. Всички се надяват да няма нищо страшно. Всъщност то е повече от надежда, защото повечето неща по един или друг начин са пробвани. Но гаранция - франция. Винаги има някакъв шанс нещо да се обърка. Просто към момента тоя шанс се счита, че е по-нисък от ползите. А дали е така времето ще покаже.

Именно това е най-притеснителното според мен. Хем всичко било старо, хем за него не се знае нищо.
Не стига това, ами и не е тествано адекватно.
А едва ли има нужда точно тук да се обяснява нуждата от адекватно тестване. Малко или много всеки от нас в ежедневието си се сблъсква с хардуерни и софтуерни бъгове и недомислици. Някои от тях сътворени от самите нас, при това с най-добри намерения... :D

Вто Юли 06, 2021 4:23 pm
Профил
Аватар

Цитат:
служебното правителство обеща да не вдига тока до изборите.
щял да си остане 220

без да премериш на някой пин със скопа какво е напрежението, честотата и формата на сигнала, никой няма да почне да ръчка клампи, терминации и левъл шифтери (надявам се)
виж, ако си един от тримата монополисти за левъл шифтери по 100 кинта на пин, ще направиш и рекламна кампания в тик-тока колко е куул и отговорно да си бучнеш левъл пифтер някъде си.

Вто Юли 06, 2021 4:45 pm
Профил
Аватар

Не знаeх, че Biontech ваксината (която и Pfaizer прави) се казва Comirnaty
https://www.ema.europa.eu/en/medicines/ ... /comirnaty

Вто Юли 06, 2021 4:49 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349 ... 403  Следваща